Never Lose Again by DRAGON33
- klonmarcin
- Maniak
Jutro jak nie zapomnę to wrzucę screeny z sytuacjami gdy D1 jest inne niż kierunek kanału i h1 - i mimo to sygnały było dobre.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
- Mariusz M.
- Gaduła
- Mariusz M.
- Gaduła
trzeba czasami podejśc syntetycznie do zagadnienia - nie sama analiza człowiek żyjeklonmarcin pisze:Jutro jak nie zapomnę to wrzucę screeny z sytuacjami gdy D1 jest inne niż kierunek kanału i h1 - i mimo to sygnały było dobre.

Przeglądając zasady sytemu widzimy że został on stworzony po to aby nam pokazać co robi cena - w jakim jest trendzie. A my obserwując to wszystko zaczynamy zarządzać prawdopodobieństwem co się będzie działo za chwile:
- kanał EMA nie powinien być płaski bo może to sugerować odwrócenie trendu
- H1 i D1 (sesyjna lub nie) powinny byc tego samego koloru bo pokazuje nam to że nie jesteśmy w korekcie
Ja nie twierdze ze szybki skalp przy rożnych kolorach świec nie powinien mieć miejsca - ale jest zagranie bardziej ryzykowne, dlatego jest to często łapanie ruchów po 5 pipsów bo prawdopodobieństwo większego ruchu jest bardzo małe
"Tylko silnych los obdarza hojnie "
stary ja o tym dobrze wiem 3 miechy jechalem na d1 troche zle sie zrozumielismy widocznie nie wszytko przeczytales albo poprostu na cos nie zwrociles uwagi...Mariusz M. pisze:Hunter ja się nie zgodzę z tym D1.
W piątek poszedłem z trendem H1 a olałem D1..byłem przez to -40$ w plecy.
Dzisiaj totalnie olałem H1 i trzymałem się D1 jestem 83$ do przodu w porównaniu do piątku.
Dodano po 7 minutach:
Wklejam zasady wpisane tu przez HEX :
Zasady:
Używam 50 EMA high i low do wyznaczenia kierunku,
Jeżeli EMA są w poziomie nie handluje może być odwrócenie trędu,
Kupuje gdy wskaźnik da sygnał buy ,gdy ema jest do góry ,H1 jest zielone
(sprzedaje odwrotnie)
Szybki scalp 5-10 pipsów gdy H1 jest zielone a D1 czerwone,
Więcej pipsów 20-30 gdy H1 jest tego samego koloru co D1,
Panowie D1 wyznacza trend a H1 przeciwne do D1 jest po to aby robić krótkie skalpy.
Nie piszcie tutaj że patrząc na D1 będą sygnały co kilka dni..no kurde, to jakoś dziwnie bo mi potrafi co dziennie pokazywać inny trend...ciekawe.
W skrócie chodzi mi o to że:
-od d1 lepsze jest patrzenie jak zachowuje sie cena od poczatku danej sesji gieldowej (np gdy mamy d1 zielona a od sesji londynskiej cena rosla i to bardzo znacznie wg mnie d1 jest wtedy zdezaktualizowane i bardzo czesto po paru godzinach ulega zmianie)
-gdy nie mamy wskaznika ktory to pokazuje alebo jestesmy leniami i nie chce nam sie oceniać samemu (tak jest w moim przypadku

Dodano po 7 minutach:
poczytaj gdzes wczesniej byla o tym dyskusja dosc zaciekla juz...Mariusz M. pisze:Przeczytaj jeszcze raz zasady HEX-a ... H1 dobry sygnał do szybkiego skalpu, ale na D1 jest wyznaczony trend.
tak naprawde duzej roznicy nie ma miedzy patzeniem na d1 a poczatek sesji ( bardzo czesto sie pokrywaja) ale wydaje mi sie ze na dluzsza mete to jest zawsze kilka-kilkanascie procent mniej falszywych sygnalow
Dodano po 12 minutach:
no wlasnie teoretycznie tylko jest wyznaczony trend w praktyce wyglada to tak ze jak otwieraja sie poszczegolne sesje i zamykaja inne rynek częściej wykazuje tendencje do zmiany krótkoterminowego trendu dziennego... bardzo czesto oczywiscie niedzieje sie nic szczegolnego wtedy d1 pokazuje ci to dobrze tak samo zreszta jak przedstawiony przeze mnie pomysl ale gdy jednak trend ulegnie zmiane i d1 wskazuje przeciwny trend to filtr oparty na d1 wskaze co innego...Mariusz M. pisze:na D1 jest wyznaczony trend.
warta uwagi jest tez teza ze wtedy niezostanie spelniony inny warunek: CORAZ WYZSZE/NIZSZE SZCZYTY/DOŁKI. To prawda wtedy w zdecydowanej wiekszosci to przefiltruje sygnał ale wg mnie trzeba mieć wszysko jasne i dobrze jak 2 filtry wskaża brak warunków do wejścia (niz w przypadku jak uzyjemy d1)
Pieniądze są krwią tego świata...
- klonmarcin
- Maniak
A to moje obserwacje dotyczące tego:

Uploaded with ImageShack.us

TARKIN pisze:Jutro jak nie zapomnę to wrzucę screeny z sytuacjami gdy D1 jest inne niż kierunek kanału i h1 - i mimo to sygnały było dobre.

No pain - No gain
No pain - No gain
- klonmarcin
- Maniak
Często jest tak, że USA idzie przeciwnie do EU. I dlatego to się sprawdza.TARKIN pisze:klonmarcin - TRO pozniej ewoluował do tego że D1 powinno się liczyc od otwarcia poszczegolnych sesji i Twoje wejścia są po godzinie 14 a od rozpoczęcia giełdy USA D1 jest zielone
Dodatkowo na screenach ejeka i edka mamy ciekawą formację - niebieskie kropki niezwykle blisko poziomu LOW - a to bardzo często oznacza odwrót trendu - sprawdza się to zarówno dla wzrostów jak i dla spadków.
Czyli atakujemy wsparcie ale nie ma na tyle odpowiednich klientów na rynku abyśmy przebili to wsparcie i w ostatniej chwili odbijamy się od dna/szczytu.
No pain - No gain
No pain - No gain
- Mike_Scofield
- Pasjonat
TARKIN pisze:klonmarcin - TRO pozniej ewoluował do tego że D1 powinno się liczyc od otwarcia poszczegolnych sesji i Twoje wejścia są po godzinie 14 a od rozpoczęcia giełdy USA D1 jest zielone

"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield