Price Action - Asmodeus8 Journal
Pozytywna korelacja czyli EDEK rozdaje karty!
Ruch edka jest czysto fundamentalny a targetem jest rejon 1,3320-00 dopiero w okolicach tego poziomu możemy mówić o jakiejś korekcie na obu parach. I dla tego mnie tam dziś nie było

PS: powinienem napisać (możliwym targetem) w każdym razie EURCAD zatańczy jak mu edek zagra!
Ruch edka jest czysto fundamentalny a targetem jest rejon 1,3320-00 dopiero w okolicach tego poziomu możemy mówić o jakiejś korekcie na obu parach. I dla tego mnie tam dziś nie było

PS: powinienem napisać (możliwym targetem) w każdym razie EURCAD zatańczy jak mu edek zagra!
Ostatnio zmieniony 15 lis 2010, 23:35 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly
Gdybym był Naked Traderem pewnie kupił bym terazjhgf pisze:Asmo a jeśli na eur/cad świeczka zostanie złamana za dzień lub dwa to bierzesz ten trejd pod uwage ?

Brakuje tego impetu jaki chciał bym widzieć po powstaniu formacji. Zmiany równowagi rynku i pełnego ataku byków

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Fesiek pisze:Czat działa. Można szybko wklejać obrazki. Opisałem to na czacie ale nie wiem, czy jak wejdziecie na czat czy będziecie widzieć moje wypociny.
Jak by co to jutro zbiorę to do kupy i opiszę. Choć nie wiem czy nie nagram filmu, może będzie łatwiej.
Juz wpadam. Niezly pomysl..Spoznilem sie chyba ale ok pomysl przedni.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
Dobra robota Fesiek ! Widac dobrze choć być może dodatkowe instrukcje beda potrzebne dla mniej obeznanych.Fesiek pisze:Czat działa. Można szybko wklejać obrazki. Opisałem to na czacie ale nie wiem, czy jak wejdziecie na czat czy będziecie widzieć moje wypociny.
Jak by co to jutro zbiorę to do kupy i opiszę. Choć nie wiem czy nie nagram filmu, może będzie łatwiej.
A ze to moj dziennik to napisze 
EUR/CHF - wziąłem polowe na 1.3308 , z reszta byłem wystopowany na b/e
EUR/GBP - nadal siedzę, wziąłem juz polowe ze stołu. Zobaczę czy uda się ugrać więcej.
EUR/CAD - pass
Patrzę sie na korektę na srebrze.

EUR/CHF - wziąłem polowe na 1.3308 , z reszta byłem wystopowany na b/e
EUR/GBP - nadal siedzę, wziąłem juz polowe ze stołu. Zobaczę czy uda się ugrać więcej.
EUR/CAD - pass
Patrzę sie na korektę na srebrze.
- nocnyjastrzab
- Stały bywalec
Możesz mieć rację Commax, że ruch edka jest czysto fundamentalny bo technicznie trudno go wytłumaczyć.commax pisze:Pozytywna korelacja czyli EDEK rozdaje karty!
Ruch edka jest czysto fundamentalny a targetem jest rejon 1,3320-00 dopiero w okolicach tego poziomu możemy mówić o jakiejś korekcie na obu parach. I dla tego mnie tam dziś nie było![]()
Podobnie do Ciebie spodziewam się spadku do 1,3320, ale chyba bałbym się tutaj grać.
Witam wszystkich.
Od niedawna interesuje sie forexem i ten wontek bardzo byl mi pomocny i otworzyl troche oczy na pewne sprawy. Dzieki wielkie dla Gospodarza jak i dla Gosci
Nie potrafie jednak ciagle zrozumiec co daje wam ten sygnal ze postanawiacie otworzyc zlecenie. Ok wiem ze szukacie kumulacji odpowiednich czynnikow. Ale w ktorym momencie? Mało jest screenow z zaznaczonymi wejsciami a takie rzeczy mi jako nowemu bardzo by byly pomocne w analizie i zrozumieniu kiedy "pociagnac za spust". Wszyscy tu maja wieksze doswiadczenie i widze ze sa chetni aby sie nim podzielic
wiec fajnie by bylo jakby kazdy wrzucal takowe wejscia i inni mogli by wyciagac wnioski bo grajac na dziennych i tygodniowych tfach to pewnie nie ma ich za duzo wiec tym bardziej sa one cenne.
I nie chce zeby ktos mnie zle zrozumial bo dziennik naprawde przedni ale wiecej takich wykresow bylo by piekna wisienka na tym torcie.
Pozdrawiam
Od niedawna interesuje sie forexem i ten wontek bardzo byl mi pomocny i otworzyl troche oczy na pewne sprawy. Dzieki wielkie dla Gospodarza jak i dla Gosci

Nie potrafie jednak ciagle zrozumiec co daje wam ten sygnal ze postanawiacie otworzyc zlecenie. Ok wiem ze szukacie kumulacji odpowiednich czynnikow. Ale w ktorym momencie? Mało jest screenow z zaznaczonymi wejsciami a takie rzeczy mi jako nowemu bardzo by byly pomocne w analizie i zrozumieniu kiedy "pociagnac za spust". Wszyscy tu maja wieksze doswiadczenie i widze ze sa chetni aby sie nim podzielic

I nie chce zeby ktos mnie zle zrozumial bo dziennik naprawde przedni ale wiecej takich wykresow bylo by piekna wisienka na tym torcie.
Pozdrawiam
Cześć,shu pisze:Nie potrafie jednak ciagle zrozumiec co daje wam ten sygnal ze postanawiacie otworzyc zlecenie. Ok wiem ze szukacie kumulacji odpowiednich czynnikow. Ale w ktorym momencie? Mało jest screenow z zaznaczonymi wejsciami a takie rzeczy mi jako nowemu bardzo by byly pomocne w analizie i zrozumieniu kiedy "pociagnac za spust".
Kluczowa jest tutaj zgodność róznych czynników (ang. confluence). Oglądnij sobie wszystkie filmiki jakie Asmo zapodał. Co do techniki wejścia to Asmo ją zaprezentował gdzieś na początku dziennika i większość w tym wątku się do niej stosuje. Jest bardzo agresywna, ja mam troche inną (zaprezentowałem ją w kilku postach) która daje mi większy komfort psychiczny i ciaśniejszy SL. Kwestia uznaniowa. Poczytaj sobie też wątek pokrewny czyli "Naked Trading" w dziale systemy i strategie. Jest tam wiele doskonałych przykładów wejść.
Witam , wielkie gratulacje i podziękowania za wszystkie wasze posty , świetną grupę utworzyliście , i widzę że cały czas się ktoś dołącza , mam nadzieje że i ja w końcu będę mógł pochwalić się jakimiś dobrymi analizami . Pomysł z filmikami genialny , jeszcze jakby był filmik o elliocie ... (prośba taka) hehe , ogólnie mówiąc dziennik 10/10 .
Odnośnie strategii , martwią mnie ogromne SLe , cały czas kombinuje nad dokładnością wejścia z mniejszych TF , "wydaje" mi się że jestem już blisko rozwiązania , jak będą jakieś wyniki to się podziele
Jeszcze raz wielkie dzięki Asmo za wątek .
Ps. chłopaki , więcej videło plis ...
Odnośnie strategii , martwią mnie ogromne SLe , cały czas kombinuje nad dokładnością wejścia z mniejszych TF , "wydaje" mi się że jestem już blisko rozwiązania , jak będą jakieś wyniki to się podziele

Jeszcze raz wielkie dzięki Asmo za wątek .
Ps. chłopaki , więcej videło plis ...
Price Action