Price Action - Asmodeus8 Journal
- Good Will Hunting
- Pasjonat
co do szerokości wsparcia / oporu to chciałbym podzielić się własnymi przemyśleniami na ten temat.
ogólnie muszę przyznać rację asmodeusowi. ważniejsze jest jak cena zachowuje się w okolicach wyznaczonego obszaru niż dokładnie wyznaczony poziom.
szczegółowo przedstawiam to na przykładzie GBPUSD
na wykresie H4 wyznaczyłem szerokość wsparcia na podstawie dolnych cieni świec 1, 2, 3 ( lubię oglądać wysoki TF na dużych świecach
)
na m5 pokazuję jak cena zachowuje się przy fałszywym i prawdziwym przebiciu. komentarz na wykresach.
nie wziąłem tego na nawet na demo, ale już wiem czego szukać
ogólnie muszę przyznać rację asmodeusowi. ważniejsze jest jak cena zachowuje się w okolicach wyznaczonego obszaru niż dokładnie wyznaczony poziom.
na wykresie H4 wyznaczyłem szerokość wsparcia na podstawie dolnych cieni świec 1, 2, 3 ( lubię oglądać wysoki TF na dużych świecach

na m5 pokazuję jak cena zachowuje się przy fałszywym i prawdziwym przebiciu. komentarz na wykresach.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nawet nieźle czytasz wykres, Pamiętaj żeby mieć jakąś metodę w tym wariactwie. 5m ? Przyznam szczerze ze dla mnie hardkor.Bukowski pisze:co do szerokości wsparcia / oporu to chciałbym podzielić się własnymi przemyśleniami na ten temat.
na wykresie H4 wyznaczyłem szerokość wsparcia na podstawie dolnych cieni świec 1, 2, 3 ( lubię oglądać wysoki TF na dużych świecach)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Good Will Hunting pisze:Dzięki, Bukowski, jeszcze jakby asmo mógł mi odpowiedzieć na pytanie co do roli jaką pełnią średnie w jego systemie to byłbym w pełni usatysfakcjonowany.
Absolutnego dodatku

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
No to obrazek na niedziele ; )commax pisze: Dzięki!
Jeden obrazek robi lepszą robotę niż dziesięć postów!

dopiero uczę się przekładać całą znaną mi teorię na praktykę.asmodeus8 pisze:
Nawet nieźle czytasz wykres, Pamiętaj żeby mieć jakąś metodę w tym wariactwie. 5m ? Przyznam szczerze ze dla mnie hardkor.
Wiem że jest to wątek dotyczący grania na wysokich TF-ach ale chciałem pokazać, że jeśli chcieli byśmy grać na niższym interwale to trzeba wiedzieć dobrze co dzieje się w szerszej perspektywie. Dopiero mając setup na D1 / H4 powinno się zchodzić na niższy interwał.
dopiero w tym tygodniu mnie olśniło

- Damian_GTK
- Pasjonat
Tez specjalnie „wyborny” nie byłem.Damian_GTK pisze:heh Asmo dobry obrazeka ten pin w lunecie ideał nad ideałami
![]()
niestety ja w tym tygodniu bardziej przypominałem rambo strzelającego na oślep