Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

inwestor86 pisze:hmm, z ciekawosci sprawdzilem jadefx, alpari, admiral i h1 byly takie same.. ale to bez roznicy, bo swieczki sa i tak malo wazne Wink
Nie sprawdzałem tego. Już raz nakryłem swojego brokera na kombinacjach z M5 i wrzuciłem kiedyś screena na forum. Daronmanchester pisal niedawno o kilkuminutowych przesunięciach u różnych brokerów. Teoretycznie u jednego świeca H1 może się zaczynać o x+10 minut godzinie a u innego o x+30 minut. Poza tym brokerzy mają różne zródła datafeedu i dochodzi do tego też jego filtrowanie. Wolna amerykanka.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

bigben pisze:
inwestor86 pisze:sluszna uwaga, jednak moj punk jest taki, iz sugerowanie sie swiecami niezaleznie od TF, nie jest najlepszym pomyslem Wink szczegolnie jesli ktos zwraca uwage tylko na swiece
Inwestor86 jeśli do mnie pijesz to przypatrz się daily SR.
nie pije do nikogo, rzucilem luzna uwage o swiecach.. szczerze mowiac, nawet nie czytalem o jakiej parze mowisz ;)

obserwuje kilkanascie par, rozne tfy wiec zawsze znajde wejscie godne uwagi, swiece i dane nie maja znaczenia

eot

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Witam. A tu gracie shorta. Ten młotek na MN jeszcze nieskończony ale na weekly ładne objęcie bessy.. Co o tym sądzicie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

thefear pisze:Witam. A tu gracie shorta. Ten młotek na MN jeszcze nieskończony ale na weekly ładne objęcie bessy.. Co o tym sądzicie ?
Ja wezmę tego szorta ale wchodzę pod świeczką objęcia, Kurs jeszcze tam nie dotarł więc mam oczekujące. Stop nad świeczką objęcia. TP 0.9400. Trochę mały RR ale widzę po moich poprzednich tredach, że jak wychodzi powyżej 1:1 to wchodzę bo jeszcze się nie doczekałem na przynajmniej 1:2. Był taki na edku co bym miał na dziś 1:5 ale nie wszedłem. Ubolewam do dziś.
ech...

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Fesiek pisze:
thefear pisze:Witam. A tu gracie shorta. Ten młotek na MN jeszcze nieskończony ale na weekly ładne objęcie bessy.. Co o tym sądzicie ?
Ja wezmę tego szorta ale wchodzę pod świeczką objęcia, Kurs jeszcze tam nie dotarł więc mam oczekujące. Stop nad świeczką objęcia. TP 0.9400. Trochę mały RR ale widzę po moich poprzednich tredach, że jak wychodzi powyżej 1:1 to wchodzę bo jeszcze się nie doczekałem na przynajmniej 1:2. Był taki na edku co bym miał na dziś 1:5 ale nie wszedłem. Ubolewam do dziś.
Jeśli masz zlecenie gdzieś koło 0.9910 to praktycznie na wsparciu.
Albo bym wchodził teraz (większe ryzyko) albo poczekał na przebicie 0.9900.
Jeśli chodzi o Twoje TP, to jeśli MN zamkną tym młotem to możemy poszaleć i jako pierwsze TP 0.9400 a potem będzie widać :) Pozdrawiam.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

inwestor86 pisze: bo swieczki sa i tak malo wazne ;)
Prawda :)

Najwazniejsza jest lokacja :D
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

witam nad aud/cad bym sie zastanowił przełamali 3 szczyty i na zasadzie zmiany biegunów silny opór przerodził sie w silne wsparcie chyba ze na wykresie miesiecznym zejda na zamknieciu ponizej tych szczytów to z optymizmem bym do tego podszedł tak to widze na obecna chwile chyba za duze ryzyko i jak to mawia asmo za mało miejsca dla ceny :D

kosoir
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kosoir »

Witam,

Czy dzisiejszy dzien zmienil obraz srebra w dłuzszym terminie??

Ciekaw jestem Waszych opinii?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Widzę silne wsparcie na ca 25. Ładna formacja "nad i pod". Tutaj szukałbym raczej longa na niższym TF. S-ke rozważałbym dopiero po ewentualnym złamaniu poziomu 25.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

thefear pisze:Jeśli masz zlecenie gdzieś koło 0.9910 to praktycznie na wsparciu.
Na 0.9901

Pablo78 pisze:przełamali 3 szczyty
Może to wycinanie SL?
ech...

ODPOWIEDZ