Fesiek pisze:czerwinek pisze:Jeżeli chodzi o E/G [...] Gratki dla wszystkich, którzy siedzą w tym tradzie:)
Jestem w tym trejdzie i we franku o którym mówił Asmo na samym końcu filmiu też jestem. Na franku był golfing na wykresie miesięcznym więc dałem stopa na 416pipsów.
Asmo. Zaintrygowała mnie pewna sprawa. Otóż jeśli byś zajął pozycję na wykresie dziennym albo na tygodniowym i przesuwał SL na wykresie godzinowym na boksach, na dodatek ustawiając TS tylko troszkę nad boksem to przecież bardzo często wywali Cię z rynku dużo za wcześnie, na byle korekcie. Gdzie tu jakieś zasady RR? To zacznie być skalping tyle, że na większym interwale.
Myślę, że należy stopa przesuwać na tym samym interwale na jakim weszliśmy w rynek. Co Ty na to
Asmo?
Widzę o co ci chodzi Fesiek. Ja na to, ze zależy jak ci wygodnie : )
Jak widzę wyraźny ruch stworzony z tygodniowych albo miesięcznych to widzę ze cena ma kopa i ciężko ja będzie zatrzymać byle czym.
Póki jest w ruchu i ma impet tworząc Wyższe/Nisze Doły i Góry, czyli "boksuje" sie dla mnie jest ok.
Natomiast kiedy widzę ze cena zawraca i zabiera moj profit tworząc techniczne trend przeciwny albo nawet korektę ABC . Ja nie mam, ochoty w niej siedzieć, gryźć paznokci i liczc fal.
Wole zebrać to co moje ze stołu i szukać okazji do wejścia na pullbacku.
Scalping z tygodniowych heheheh, dobre
Mam nadzieje ze jasno, jak nie to pytaj.
Happy Trading

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas