Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

do 1.6000 nie dojdzie. [/b] (edit: Inaczej chcialem napisac dojdzie moze jutro, moze pojutrze, moze nigdy. Mnie juz nie ma. )

1.6000 Trafiony, lekcja pokory.

Obrazek

Zabrakło cierpliwości, chociaż nadal uważam ze i tak dzielnie wytrzymałem 2 retesty tego poziomu. Za 4 zdecydowałem sie brać co mam na stole na 1.6039. Opotem przebicie w nocy i moja głupia mina rano. Takie to Figle Forex nam plata.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 14:04 przez asmodeus8, łącznie zmieniany 7 razy.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

:)
asmodeus8 pisze:HAHAHAH Commax powinienes miec ksywe commix
Co Cię tak rozbawiło asmo? :)
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Twoje ilustracje obrazkowe, po prostu chyle czoła.

fajne :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

asmodeus8 pisze:Twoje ilustracje obrazkowe, po prostu chyle czoła.
Dzięki! :)
Jeden obrazek robi lepszą robotę niż dziesięć postów!
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Up date posta:

p/t : Lekcja pokory:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 292#277292

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Cześć, ASMO
Wszystko możliwe z jednego powodu, bo był tam INSIDE BAR dwie świece prędzej na dziennym.
Odnieście się proszę jakoś do tego o Pinbarze i psychologii co pisałem wcześniej stronę. Pozdrawiam
ChciwośćNiecierpliwośćBrak rozsądkuSzybie realizacje zyskuDuże stratyBrak:reakcji;planu;reguł;MM;sprawdzaniaR/R;ustawiania SL;znajomości siebie;wypoczynku;obiektywizmu,Zmiana systemu na żywoOvertradingOverleverageTF5minReakcja na bodźce zewnętrzne.

Johnny
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Johnny »

Ładny PB na AUD / USD się robi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nie moje, ale tez w temacie : ) Z J16 FF :

Consolidation box dynamics

http://www.youtube.com/user/ghous34#p/a/u/2/AYVaC6AOjRI

I inne:

http://www.youtube.com/watch?v=B3PI09mR3Hg

http://www.youtube.com/user/ghous34#p/a/u/1/L2Cfwxq7jUg

Chyba najwazniejsze, spojrzenie na koncept R/R (wprawdzie to nie James ale Ghous mowi tymi samymi slowami.)

http://www.youtube.com/watch?v=KHANmCrLIqM

Milego ogladania : )

Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

Cześć asmo, przejrzałem sporą część tego tematu (głównie pierwsze kilkadziesiąt stron), obejrzałem filmiki i muszę przyznać że całość pomogła mi bardziej niż niejeden rozdział w niejednej mądrej książce, robisz świetną robotę jeśli chodzi o Price Action i naprawdę wielkie, serdeczne dzięki.

Mam jedno pytanie na które do tej pory nie znalazłem odpowiedzi, może odpowiedź nie padła albo po prostu ją przeoczyłem, interesuje mnie z jakich średnich korzystasz, na jakie parametry je ustawiasz i jak dużą rolę odgrywają one w Twoim doborze pozycji? Rozumiem że jest to tylko uzupełnienie, tak?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Bukowski
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bukowski »

Good Will Hunting
o średnie już pytałem się asmodeusa
o to jego odpowiedź, za którą w tym momencie chciałem podziękować :D
asmodeus8 pisze:
Bukowski pisze:
asmodeus8 pisze:
Staram sie zebrać i ruszyć z filmami ale z racji braku inspiracji zrobię mały wywiad środowiskowy, jakie tematy chcecie żeby zostały poruszone ?
hej Asmo
mam dwie propozycje zagadnień które mnie interesują, a mam z nimi pewne problemy.

1. w jaki sposób określa się szerokość strefy support / resistance ?
gdzieś na tym forum spotkałem się z określaniem w pispsach szerokości takich poziomów, ale nie rozumiem jak to można oszacować.

2. średnie kroczące
w jaki sposób dobierać je, aby można było używać ich jako wsparcie / opór ?
wiadomo, że do każdej pary należy dobierać takie średnie które bardziej pasują, ale jak to robić?
zwracać uwagę na kilka ostatnich dołków w trendzie wzrostowym i do nich dobrać średnią, czy raczej badać wykres w dużo szerszym horyzonicie?

gdybyś znalazł chwilę żeby odpowiedzieć, to będę bardzo wdzięczny :)
Hej Bukowski

Przepraszam za „zwłoki” ale pamiętałem.

1. Nie ma zasady, TA jak wieść gminna niesie, to bardziej sztuka niż nauka. Zbiorę sie na film w weekend bo robie to bardziej na czuja niż podążam za jakimiś wytycznymi.

2. Generalnie im wyższy TF tym większe MA. Na FF jest ciekawy watek.

"This is the explanation I heard from a very experienced trader. Things like MAs are done that way because that is the way they have always been done. What he meant was that a lot of FX traders were former stock market traders and they generally used 20, 50 and 200 day MAs when trading stocks. 20 days is about 1 month of trading. 200 days is one year and 50 is almost a quarter."

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=210451

Na mniejszych TF to odpowiednio:

5 10 15 21, 25, 34, 50, 55, 62, 89, 144, 150

Sam używam 150 i 365.

Jak to robić? Najlepiej przez systematyczne zmienianie wartości i obserwacja jak reaguje z cena. Dobry przykład to 150 na zlocie.

Prawda jest taka ze z każdej MA da sie stworzyć skuteczny system który aplikowany systematycznie, byłby zyskowny:

Gdybym kupił, kiedy cena znalazła sie powyżej a sprzedał kiedy cena znalazła sie poniżej 200 MA i grzecznie siedzial w tym trejdzie mial bym sie calkiem niezle:

Obrazek

Pytaj dalej jak cos pominalem
Happy trading :)

ODPOWIEDZ