Witam wszystkich.Wypowiadam sie w tym wątku pierwszy raz.Doczytałem do 82 strony narazie i teraz luknąłem tu na najnowsze posty.
Mariusz M. pisze:porobiłem troszkę printów i napiszę na co zwracam uwagę, kiedy wchodzę w pozycję itp.
To są screeny z demo,na realu nie trejdujesz?W jakim celu na screenach z demo zasłaniasz kwoty..?Pytam z ciekawośći , dla mnie to nielogiczne jaki w tym cel jest?
Nie odnieście prosze wrażenia ,że piszę tu pierwszy post i juz kogoś atakuję,jak wspomniałem zadałem to pytanie z czystej ciekawości
Powtórze moze po kolegach,którzy wchodzą tu po raz pierwszy i też to piszą-strategia jest dobra,moze jak doczytam do końca to okaże się ,że barzdo dobra

.Jednak czytajac narazie do 80 strony odnosze wrażenie,że tzreba filtrowac sygnały dwoma TF-ami ,M5 i M15.Ktoś wczesniej o tym juz pisał.Na samym M5 i samym M15 jest sporo fałszywek a do tego dochodzi psycha.Myślę ,ze gdyby włączyć zlecenie po odczytaniu sygnału z tych dwóch TF-ów na określonym przez siebie uprzednio RR i sobie pójśc od kompa to wiecej byloby trafnych zleceń.Tylko,że w takim przypadku,część pozycji należało by zamknąc po okreslonym pierwszym TP,reszte zabezpieczyć na np.BE+1 uzywając np.LVOE od Luktoma a nie całą pozycję zabezpieczać na BE po 10 pipsach.Myslę ,że taka będzie moja strategia trejdu ,jak zacznę z tym na realu (będę załączał screeny).Czy ktoś trejduje takim sposobem na realu i z jakimi wynikami ,jezeli tak ,to proszę o wypowiedź.Pozdrawiam .
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"