Bezuczuciowe badanie
To się okaże. Mam nadzieję na 50% bo liczę na R=2. Jak na razie kupuję na szczytach i sprzedaję na dołkach. Moje wyniki nie różnią się od tych z czasów jak nie wiedziałem co to SR.MaxRipper pisze: Jaka jest Oczekiwana skuteczność Twojego systemu?
Wejście Długa na reteście (kurczę weszło za wysoko). SL pod dołkiem. Ciekawe czy skąpy edek da chociaż BE+1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...
Jak dla mnie jurnal jeden z ciekawszych
Planujesz jakieś podsumowanie po pierwszych 2 tygodniach
Wychodzi planowane 20% (czyli teraz powinno zbliżać się do +10%)
Udaje się pracować bez emocji czy jednak adrenalina działa mimo, że to demo
Ja grając moim systemem ZAWSZE mam pierwsze dwa dni spory zysk, potem jest cofnięcie a potem mozolne odrabianie, zostawiam FX na kilka dni podchodzę w dowolnym momencie i znowu jest zysk a więc system jest OK tylko psychika nie ta...
Sprawdzam i kibicuję... może coś zaczerpnę do swojego skalpu, ja się bawię na TF5

Planujesz jakieś podsumowanie po pierwszych 2 tygodniach

Udaje się pracować bez emocji czy jednak adrenalina działa mimo, że to demo

Ja grając moim systemem ZAWSZE mam pierwsze dwa dni spory zysk, potem jest cofnięcie a potem mozolne odrabianie, zostawiam FX na kilka dni podchodzę w dowolnym momencie i znowu jest zysk a więc system jest OK tylko psychika nie ta...

Sprawdzam i kibicuję... może coś zaczerpnę do swojego skalpu, ja się bawię na TF5
Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]
Adrenalina uzależnia ;-)
Adrenalina uzależnia ;-)
Szczęka mi opadła ze zdziwienia.MaNoCBR pisze:Jak dla mnie jurnal jeden z ciekawszych
Popatrz na link w stopce. Przecież jestem na - (minus) 7,5%. Jakoś nie widzę możliwości by grając dalej tak jak gram osiągać zyski. Na pewno coś się zmieni w mojej metodzie. Pewnie będzie to inny sposób wyznaczania SR bo jak na razie to inni gracze, którzy też grają na SR na TF1m mają zyski a ja ich nie mam.MaNoCBR pisze:Wychodzi planowane 20% (czyli teraz powinno zbliżać się do +10%)
Jeśli chodzi o psychę to nie jest źle. Dzisiaj byłem pierwszy raz na rozsądnym zysku 25 pipsów i nie zamykałem pozycji mimo, że mnie kusiło. Zakładam na razie brak TP i tego się trzymam. Być może wprowadzę TP ale napiszę jeśli to zrobię i napiszę dlaczego.
W zasadzie to u mnie jest jakoś odwrotnie. Psycha daje rade, może nawet za bardzo działa jak EA bo ni cholery nie mogę sobie sysa znaleźć. Dla mnie sys ma działać zawsze a tu na forum czytam, że takim czy takim sysem da się zarabiać ale trzeba wiedzieć kiedy wchodzić. Jak dla mnie to jakaś paranoja bo jak bym wiedział kiedy wchodzić to nie potrzebował bym sysa. Na razie testuję założenia z żurnala. Widzę, że nie zawsze wejdę w trejd mimo, że spełnia on moje warunki. Dziś nie wszedłem w szorta bo miałem w tym czasie otwartego longa. Gdymym zajął odwrotną pozycję odrobiłbym dotychczasowe straty, ale nie pociesza mnie to bo nie podoba mi się tydzień na minus 70 i dwie godziny na +80. Po prostu muszę ćwiczyć dalej. Jest tu kilku forumowiczów co na m1 wymiatają. Jak oni mogą to może ja też. Wyjdzie w praniu.
ech...
Nie zauważyłem Myfxbooka
A może spróbuj dodać (tak poglądowo) EMA
Ja działam na czystym wykresie a Jedynym wskaźnikiem jest Moving Average i całość działa mi idealnie dopóki nie wkradną się emocje
i wejścia niezgodne z systemem
bo wchodzę "na siłę" 

A może spróbuj dodać (tak poglądowo) EMA

Z kącików uśmiechu można obliczyć rozpiętość wolności [WOLF 1982-2007]
Adrenalina uzależnia ;-)
Adrenalina uzależnia ;-)