a ja zawsze myślałem że trzymasz dłużejTeXs pisze:Jestem dość leniwy Mike
więc zwykłe zewnętrzne fibo z zakresem 61 - 100 zniesienia (i tam musi wylądować mój TP zazwyczaj równy 45p, ciasny stopa na poziomie 15p, jeśli z fibo wychodzi mniejszy to raczej odpuszczam taki trade)
Never Lose Again by DRAGON33
Pieniądze są krwią tego świata...
						tak przez dzis i wczoraj myslalem nad ulepszeniem przesuwania SL poniewaz ciagle mam z tym duze klopty i nie moge znalesc cos co by DO MNIE pasowało... poczytalem troche analize techniczna murphiego i wpadlem na cos interesujacgo... znaczy czy interesujace to  sie okaze 
... mysle o SAR.. zaczne testy od pon... wiem ze tu sa zwollennicy PA ktorzy mnie bardzo skrytykuja:P no ale trudno:P ...

I jak Hunter ?HunterPL pisze:.... znaczy czy interesujace to sie okaze... mysle o SAR
Poniżej fajny setup na parze jak dla mnie dość nietypowej.
Dzięki Daro za ciekawy pomysł na grę " ... zamiast szukać najlepszego wejścia na danej parze to może lepiej poszukać najlepszej pary do wejścia "
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ostatnio zmieniony 01 lis 2010, 17:59 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

- daromanchester
 - Przyjaciel Forum

Cieszę się że mogłem pomócTeXs pisze:Dzięki Daro za ciekawy pomysł na grę " ... zamiast szukać najlepszego wejścia na danej parze to może lepiej poszukać najlepszej pary do wejścia "
Oczywiście tą metodę trzeba szlifować, szlifować i szlifować.
Czasem daje zmyłki, ale w połączeniu z NLA i Fibo myślę że wyniki będą naprawdę dobre.
Pozdrawiam
Dodano po 19 minutach:
I nie ignoruj zewnętrznych 161.8 i -61.8
Może nie sugeruj się nimi jako punktami wejścia ale jako dodatkowe potwierdzenie.

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
						"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
dzis nie mialem czasu... trza bylo poswiecic sie rodzinie... od jutra zaczynam...TeXs pisze:I jak Hunter ?
Dodano po 14 godzinach 21 minutach:
Pierwsza tranzakcja z uzyciem SAR do przesuwania SL.
WNIOSKI:
-SAR spisał się wyśmienicie gdyby nie on 2 razy bym wyszedl wczesniej
-przez skąpstwo nie wyszedłem na TP... przesunalem o 15 pipsow wyzej i wlasnie okolo 10 pipsow nizej byl punkt MAXYMALNY(przez to stracilem 20 pipsow)
oto cala tranzkacja:
Dodano po 2 minutach:
przepraszam okolo 3-4 pipsow nizej byl punkt maxHunterPL pisze:okolo 10 pipsow
Dodano po 1 minutach:
no nic chodziaz te 44 pipsiory sa:)

- DonForex:-)
 - Gaduła

- Mariusz M.
 - Gaduła

ja do 21-22 mam taki sam spread jak rano czyli mniej niz 1 albo gora 2 pipsy na wszystkich 6 parach/krosach jakich gram...
i uwazam ze jest wiele fajnych sygnalow po 15 ... wg mnie spokojnie do 19-20 mozna grac... nawet od czasu do czasu rano NLA na niektorych parach nie daje rzadnych wiarygodnych sygnalow rano... mialem tak tydzien temu mialem jeden sygnal na jakies porze rano i przez nastepne 10 h cisza... a pozniej piekny sygnal po 17 na ponad 50 pipsiorow
Dodano po 1 minutach:
najdziwiniejsze jes to ze sa czesto fajne sygnaly tak od 3 w nocy do 6:D
Dodano po 1 minutach:

i niewiele mniej płynne usd/cad aud/usd
Dodano po 1 minutach:
jeszcze gbp/usd

i uwazam ze jest wiele fajnych sygnalow po 15 ... wg mnie spokojnie do 19-20 mozna grac... nawet od czasu do czasu rano NLA na niektorych parach nie daje rzadnych wiarygodnych sygnalow rano... mialem tak tydzien temu mialem jeden sygnal na jakies porze rano i przez nastepne 10 h cisza... a pozniej piekny sygnal po 17 na ponad 50 pipsiorow
Dodano po 1 minutach:
najdziwiniejsze jes to ze sa czesto fajne sygnaly tak od 3 w nocy do 6:D
Dodano po 1 minutach:
sa to standardowe pary eur/usd usd/chf eur/jpyHunterPL pisze:6 parach/krosach
i niewiele mniej płynne usd/cad aud/usd
Dodano po 1 minutach:
jeszcze gbp/usd