To chyba recepta dla mnie. Zamknąć się na miesiąc z MT4 a na forum nie zaglądać.inwestor86 pisze:dokladnie, mozna sobie czytac i rozmawiac z innymi o sytuacji na rynku, ale kierowac sie tylko swoimi analizami.. inaczej niczego nie nauczymy sie i bedziemy w blednym kole zastanawiac sie, dlaczego nasze konto nie wychodzi na +
Bezuczuciowe badanie
W swoim jounralu
ech...
W journalu 530,94 zł startuje
Jak widzę nie tylko jak byłem nastawiony 29 grudnia (czyli już wczoraj) na spadki.
Sprawdziły się dwie zasady:
1. Graj co widzisz
2.Trzymaj się swoich zasad.
Właśnie o takie zagrania mi chodzi. Na takie zagrania poluję. Jakoś jestem rozkojarzony po takiej ilości SL'ów.Shadi pisze: mogę przedstawić swoje za i przeciw.
Rzućmy okiem na wykres i popatrzmy na poziom zaproponowany przez Marcina.. na którym powinniśmy grać L czyli 3250 - posłużę się wykresem 4h.
http://i51.tinypic.com/24uw709.gif
Patrząc na wykres co widzę ? Widzę strefę w której za chiny ludowe nie chciałbym kupować. Za duże prawdopodobieństwo że jednak cena spadnie - nie musi być do spektakularny down move ale mogło zlecieć ze 30 pips niżej ? mogło.
Jednak rzućmy okiem na sytuację na m5.
http://i56.tinypic.com/ddnsxd.gif
Jak widać na screenie wg mnie poziomik był błędny. Nic tam nie mówiło o L jeszcze może oprócz tej Linii trendu.
Po przebiciu ok rozumiem.
Jak widzę nie tylko jak byłem nastawiony 29 grudnia (czyli już wczoraj) na spadki.
Sprawdziły się dwie zasady:
1. Graj co widzisz
2.Trzymaj się swoich zasad.
ech...
Nie jestem zbyt zadowolony z tych wejść, ponieważ nadal nie wchodzę precyzyjnie. Pierwsze wejście SL 10 pipsów. Wydawało mi się że retest RS,a ale okazało się, że to za mało.Nawet jakieś ZL było blisko (mały niebieski prostokącik). Drugie wejście też nie najlepsze bo za mało powodów by wchodzić - tylko ZL, słaby opór. Trzecie wejście takie jak powinno być. Dwie ZL'ki i blisko górnego ograniczenia konsoli.
Dało profit w punktach ale nie w zadowoleniu. Trzeba pracować dalej.
Dało profit w punktach ale nie w zadowoleniu. Trzeba pracować dalej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...
Wstyd mi o tym pisać. Na Eur/Cad -52 pipsy. Nie wiem co ja widziałem na tym wykresie ale na pewno źle ustawiłem SL. Jak zwykle złapało go co do pipsa i cena wróciła. Spread 10 pipsów na tej parze. Aha, i za duża wielkość pozycji bo strata to około 6% konta.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...
Tak patrzę na moje wejścia to okazuje się, że te profitowe są wtedy gdy stopa mam na poziomie wybuchu wojny albo przywalenia meteoru w Ziemię. Jeśli daję stopa nad szczytem, dołkiem lub SR'em to łapie mi go (rynek skalpuje mnie a nie ja jego) a potem cena leci w zamierzonym przeze mnie kierunku. Jak to obejść? Nie chcę dawać stopa bardzo daleko bo pewnego dnia cena i tak po niego pójdzie i pożre zyski jakie były wcześniej.
Trzeba pracować dalej.
Trzeba pracować dalej.
ech...