Problem wydaje się mniejsze wagi jeżeli USA trejduje w tę samą stronę co LondynMike_Scofield pisze:To jest celowy zabieg. Po prostu Europa do 14-tej już zrobiła to, co miała zrobić i teraz jest czas USA. Z mojego doświadczenia powiem Ci, że zaliczam najwięcej SL-i właśnie w czasie nachodzenia na siebie sesji London i USA.TARKIN pisze:pytanie z innej beczki:
TRO TRAINING WHEELS - traktuje otwarcie poszczególnych sesji osobno.
Mnie zastanawia moment gdy sesje na siebie nachodzą.
Trwa Londyn a tu o 14 USA się włącza - wskaźnik się resetuje i zmienia kolor tak jak świeca godzina z godziny 14. do sedna
Czy to ma być tak specjalnie czy tylko jest to niedopatrzenie programisty?
Na otwarciu USA przestają się liczyć dokonania Londynu choć ich sesja nadal trwa.
Czy do momentu załączenia Londynu nie powinno się brać tylko jego 'koloru" a po jego załączeniu "kolor" sesji USA?
Ktoś analizował wejścia pod tym wzgledem gdy te sesje na siebie nachodzą?
Staram się już nie otwierać pozycji w tym czasie i poczekać do 16-tej. Wtedy sytuacja zaczyna się klarować, ale często jest już "po obiedzie".
ale warto przemyśleć harmonogram dnia tak aby miedzy 14 a 15 zrobić sobie przerwę na posiłek etc.
TeXs - co sygnałów o przecięciu lini BUY / SELL to nauczyłem się ignorować wyskakujące okienko (powiadomienie dźwiękowe mam wyłączony bo można było nerwicy dostać ) - sam patrze zawsze na wykres i oceniam
Teraz trochę dziekciu do tej beczki miodu:
teoretycznie wejście (czarna 1) zgodnie z systemem (w moim wypadku lekko spóźnione) - świeca H1 i m15 w momencie wejście była czerwona ale przebicie lini SELL nastąpiło w ostatniej świecy m15 poprzedniej świecy H1 poczekałem do nowej świecy H1 M15 i wszedłem.
Ta nieudana transakcja wpisuje sie w moje poprzednie doświadczenia że najlepiej wchodzić w rynek gdy ostatnim warunkiem spełnionym jest przebicie lini SELL / BUY.