Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Składnik cykliczny dla D1 - osiągnęliśmy wartość krytyczną - 6 takich wartości w przeciągu roku. Tak więc mamy BUY przy małym ryzyku - dodatkowo okrągła wartość 1.30.

14 razy na 600 dziennych świeczek - daje ~ 2% - warto wykorzystać i dobrze ustawić się mimo ogólnego trendu spadkowego :)

*UPDATE*

Buy zamknięty na 1.3035 +55pkt - także kolejny dzień w tym tygodniu na plus. Nie czekam na przebicie poziomu 1.3070 gdzie jest lokalny dołek. Nie będę miał czasu na reakcje a chce się już oderwać od wykresów. Do zobaczenia jutro !
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Powinno być dalej UP ! Czekamy na wejście w następny obszar konsolidacji.

Dałem mały Buy - po potwierdzeniu sygnału dołożę do pozycji.

*UPDATE* Mamy 10 000 wyświetleń dziennika. Dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądają i mi dopingują ! :)
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Jeśli chodzi o strategie RSI dla H1 , którą pewien czas temu opisywałem w dzienniku mamy moment na Sell ( poziom 60 po uprzednim impulsie spadkowym )- tym razem jednak zagrałbym wbrew tej strategii bo jesteśmy dość mocno wyprzedani ( patrz składnik cykliczny dla D1 oraz brak potwierdzenia przez inny element ). Będą jeszcze lepsze sygnały !

*UPDATE*

Zrealizowało BUY ale po cenie ASK - znów zapomniałem przestawić na BID - wciąż nie przebiliśmy naturalnego oporu w postaci podstawy poprzedniej konsolidacji.

*UPDATE2*

No i poszło. Zobaczymy czy na trwałe czy tylko fałszywe wybicie.

*UPDATE3*

Ustawiony TP 1.3119 - muszę odejść na chwilę od wykresów - być może przestawię TP.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Zamknięte na +45pkt ( 1.3115 ). Będzie jeszcze korekta pewnie, także z pewnością złapię parę pkt :)
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Już nie dużo do sforsowania zostało - później korekta może zacząć nabierać mocno na sile ( korekta ostatnich spadków ) - ucieczka z krótkich pozycji, przedświąteczne wykręcanie wyników - może nam dać całkiem mocny ruch wzrostowy.

Dałem BUY za połowę pozycji bo bez potwierdzenia żadnego jest ( RH , etc - bym nawet powiedział że póki co RH mówi że dalej spadamy ). Później coś dołożę jeszcze w razie potwierdzenia sygnału.

*UPDATE* Zauważyłem przed chwilą, że jest to również FIBO 61.8 - także dorzuciłem BUY na innej platformie jeszcze.

*UPDATE3*
1 połowa pozycji na BE. 2 połowa pozycji wciąż trzyma - wyrzuciła mnie ta zwałka 30pkt a teraz mamy znów ruch powrotny i nie zdziwiłbym się jakbyśmy tym razem pokonali .13150 na trwałe.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Dałem BUY za połowę pozycji na 1.3330.

Wewnętrzna linia trendu chyba wytrzymała.

*UPDATE*
TP wziąłem po 1.3390. Wystarczy, nie można być zbyt pazernym :)

*UPDATE2*

Oczywiście miałem na myśli poziom 1.3190 :)
Ostatnio zmieniony 02 gru 2010, 15:16 przez MkubuxK, łącznie zmieniany 1 raz.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Można pokusić się o małego BUY. Zbyt mocno walczyliśmy z tym poziomem by tak łatwo padł. Opór powinien stać się teraz wsparciem.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Poszedłem do sklepu by nie kusiło mnie walczyć z rynkiem na danych - miałem mocno bycze przekonanie i nie chciałem niczego pod prąd zagrać w przypadku spadków - jak widać pomogło - 100 łatwych pkt przeszło mi koło nosa ale też nie zanotowałem straty - małe Buy zamknąłem na BE. Długoterminową pozycję zakupioną po 1.3050 zamknąłem na 1.3190 - coś mi mówiło by zrealizować profity. Przełamaliśmy wewnętrzną linię trendu, także czekam na jej ponowny ( od dołu tym razem ) test i zobaczymy. Dałem małe BUY do czasu podejścia pod wewnętrzną linię trendu - w razie czego szybko ucieknę na BE.

Jeden z ważniejszych s/r 1.3075 wytrzymał- dopiero poniżej zacznę szukać krótkich pozycji

*UPDATE*

Zamknięte na +40pkt. Zobaczymy co dalej, ale już beze mnie :)
fx-forum

Awatar użytkownika
Grzegorz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Grzegorz »

MkubuxK pisze:Nic nie zmieni - nie dostałeś wciąż kopa w d , którego realnie byś odczuł. Pamiętam jak zaczynałem zabawę z tradingiem i po zrobieniu z 20dolarow 1100 ( w przeciągu 2 dni MC ) wpłaciłem całą kasę jaką dostawałem na studia na konto forexowe - oczywiście MC w przeciągu 1 dnia. To był realny kop , który trzymał mnie z dala od forexu i grania według własnego widzimisie przez rok czasu.
Przez pomyłkę wrzuciłem to wcześniej w nie Twój dziennik, więc wkleję Ci to tutaj.

MkubuxK, nie odbierz złośliwie mojego pytania, ale czy nie jest Ci wstyd po napisaniu powyższej wypowiedzi? Chyba w ogóle do Ciebie nie dotarło to, co zrobiłeś. Ja rozumiem, że ktoś inwestuje własne pieniądze i to jego sprawa co się z nimi stanie. Liczy się z ryzykiem. Ty jednak po prostu "przepuściłeś" pieniądze, na które Twoi rodzice ciężko pracowali. Nie zaświeciła Ci się w głowie lampka, że to nie fair? Być może ja jestem inny, ale na Twoim miejscu czułbym się zobowiązany odpracować to i oddać im te pieniądze jak najszybciej. Może coś planowali, ale odmówili sobie tego, żeby dać synowi pieniądze na studia, a ten w jeden dzień je stracił, jakby były nic nie warte. Nie przyszło Ci to do głowy?

Przepraszam, że "moralizuje", ale nie toleruję takiego postępowania jak Twoje. Jakiś czas temu pożyczyłem pieniądze pewnej osobie, bo ich potrzebowała na spłatę zadłużenia karty kredytowej. Kiedy się dowiedziałem, że je roztrwoniła kupując sobie modne elektroniczne gadżety, to mnie aż nosiło ze złości. Jeśli komuś pieniądze przyszły za łatwo to ich po prostu nie szanuje. Odpracuj to co straciłeś i zobaczysz, że już ich tak lekkomyślnie nie stracisz.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

BUY na kablu , Sell na Edku - mocno się rozjechały pary a są przecież z reguły mocno skorelowane. 1 powinna dać zarobić :)

*UPDATE* Kangur już jest ponad oporami. Kabel dziwnie się zachowuje. Edek tuz przy 1.32
fx-forum

ODPOWIEDZ