Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

bigben pisze:Ech te wasze wynalazki...Wszedłem w EC z 8 pipsów spreadu. Wejscie bardzo konserwatywne. Wyczekałem na mniejszym TF na powrót ceny do sensownego moim zdaniem SR + Fibo + młotek+ retracement na młotku. :) Obserwowałem EU który w tym samym czasie również był na lokalnym wsparciu. W pewnym momencie byłem na plusie który gdyby nie spread rowny by byl SLktóry ustawiłem tuż poniżej pinbara . No ale w końcu gramy na dziennych swiecach...Trudno mała strata. Ważne żeby żółwie szybko cięły straty :lol: .

Czemu nie wrzucacie swoich trejdów ?
Ja wszedłem w AUD/USD, AUD/CAD, teraz wszedłem również w GBP/AUD oraz EUR/AUD przed zakończeniem tego pinbara na h4. Oczywiście wszystko mikroloty.

W EUR/CAD nie wchodziłem bo mnie jakoś weekendowy wykres nie przekonywał do tradu.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

czerwinek pisze:
bigben pisze:Ech te wasze wynalazki...Wszedłem w EC z 8 pipsów spreadu. Wejscie bardzo konserwatywne. Wyczekałem na mniejszym TF na powrót ceny do sensownego moim zdaniem SR + Fibo + młotek+ retracement na młotku. :) Obserwowałem EU który w tym samym czasie również był na lokalnym wsparciu. W pewnym momencie byłem na plusie który gdyby nie spread rowny by byl SLktóry ustawiłem tuż poniżej pinbara . No ale w końcu gramy na dziennych swiecach...Trudno mała strata. Ważne żeby żółwie szybko cięły straty :lol: .

Czemu nie wrzucacie swoich trejdów ?
Ja wszedłem w AUD/USD, AUD/CAD, teraz wszedłem również w GBP/AUD oraz EUR/AUD przed zakończeniem tego pinbara na h4. Oczywiście wszystko mikroloty.

W EUR/CAD nie wchodziłem bo mnie jakoś weekendowy wykres nie przekonywał do tradu.
EUR/CAD Nie wyszedl.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Fesiek pisze:Może to wycinanie SL?
Tak jakby się rozpędzili, przebili opór ale zbrakło siły by dalej jechać na półnoć. Pojawiło się objęcie na Weekly i nie ma motywacji dalszej jazdy na północ. Oczywiście to tylko moja interpretacja i lepiej się nią nie sugerować. Osobiście zasadziłem S-kę ale to moje ryzyko.
Bezpieczniej byłoby po przebicu tego 0.9900.

Witaj Asmo. Gratuluje dziennika. Dzięki za dzielenie się wiedzą. Mało kto, komu się udaje na forexie dzieli się z innymi a Ty jednak to robisz :) Mam nadzieje że moje posty nie przeszkadzają Ci, a jeśli tylko to pisz na priv :) Pozdrawiam.
EUR/CAD Nie wyszedl.
PS. Wszedłeś w tego longa na eur/cad?
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Bob-C-Cock
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bob-C-Cock »

czerwinek pisze: W EUR/CAD nie wchodziłem bo mnie jakoś weekendowy wykres nie przekonywał do tradu.
tylko 3 fale do gory od dolow

Obrazek
"The definition of a winning attitude is to throw everything you have at the problem until you're starved, broke and on the verge of death"

Bob-C-Cock
Bywalec
Bywalec

Bob-C-Cock pisze:aktualizacja

Obrazek

aktualizacja

Obrazek
"The definition of a winning attitude is to throw everything you have at the problem until you're starved, broke and on the verge of death"

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:
Fesiek pisze:Może to wycinanie SL?
Tak jakby się rozpędzili, przebili opór ale zbrakło siły by dalej jechać na półnoć. Pojawiło się objęcie na Weekly i nie ma motywacji dalszej jazdy na północ. Oczywiście to tylko moja interpretacja i lepiej się nią nie sugerować. Osobiście zasadziłem S-kę ale to moje ryzyko.
Bezpieczniej byłoby po przebicu tego 0.9900.

Witaj Asmo. Gratuluje dziennika. Dzięki za dzielenie się wiedzą. Mało kto, komu się udaje na forexie dzieli się z innymi a Ty jednak to robisz :) Mam nadzieje że moje posty nie przeszkadzają Ci, a jeśli tylko to pisz na priv :) Pozdrawiam.
EUR/CAD Nie wyszedl.
PS. Wszedłeś w tego longa na eur/cad?

Nie ma sprawy, samemu sie czegoś uczę. Dzięki za udział.

Postawiłem zlecenie na EUR/CAD, ale swieczka nie została złamana wiec oszczędziło mi to trochę nerwów.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Bob-C-Cock
Bywalec
Bywalec

Bob-C-Cock pisze:
czerwinek pisze: W EUR/CAD nie wchodziłem bo mnie jakoś weekendowy wykres nie przekonywał do tradu.
tylko 3 fale do gory od dolow

Obrazek
ignorować

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

asmodeus8 pisze:Postawiłem zlecenie na EUR/CAD, ale swieczka nie została złamana wiec oszczędziło mi to trochę nerwów
Też miałem tam oczekujące ale cena nie wzięła mojego zlecenia więc je usunąłem.
ech...

jhgf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jhgf »

Asmo a jeśli na eur/cad świeczka zostanie złamana za dzień lub dwa to bierzesz ten trejd pod uwage ?

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

kosoir pisze:Witam,

Czy dzisiejszy dzien zmienil obraz srebra w dłuzszym terminie??

Ciekaw jestem Waszych opinii?

Pozdrawiam
Chce zobaczyć jutro początek ruchu do obszaru $25 potem korektę ABC i dalsze spadki. Logicznym miejscem jest $20.

Jeśli przeleci przez $25 jak przez masło, nie będę miał nic do powiedzenia.

ODPOWIEDZ