Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
Obserwując składnik cykliczny byłby to koniec trendu wzrostowego - ale jak to wiadomo nic na rynku nie jest pewne.
Najbliższe dni powinny nam trochę wyjaśnić - wiadomo, że rynkiem rządzą emocje, także radzę wszystkim kupować wszystko powyżej 1.34 i ani ważcie się zamykać pozycje - możliwy rajd mikołaja ( ucieczka z krótkich pozycji, spekulacyjne długie, wykręcanie wyników na koniec roku, generalnie dobre miesiące w grudniu na giełdzie ( dodatnia korelacja z EURUSD )) - poniżej 1.34 gramy normalnie. Spójrzcie na miesiąc Grudzień w 2008r.
Postaram się niczego nie zamykać jeśli chodzi o długie pozycje i screen wam wkleję na koniec Grudnia - na koncie Bossy.
Otwarcie luką wzrostową jutrzejszego dnia i nagła zwałka na Sesji Amerykańskiej zaprzeczy tej strategii.
Najbliższe dni powinny nam trochę wyjaśnić - wiadomo, że rynkiem rządzą emocje, także radzę wszystkim kupować wszystko powyżej 1.34 i ani ważcie się zamykać pozycje - możliwy rajd mikołaja ( ucieczka z krótkich pozycji, spekulacyjne długie, wykręcanie wyników na koniec roku, generalnie dobre miesiące w grudniu na giełdzie ( dodatnia korelacja z EURUSD )) - poniżej 1.34 gramy normalnie. Spójrzcie na miesiąc Grudzień w 2008r.
Postaram się niczego nie zamykać jeśli chodzi o długie pozycje i screen wam wkleję na koniec Grudnia - na koncie Bossy.
Otwarcie luką wzrostową jutrzejszego dnia i nagła zwałka na Sesji Amerykańskiej zaprzeczy tej strategii.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
- klonmarcin
- Maniak
Ja także obstawiam lukę wzrostową - a jeśli bez luki to i tak liczę na L do s/r w okolicach 1.3555 - 60 być może do fibo 61 czyli 3174.

Tak czy inaczej ja potem obstawiam S przynajmniej do ostatniego dużego low na daily 2970 - a być może nawet do 2915
W każdym bądź razie jeśli prognoza się spełni to i tak pewnie nie będę umiał jej wykorzystać.
sorry za offtop.

Tak czy inaczej ja potem obstawiam S przynajmniej do ostatniego dużego low na daily 2970 - a być może nawet do 2915

W każdym bądź razie jeśli prognoza się spełni to i tak pewnie nie będę umiał jej wykorzystać.

sorry za offtop.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
Pozycja zabezpieczona na BE - potrzymam ją jeszcze do 1.33
Dałem natomiast Sell na AUDUSD na testowym koncie na wysokości 2 ramienia dużego RGR. Z kontem Dukascopy poczekam na potwierdzenie - jest to dość ryzykowne zagranie jako że AUDUSD wciąż nie stracił impetu wzrostowego.
*UPDATE*Dość bezpieczny setup Sell na EURUSD na wysokości 1.3328
*UPDATE2* W sumie nie ma co być pazernym - zamykam na +70pkt i poczekam na dalszy rozwój sytuacji. Zostawiłem otwarte zlecenie oczekujące na wysokości 1.3328
*UPDATE3*
Uruchomiło 1.3328 ale brak impulsu spadkowego. Zamknąłem na -3pkt i znów zostawiam poniżej lokalnego dołka zlecenie oczekujące.
*UPDATE4*
Wszystkie Sell zamknięte. Czekam teraz na reakcję przy kluczowym poziomie 1.33
UPDATE
Konto BOSSA FX: +117%
Dałem natomiast Sell na AUDUSD na testowym koncie na wysokości 2 ramienia dużego RGR. Z kontem Dukascopy poczekam na potwierdzenie - jest to dość ryzykowne zagranie jako że AUDUSD wciąż nie stracił impetu wzrostowego.
*UPDATE*Dość bezpieczny setup Sell na EURUSD na wysokości 1.3328
*UPDATE2* W sumie nie ma co być pazernym - zamykam na +70pkt i poczekam na dalszy rozwój sytuacji. Zostawiłem otwarte zlecenie oczekujące na wysokości 1.3328
*UPDATE3*
Uruchomiło 1.3328 ale brak impulsu spadkowego. Zamknąłem na -3pkt i znów zostawiam poniżej lokalnego dołka zlecenie oczekujące.
*UPDATE4*
Wszystkie Sell zamknięte. Czekam teraz na reakcję przy kluczowym poziomie 1.33
UPDATE
Konto BOSSA FX: +117%
fx-forum
Brak zdecydowania na rynku - trzeba poczekać na Jankesów. Generalnie teraz weszliśmy w obszar w którym wszystko może się zdarzyć - wstrzymuje się od transakcji do poziomu 1.3250 - tutaj mamy wewnętrzną linię trendu i przebicie jej będzie świadczyło o zmianę sentymentu na spadkowy - tak jak pisałem w poprzednim poście składnik cykliczny osiągnął poziom krytyczny także korekta jest nieodzowna. Jeśli zauważę silny impuls wzrostowy na M15-M30 wtedy bez wahania dam BUY - póki co taki spadek nie przekonuje mnie do tego jakoby Euro dalej miało się osłabiać.
fx-forum
Scenariusz podtrzymujący spadki - tak jak pisałem wcześniej - czekamy do 1.3250 po czym dajemy swobodnie Sell.
Median line, średnia ze wstęgi Bollingera, EMA89, strefa s/r, składnik cykliczny
Nie tak dużo wyżej długoterminowa linia trendu , a nieco niżej wewnętrzna linia trendu, którą wcześniej wyznaczałem.
Oczywiście wybór należy do Was
Median line, średnia ze wstęgi Bollingera, EMA89, strefa s/r, składnik cykliczny
Nie tak dużo wyżej długoterminowa linia trendu , a nieco niżej wewnętrzna linia trendu, którą wcześniej wyznaczałem.
Oczywiście wybór należy do Was

fx-forum
pawelklos pisze:Widzę że szykujesz się na wejście TTEMkubuxK pisze:RH na H4 - ustawione zlecenie oczekujące - dobry r/r
Chyba nic z tego nie będzie - zbyt bardzo wyciąga te świecę w górę. Bardziej mi to wygląda powoli na kontynuację wzrostów. Tylko mocna świeca spadkowa by potwierdziła kontynuację spadków. Ale nie zapeszam. W tej chwili zagram połowę pozycji po przebiciu Open 2 świecy wzrostowej na H4 i drugie pół na TTE

fx-forum