MkubuxK pisze:Nic nie zmieni - nie dostałeś wciąż kopa w d , którego realnie byś odczuł. Pamiętam jak zaczynałem zabawę z tradingiem i po zrobieniu z 20dolarow 1100 ( w przeciągu 2 dni MC ) wpłaciłem całą kasę jaką dostawałem na studia na konto forexowe - oczywiście MC w przeciągu 1 dnia. To był realny kop , który trzymał mnie z dala od forexu i grania według własnego widzimisie przez rok czasu.
Przez pomyłkę wrzuciłem to wcześniej w nie Twój dziennik, więc wkleję Ci to tutaj.
MkubuxK, nie odbierz złośliwie mojego pytania, ale czy nie jest Ci wstyd po napisaniu powyższej wypowiedzi? Chyba w ogóle do Ciebie nie dotarło to, co zrobiłeś. Ja rozumiem, że ktoś inwestuje własne pieniądze i to jego sprawa co się z nimi stanie. Liczy się z ryzykiem. Ty jednak po prostu "przepuściłeś" pieniądze, na które Twoi rodzice ciężko pracowali. Nie zaświeciła Ci się w głowie lampka, że to nie fair? Być może ja jestem inny, ale na Twoim miejscu czułbym się zobowiązany odpracować to i oddać im te pieniądze jak najszybciej. Może coś planowali, ale odmówili sobie tego, żeby dać synowi pieniądze na studia, a ten w jeden dzień je stracił, jakby były nic nie warte. Nie przyszło Ci to do głowy?
Przepraszam, że "moralizuje", ale nie toleruję takiego postępowania jak Twoje. Jakiś czas temu pożyczyłem pieniądze pewnej osobie, bo ich potrzebowała na spłatę zadłużenia karty kredytowej. Kiedy się dowiedziałem, że je roztrwoniła kupując sobie modne elektroniczne gadżety, to mnie aż nosiło ze złości. Jeśli komuś pieniądze przyszły za łatwo to ich po prostu nie szanuje. Odpracuj to co straciłeś i zobaczysz, że już ich tak lekkomyślnie nie stracisz.