Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TeXs »

Co sądzicie o tym setupie ?
moim zdaniem ideał, ciekawe jaki będzie finał.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

TeXs pisze:Co sądzicie o tym setupie ?
moim zdaniem ideał, ciekawe jaki będzie finał.
Jak dla mnie, to jest sygnał na SHORT, ale SL trochę za duży, więc nie wchodzę. Zobaczymy ...:d
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Mike_Scofield pisze: Jak dla mnie, to jest sygnał na SHORT
wpadł stop.
zobaczymy niżej co się będzie działo

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Mike_Scofield »

TeXs pisze:wpadł stop.
To pecha coś miałeś, bo poszło jednak po Twojemu ...

Tak patrzę teraz, gdzie ja bym postawił stopa i też by wszedł o 0,2 pipsa niestety ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Stop był bardzo ciasny więc strata niewielka (zazwyczaj ustawiam poniżej 50% Fibo ale tutaj byłem zbyt pewny tego setup'u)

Naturalnie poprawiłem wejście, które zakończyło się prawidłowo :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Post autor: Mariusz M. »

emulin pisze:
Mariusz M. pisze:Ja teraz gram głównie na M5 i podpatruję M15 jednak w tym wszystkim tak naprawdę zgłębiam Fibo..bo NLA+ fibo wróży mi piękną przyszłość.... tylko więcej dyscypliny muszę wprowadzić.

Dla mnie M5 jest bardziej czytelne, stosując się dodatkowo do zasady że średnio po 3 świecach jednego koloru na ogół 4 to przeciwieństwo(nie zawsze).... mam wyniki...w 4 dni depo + 130%.
130% w 4 dni..., szalejesz. Wkleiłbyś jakieś wejścia i opisał, może się czegoś nauczymy... :wink:
Przeoczyłem a to do mnie :)

Ja z miłą chęcią bym pomógł ale niestety nie jestem stworzony do tłumaczenia czegokolwiek - po prostu nie umiem i zawsze więcej namotam niż pomogę.

Ja to po prostu robię chyba mocno intuicyjnie parzę na wykres co się dzieje gdzie i w którym kierunku podąża trend, wyznaczam swoje poziomy itp..i zaczynam..nie wiem ale na M5 po prostu "czuję to" jak mam wejść...i nie wiem jak to wytłumaczyć czemu....

Nawet tego nie umiem dobrze wytłumaczyć.

Ciągle natomiast walczę z momentem wejścia, jest tak że wszystkie znaki na niebie pokazują że wchodzić w pozycję, ja ją otwieram i po chwili mam SL... jednak na ogół jest tak że po dłuższej chwili idzie wszystko tak jak miało iść na początku i wtedy zaczynam odrabiać straty - często przez tzw. piramidowanie.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Post autor: emulin »

Ja to po prostu robię chyba mocno intuicyjnie parzę na wykres co się dzieje gdzie i w którym kierunku podąża trend, wyznaczam swoje poziomy itp..i zaczynam..nie wiem ale na M5 po prostu "czuję to" jak mam wejść...i nie wiem jak to wytłumaczyć czemu....

Nawet tego nie umiem dobrze wytłumaczyć.
wiem ocb, każda sytuacja jest inna i ciężko upchnąć to w jakieś regułki, ale mógłbyś coś powiedzieć na temat twojego Money Managment, momentu wejścia, na jakich parach grasz, co bierzesz pod uwage, załączyć wykresy i cokolwiek jeszcze na temat tego jak grasz.

myślę, że fotki z opisem by załatwiły sprawę. Byłbym wdzięczny :wink:

Gratuluje wyników.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Ok wieczorem jak córka pójdzie spać, siądę i coś spróbuję naskrobać, porobiłem troszkę printów i napiszę na co zwracam uwagę, kiedy wchodzę w pozycję itp.

Dodano po 2 minutach:

Tak tylko od Siebie dodam, że na edku dojdzie teraz do 1.3634 ( około) i będzie jazda do góry.... pisze to bo chcę sprawdzić czy dobrze wyliczyłem.

Dodano po 6 godzinach 32 minutach:

Zgodnie z prośbą, spróbuję coś naskrobać.
Poniżej pierwszy screen, na którym widać trendy jakie sobie wyznaczyłem na interwale tygodniowym, są tam również poziomy Fibonacciego które po swojemu zaznaczyłem i mniej więcej pokazują mi poziomy w których powinienem uważać..takim najbliższym poziomem na który mam zwrócić uwagę jest 1.3633 na edku który oznacza 61.8% według skali fibo. Według mnie w tym miejscu będzie wybicie do góry :

Obrazek

Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem momenty wejścia w pozycje z krótkim opisem czemu, wszystkie wejścia zamknąłem na TP, które w moim przypadku zawsze ustalam nie za wysokie(około15 pip) bo nie jestem nostradamusem i przyszłości aż tak nie umiem przewidzieć, że pójdzie mi np 50pip do dołu, dlatego wolę zamknąć zyskowna pozycję i otworzyć następną i ją monitorować niż potem się denerwować że nie zamknąłem i straciłem. :

Obrazek

Poniżej zdjęcie i opis kolejnego wejścia :

Obrazek

Nie wiem czy wam to w czymś pomoże, ja nawet nie wiem czy to jest NLA, ale wiem że w oparciu o NLA i wskaźniki w nim zawarte oraz o system Rebbelion który kupiłem na alledrogo mam widoczne w mojej stopce efekty.
W moim stylu gry nie trzymam się twardych ram systemów bo czasami jest tak że sytuacja na rynku szybko się zmienia i trzeba szybko reagować aby nie stracić, ale jeśli ta reakcja będzie odpowiednio szybka..w tym miejscu gdzie zaczęliśmy straty możemy szybko tą stratę odrobić.
Ja mam problem z wejściami w odpowiednim momencie, ale jeśli już nie trafiłem to szybko zmieniam pozycję daje większy lot i w większości przypadków wychodzę na plus.

Gram głównie na edku ze względu na spreead 1, gdyż spread na poziomie 3 przy skalpie potrafi skutecznie wyzerować konto.

Od razu pytanie zadam skoro już się rozpisałem :

jakie pary walutowe mają jeszcze spread na poziomie 1 ??

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: TARKIN »

Mariusz M. pisze:
jakie pary walutowe mają jeszcze spread na poziomie 1 ??
to głównie zależy od brokera:
ECN maja rynkowy ( może być ujemny nawet)

http://www.mt4spreads.com/

http://www.fxintel.com/live/
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Dzięki za pomoc, jak bym mógł to pochwałę bym dał :).

Dodano po 58 minutach:

Złata myśl do NLA :

"Nigdy przeciwko D1 !! " - uwaliłem sporo pispsów kierując się trendem na H1 olewając L na D1.... ostatni raz.

ODPOWIEDZ