Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

Witam wszystkich.Wypowiadam sie w tym wątku pierwszy raz.Doczytałem do 82 strony narazie i teraz luknąłem tu na najnowsze posty.
Mariusz M. pisze:porobiłem troszkę printów i napiszę na co zwracam uwagę, kiedy wchodzę w pozycję itp.
To są screeny z demo,na realu nie trejdujesz?W jakim celu na screenach z demo zasłaniasz kwoty..?Pytam z ciekawośći , dla mnie to nielogiczne jaki w tym cel jest?
Nie odnieście prosze wrażenia ,że piszę tu pierwszy post i juz kogoś atakuję,jak wspomniałem zadałem to pytanie z czystej ciekawości :-)

Powtórze moze po kolegach,którzy wchodzą tu po raz pierwszy i też to piszą-strategia jest dobra,moze jak doczytam do końca to okaże się ,że barzdo dobra
:D .Jednak czytajac narazie do 80 strony odnosze wrażenie,że tzreba filtrowac sygnały dwoma TF-ami ,M5 i M15.Ktoś wczesniej o tym juz pisał.Na samym M5 i samym M15 jest sporo fałszywek a do tego dochodzi psycha.Myślę ,ze gdyby włączyć zlecenie po odczytaniu sygnału z tych dwóch TF-ów na określonym przez siebie uprzednio RR i sobie pójśc od kompa to wiecej byloby trafnych zleceń.Tylko,że w takim przypadku,część pozycji należało by zamknąc po okreslonym pierwszym TP,reszte zabezpieczyć na np.BE+1 uzywając np.LVOE od Luktoma a nie całą pozycję zabezpieczać na BE po 10 pipsach.Myslę ,że taka będzie moja strategia trejdu ,jak zacznę z tym na realu (będę załączał screeny).Czy ktoś trejduje takim sposobem na realu i z jakimi wynikami ,jezeli tak ,to proszę o wypowiedź.Pozdrawiam .
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

wyższy TF jest ważniejszy - dlatego sugerujemy sie swieczkami D1 i H1
Ja gram na razie na M15 plus potwierdzenie odbicia na M30
Przeczytaj cały wątek bo się dużo zmienia w podejściu do systemu.
Ja czytam teraz po raz trzeci i całkiem na inne rzeczy zwracam uwagę niż za pierwszym razem.
Screenów dawaj jak najwięcej (bez różnicy czy demo czy real) - wszyscy sie uczymy tego sytemu - można zawsze podyskutować nad daną sytuacja na rynku.
Zawsze to pomaga też nowym gracza wejść w system - zawsze sie może znaleźć ktoś kto zacznie grać a będzie miał inne spojrzenie na system i rynek ( zawsze można się czegoś nauczyć)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Panowie,

Jak ten system sprawdza się na D1?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

leszczu pisze:Panowie,

Twórca systemu grał na m5 lub m15 - szybkie pozycje
jak chcesz możesz przetestować ale nie wróże przyszłości

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

leszczu pisze:Panowie,

"Price is the same on all charts" - TRO

wtedy dodatkowo proponowałbym grę z tygodniowym lub miesięcznym Bias'em.
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

leszczu pisze: Jak ten system sprawdza się na D1?
Ja nim gram na wykresach miesięcznych, przeglądam wykresy raz do roku tak w okolicach października.

ROTFL

Serio - to popatrz sam, jeśli interesują Cię wyższe interwały to polecam raczej H4, na D1 będziesz miał sygnał co kilka miesięcy na jednej parze.

pozdro
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

emulin pisze:"Price is the same on all charts" - TRO
albo wypowiedz wyrwana z kontekstu albo straszne uproszczenie albo chodziło o rożne pary walutowe

niech ktoś spróbuje PA na wykresach m1 :D

Awatar użytkownika
emulin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: emulin »

TARKIN pisze:
emulin pisze:"Price is the same on all charts" - TRO
albo wypowiedz wyrwana z kontekstu albo straszne uproszczenie albo chodziło o rożne pary walutowe

niech ktoś spróbuje PA na wykresach m1 :D
nom, TRO tylko wypowiedziami wyrwanymi z kontekstu wali.

proponuje zapytać się go o to na 2% club, stawiam piwo i kebab, że jak bedzie chciało mu sie odpowiedzieć to, to właśnie powie :D

tylko tak jak mówi quapi, na sygnały trzeba by w cholerę długo czekać no i odpowiednio zmodyfikować system...

EDIT: przypomniałem sobie, był tu taki jeden co na minutowych wykresach grał i z tego co pamiętam to dosyć mu to szło...
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

za bardzo kombinujecie panowie... m15 jest wysmienite a kanal MMA można od czasu do czasu pomijać najważniejsze żeby szczyty/dołki ładnie się układały... no i dobry timing... popatrzcie na to co TEXS wypisuje... jak opanujecie to co TEXS zaproponował to później se modyfikujcie jak chcecie...

Dodano po 3 minutach:

aha i olejcie D1... podstawa to na jakie trendy stawiają poszczególne giełdy

Dodano po 23 sekundach:

ale to moja mała wariancja
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Hunter ja się nie zgodzę z tym D1.

W piątek poszedłem z trendem H1 a olałem D1..byłem przez to -40$ w plecy.

Dzisiaj totalnie olałem H1 i trzymałem się D1 jestem 83$ do przodu w porównaniu do piątku.

Dodano po 7 minutach:

Wklejam zasady wpisane tu przez HEX :

Zasady:
Używam 50 EMA high i low do wyznaczenia kierunku,
Jeżeli EMA są w poziomie nie handluje może być odwrócenie trędu,
Kupuje gdy wskaźnik da sygnał buy ,gdy ema jest do góry ,H1 jest zielone
(sprzedaje odwrotnie)
Szybki scalp 5-10 pipsów gdy H1 jest zielone a D1 czerwone,
Więcej pipsów 20-30 gdy H1 jest tego samego koloru co D1,

Panowie D1 wyznacza trend a H1 przeciwne do D1 jest po to aby robić krótkie skalpy.
Nie piszcie tutaj że patrząc na D1 będą sygnały co kilka dni..no kurde, to jakoś dziwnie bo mi potrafi co dziennie pokazywać inny trend...ciekawe.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

ODPOWIEDZ