Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Wheat L

SR z Daily
Pinbar z H1
blisko wsparcie na LT
okrągła liczba

Pierwszy trejd w tym tygodniu. Celuję w 765.

Przesunąłem SL i wyrzuciło mnie z trejdu na BE +187 pipsów.

Jako ciekawostka
Akt oskarżenia przeciwko J.P. Morgan Chase oraz HSBC o zaniżanie cen srebra w 2008 roku.

http://www.scribd.com/doc/40278700/JPM

Sztucznie utrzymywali niskie poziomy cen srebra, na stronie 5 są opisane metody.
Temat jest szerszy i wygłąda że takie praktyki były stosowane od wielu lat. Przedewszystkim na złocie. Sporo ciekawych informacji można znalezc wpisując w wyszukiwarce słowa "gold surpresion", "GATA". Dlatego też ku zdumieniu ekonomistów złoto przestało pełnic rolę wskaznika inflacji.
asmodeus8 pisze:Dobry blog na temat srebra i zlota

http://goldbasics.blogspot.com/
Niezły blog na ten sam i w dodatku po polsku (regulamin zabrania reklamować zewnętrznych stron więc proszę wpisac "dwagrosze" w wyszukiwarce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, 14:35 przez bigben, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Zmiana podaży pieniądza M1 na skutek QE 1. Zobaczymy co przyniesie QE 2 a pozniej zapewne QE 3...
Dynamika roczna agregatu M1 podaży pieniądza w USA, która jeszcze w maju 2008 wynosiła praktycznie zero (+0,1 proc.) 15 miesięcy później skoczyła do 18,6 proc. Jak widać na poniższym wykresie rocznych zmian wielkości M1 w USA od 1949 roku osiągnięta w sierpniu ubiegłego roku dynamika była rekordowa od przynajmniej 60 lat.
http://wojciechbialek.blox.pl/2010/01/S ... w-USA.html

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Ktoś na forum wspominał niedawno o srebrze...
dziś jakdąc autem słyszałem prwie w każdych wiadomościach ze srebro idzie do góry, ze mozna na nim dobrze zarobić....
wniosek z tego taki ze jak wszyscy zaczynają gadać to ,,koniec,, jest już bliski..
wiec trzeba rozglądać się za pozycją sell :D

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Pełnomocnik pisze:trzeba rozglądać się za pozycją sell
Pełnomocnik jest tak jak mówisz Wielcy już myślą jak i kiedy sprzedać,a malutcy myślą kiedy i ile kupić :lol:

Awatar użytkownika
Seneszal26
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seneszal26 »

Pełnomocnik pisze:Ktoś na forum wspominał niedawno o srebrze...
dziś jakdąc autem słyszałem prwie w każdych wiadomościach ze srebro idzie do góry, ze mozna na nim dobrze zarobić....
wniosek z tego taki ze jak wszyscy zaczynają gadać to ,,koniec,, jest już bliski..
Coś w temacie srebra

http://www.pb.pl/2/a/2010/11/10/Srebrny ... edl_na_jaw
Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Pełnomocnik pisze:Ktoś na forum wspominał niedawno o srebrze...
Po pierwsze primo: nie ktoś - a nocnyjastrzab :D
Po drugie od 2001 poczynając obserwujemy hosse na rynkach surowcowych (srebro, złoto, itp)

Jednak mówimy tutaj o trendach długo terminowych.

@Pełnomocnik
- spójrz na wykres dzienny, widzimy tam odwrócenie trendu, gdybyś zagrał krótko tak jak wczoraj proponowałem zagarnąłbyś kilka pipsów :)
Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, 19:47 przez nocnyjastrzab, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

Sorry, że trochę nie w temacie, ale skoro piszecie o srebrze..
Chodzi o taki "odwrócony" TS, tzn. podążanie za ceną w określonej odległości jak w przypadku klasycznego TS, ale trigerowane jest zajęcie pozycji, a nie jej zamknięcie (zamysł jest taki, żeby złapać większe korekcyjne cofnięcie, takie jak np. wczoraj). Do tego trzeba, jak sądzę, EA?

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

13Spekulant pisze:Sorry, że trochę nie w temacie, ale skoro piszecie o srebrze..
Chodzi o taki "odwrócony" TS, tzn. podążanie za ceną w określonej odległości jak w przypadku klasycznego TS, ale trigerowane jest zajęcie pozycji, a nie jej zamknięcie (zamysł jest taki, żeby złapać większe korekcyjne cofnięcie, takie jak np. wczoraj). Do tego trzeba, jak sądzę, EA?

@13Spekulant
- uważam że wczorajszy spadek spowodowany był danymi marko z Usa (tuż po nich umocnił się dolar, a tym samym osłabiło srebro i złoto). Jeśli chciałbyś złapać wczorajszy ruch musiałbyś śledzić w/w dane.

Co do mojego setupu to wynika on stricte z analizy technicznej nie fundamentalnej. A dokładniej z analizy formacji świec japońskich ;)

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

dzięki ci nocnyjastrzębiu za twoje proroctwa.
wnioskuowałem juz do wodza osranekolano by przyznał ci pochwałę lecz tępa strzała nie wyraził zgody

:mrgreen:

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Co myślicie o Edku? Widać, że aktualnie zostało obronione ważne wsparcie. Tworzy się powoli pin bar może do końca dnia będzie wyraźniejszy. Wiem, że aktualnie jest trend spadkowy ale wydaje mi się, że możliwa jest korekta. Ja wszedłem z małym UP. Jak wy się na Edwarda zapatrujecie?

Aha bym zapomniał jeszcze EA 55 idealnie pasuje pod ten trejd.

ODPOWIEDZ