Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

13Spekulant pisze:Sorry, że trochę nie w temacie, ale skoro piszecie o srebrze..
Chodzi o taki "odwrócony" TS, tzn. podążanie za ceną w określonej odległości jak w przypadku klasycznego TS, ale trigerowane jest zajęcie pozycji, a nie jej zamknięcie (zamysł jest taki, żeby złapać większe korekcyjne cofnięcie, takie jak np. wczoraj). Do tego trzeba, jak sądzę, EA?
Myślę żeby łapać korekty na tak rozpędzonym pociągu to trzeba mieć jaja ze stali .
Wyjaśnij co masz na myśli bo nie załapałem.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

czerwinek pisze:Co myślicie o Edku? Widać, że aktualnie zostało obronione ważne wsparcie. Tworzy się powoli pin bar może do końca dnia będzie wyraźniejszy. Wiem, że aktualnie jest trend spadkowy ale wydaje mi się, że możliwa jest korekta. Ja wszedłem z małym UP. Jak wy się na Edwarda zapatrujecie?

Aha bym zapomniał jeszcze EA 55 idealnie pasuje pod ten trejd.

Jadę na edku od poniedziałku i myślę że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w tym kierunku. Narazie się wystrzelał ale zrób zooma i zobacz, że najpierw 23,6 się wybroniło a potem 1.3800. i powrót do kanału. Jak nie nastąpi radykalne wybicie w okolicę 1.3860-70 to okolice 1.3650 będą kluczowe dla edka i bardzo możliwe do osiągnięcia. To jest moje subiektywne zdanie na temat edka.

Co to jest EA 55?
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
13Spekulant
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13Spekulant »

A już nic, pytanie było kompletnie oderwane od tematu wątku, sorry za zaśmiecenie.
Kiedy kolejne video? :mrgreen:

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

13Spekulant pisze:A już nic, pytanie było kompletnie oderwane od tematu wątku, sorry za zaśmiecenie.
Kiedy kolejne video? :mrgreen:
A prosze cie bardzo :)

Nowy film

EUR/GBP - słowo o trade management.

http://www.youtube.com/watch?v=w26E8Rpe ... r_embedded
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

commax pisze:
czerwinek pisze:Co myślicie o Edku? Widać, że aktualnie zostało obronione ważne wsparcie. Tworzy się powoli pin bar może do końca dnia będzie wyraźniejszy. Wiem, że aktualnie jest trend spadkowy ale wydaje mi się, że możliwa jest korekta. Ja wszedłem z małym UP. Jak wy się na Edwarda zapatrujecie?

Aha bym zapomniał jeszcze EA 55 idealnie pasuje pod ten trejd.

Jadę na edku od poniedziałku i myślę że nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w tym kierunku. Narazie się wystrzelał ale zrób zooma i zobacz, że najpierw 23,6 się wybroniło a potem 1.3800. i powrót do kanału. Jak nie nastąpi radykalne wybicie w okolicę 1.3860-70 to okolice 1.3650 będą kluczowe dla edka i bardzo możliwe do osiągnięcia. To jest moje subiektywne zdanie na temat edka.

Co to jest EA 55?

Myślę ze do 1.39XXX może dać rade.

A może i nie ;) Martwiły mnie te 3 czerwone świeczki, Nie sa to "Trzy czarne kruki " ale wszyscy chyba juz wiedza jak bardzo grymaszę przy setupów.

EA 55 to chyba exponential moving average. Na edku wole 50.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

3 Formacja Cenowa.

Po pinbarach i engulfing czas na trzecia formacje swieczek. Pewnie zaden sekret dla niektorych ale mowa o Inside barach.

Obrazek

O ile Piny i engulfing reprezentują odrzucenie ceny przez dany obszar. Tak Inside bary reprezentują konsolidacje. Kiedy cena konsoliduje sie w coraz ciaśniejszym obszarze na ogol wybija sie z niej z impetem. Na niższych TF Bedzie prawdopopodobnie wyglądać jak trójkąt, wiec gramy po prostu brakeout. Grany bardziej jako kontynuacja niż zmiana kierunku trendu.

Im więcej świeczek tym lepiej.

Obrazek

Happy Trading : )

MaciejT
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: MaciejT »

Witam!

Eur/Gbp - zamknąłem sprzedaż przy Fibo 50, dopiero jak przebiło otworzyłem jeszcze raz...

Eur/Chf - ta sama sytuacja teraz czekam ze sprzedażą do - 1.3280.....

SZACUN DLA ASMO - NAJCIEKAWSZY DZIENNIK

Maciek

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Jeżeli chodzi o E/G to myślę Asmo i inni którzy są w tym trejdzie, że to jest bardzo zaje.ty trade :) O takie trady właśnie chodzi i takich tradów należy szukać. Zgarnąć na takiej akcji można koło 800pipsów i nic więcej nie trzeba w tym temacie. Czyli jeden czy dwa wejścia takie konkretne w miesiącu i to naprawdę wystarczy :) W tym tradzie również widać jak ważny jest wykres weekednowy po przełączeniu się na niego wszystko ładnie widać gdzie cena może dolecieć.

Gratki dla wszystkich, którzy siedzą w tym tradzie:)

Pozdrawiam
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

EUR/USD 1,3635 czyli THE FINAL COUNTDOWN!!!

Mam otwarte trzy pozycje na EUR/CHF, EUR/GBP no i od poniedziałku ujeżdżam edka. Jesteśmy na poziomie gdzie rozstrzygnął się losy Pana Edwarda. 1.3635 to mjejsce impulsu fali wzrostowej budowanej od 5 października pokonanie tego wsparcia oznaczać będzie, że byki pójdą na rzeź a ich skóry w średnim terminie mogą być warte nawet...! 300 pipsów. Puki co poziom się wybronił i nie widzę jakiegoś mocnego parcia na wybicie. a i fundamenty nie skłaniają do marszu na północ. No... chyba że irlandzkie krowy zaczną srać diamentami.

Pozdrowionka.

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

commax pisze:EUR/USD 1,3635 czyli THE FINAL COUNTDOWN!!!

Mam otwarte trzy pozycje na EUR/CHF, EUR/GBP no i od poniedziałku ujeżdżam edka. Jesteśmy na poziomie gdzie rozstrzygnął się losy Pana Edwarda. 1.3635 to mjejsce impulsu fali wzrostowej budowanej od 5 października pokonanie tego wsparcia oznaczać będzie, że byki pójdą na rzeź a ich skóry w średnim terminie mogą być warte nawet...! 300 pipsów. Puki co poziom się wybronił i nie widzę jakiegoś mocnego parcia na wybicie. a i fundamenty nie skłaniają do marszu na północ. No... chyba że irlandzkie krowy zaczną srać diamentami.

Pozdrowionka.
Czapka z glowy. Dobra robota!

ODPOWIEDZ