Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

Mike_Scofield pisze:
TARKIN pisze:pytanie z innej beczki:
TRO TRAINING WHEELS - traktuje otwarcie poszczególnych sesji osobno.
Mnie zastanawia moment gdy sesje na siebie nachodzą.
Trwa Londyn a tu o 14 USA się włącza - wskaźnik się resetuje i zmienia kolor tak jak świeca godzina z godziny 14. do sedna
Czy to ma być tak specjalnie czy tylko jest to niedopatrzenie programisty?
Na otwarciu USA przestają się liczyć dokonania Londynu choć ich sesja nadal trwa.
Czy do momentu załączenia Londynu nie powinno się brać tylko jego 'koloru" a po jego załączeniu "kolor" sesji USA?
Ktoś analizował wejścia pod tym wzgledem gdy te sesje na siebie nachodzą?
To jest celowy zabieg. Po prostu Europa do 14-tej już zrobiła to, co miała zrobić i teraz jest czas USA. Z mojego doświadczenia powiem Ci, że zaliczam najwięcej SL-i właśnie w czasie nachodzenia na siebie sesji London i USA.
Staram się już nie otwierać pozycji w tym czasie i poczekać do 16-tej. Wtedy sytuacja zaczyna się klarować, ale często jest już "po obiedzie".
Problem wydaje się mniejsze wagi jeżeli USA trejduje w tę samą stronę co Londyn
ale warto przemyśleć harmonogram dnia tak aby miedzy 14 a 15 zrobić sobie przerwę na posiłek etc.

TeXs - co sygnałów o przecięciu lini BUY / SELL to nauczyłem się ignorować wyskakujące okienko (powiadomienie dźwiękowe mam wyłączony bo można było nerwicy dostać ) - sam patrze zawsze na wykres i oceniam
Teraz trochę dziekciu do tej beczki miodu:
teoretycznie wejście (czarna 1) zgodnie z systemem (w moim wypadku lekko spóźnione) - świeca H1 i m15 w momencie wejście była czerwona ale przebicie lini SELL nastąpiło w ostatniej świecy m15 poprzedniej świecy H1 poczekałem do nowej świecy H1 M15 i wszedłem.
Ta nieudana transakcja wpisuje sie w moje poprzednie doświadczenia że najlepiej wchodzić w rynek gdy ostatnim warunkiem spełnionym jest przebicie lini SELL / BUY.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Tarkin

dlatego, też z takich powodów zacząłem korzystać z Fibo
jeżeli widzę, że trend jest mocny to staram się obserwować okolice 38%
stopa zazwyczaj ustalam dość nisko (15 punktów) a czasami kilka punktów nad 50% fibo.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

2 dzisiejsze wejscia,

czasem gdy jest silny trendmozna probowac wchodzic nawet na F23% , czasem po rozpoczeciu takiego trendu potrafi odbic sie od 23, zrobic nastepna fale i znowu odbic sie od 23, dopiero potem zaczyna hamowac i wchodzic glebiej

Awatar użytkownika
koluh
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: koluh »

Witam ,
Miałem kłopoty z komputerem i musiałem sformatować dysk ,i teraz nie mogę nigdzie znaleźć multimetr_candle_color.mq4 byłbym bardzo wdzięczny na przesłanie mi go na e-mail: protynk1@wp.pl
z góry dziękuje
Pozdrawiam
Nie pracuj za pieniądze, niech pieniądze pracują dla ciebie.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

jedna fraza w google - 3 sekundy
odpalenie strony kreslika - 20 sekund (dziwna strona :P)
troszkę pracy własnej - bezcenne

http://www.google.pl/search?q=NEVERLOSE ... =firefox-a

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

TARKIN pisze:Problem wydaje się mniejsze wagi jeżeli USA trejduje w tę samą stronę co Londyn
ale warto przemyśleć harmonogram dnia tak aby miedzy 14 a 15 zrobić sobie przerwę na posiłek etc.
hmmm chyba że umiesz/uczysz się interpretować również dane makro :D witam wszystkich po mojej malej przerwie ostatnio zawalony jestem :D ale w tym tyg bedzie kilka wejsc juz jestem na euro.usd narazie tylko 10 pipsow na plus zaraz wkleje.... TEXS korzystam z fibo ale jak ulicha zmienia sie kolor tych linni i cyfr bo ja mam żólty :P:P
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Zmianę koloru ustawiasz we właściwościach (prawy przycisk myszy na narysowanym fibo)

Polecam również wskaźnik Luktoma, który automatycznie zmienia Ci kolor każdego nowego dodanego na wykresie fibo (bardzo się przydaje jak masz kilka obok siebie)

http://luktom.biz/blog/h/wskazniki/luktom-fibo-painter

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

czy ktoś obecnie próbował gry na M5 ?
jeżeli tak prosiłbym o jakieś spostrzeżenia

co do TF:
na m30 przełaczam gdy szukam potwierdzenia przebicia kanału EMA:
na m15 czasami widać przebicie kanału w obie strony a na m30 widać tylko odbicie się od niego - jak na m30 widać tylko odbicie to tak traktuje przebicie na m15

Zastanowiło mnie m5 gdyż po przebiciu kanału na wyższych TF i odwróceniu trendu linie BUY / SELL strasznie się rozjeżdżają - cierpliwe czekanie na małą korektę trochę się czasami dłuży.

Wchodząc w rynek po odbiciach od kanału idziemy z trendem gdzie koniec "miejscowej" korekty jest dla nas potwierdzeniem kierunku ruchu. (TeXs pewnie by dodał że mu się tam dodatkowo figo koncentruje)
Prawdopodobnie gra na tak niskim TF w danej sytuacji wymagał by mniejszego TP - ktoś kiedyś próbował?
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Ja teraz gram głównie na M5 i podpatruję M15 jednak w tym wszystkim tak naprawdę zgłębiam Fibo..bo NLA+ fibo wróży mi piękną przyszłość.... tylko więcej dyscypliny muszę wprowadzić.

Dla mnie M5 jest bardziej czytelne, stosując się dodatkowo do zasady że średnio po 3 świecach jednego koloru na ogół 4 to przeciwieństwo(nie zawsze).... mam wyniki...w 4 dni depo + 130%.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

Mariusz M. pisze:Ja teraz gram głównie na M5 i podpatruję M15 jednak w tym wszystkim tak naprawdę zgłębiam Fibo..bo NLA+ fibo wróży mi piękną przyszłość.... tylko więcej dyscypliny muszę wprowadzić.

Dla mnie M5 jest bardziej czytelne, stosując się dodatkowo do zasady że średnio po 3 świecach jednego koloru na ogół 4 to przeciwieństwo(nie zawsze).... mam wyniki...w 4 dni depo + 130%.
130% w 4 dni..., szalejesz. Wkleiłbyś jakieś wejścia i opisał, może się czegoś nauczymy... :wink:
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

ODPOWIEDZ