Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

Pełnomocnik pisze:jaki czas temu zaczytywałem sie bardzo w eliota i formacje harmoniczne..
tak na moje oko powinieneś jescze uwzględnić poczatek impulsu czyli czerwiec 2010..
ale to tylko moje zdanie, taka luźna sugestia....

witam pełnomocnik co do impulsu to własnie przyjalem jako 1 od dna w czerwcu tak bym własnie to widzial aczkolwiek elliot jak i cała AT to odczucie subiektywne i kazdy widzi to inaczej :D nie wiem czy słyszeliscie o analizie Prechera ona stawia smiałą teorie o spadku DJ do 1000 pkt !!!!!!!! i ostanie dołki na indeksach w styczniu 2009 jak dla mnie sa tylko korekta przed wystapieniem kolejnej fali wzrostowej 5 fali przebijajacej szczyty i wtedy bym widział dynamiczny spadek i dlatego mowie o subiektywnej ocenie :D ale czy ja sie nie za daleko sie zagalopowałem aby polemizowac z Precherem? hehe
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Pełnomocnik pisze:hej commax
czy chodziło ci o ostatnie objęcie i tworzące się objęcie bessy?
no i ładny SR
ale jest również mocne wsparcie+fibo na poziomie 1.6000 i niżej, co moze zatrzymać spadki na troche...

co ty na to?
A co będzie jak spojrzymy na to w ten sposób...?
Bardzo mocny opór, golf, poziom 1.600 który właśnie jest testowany, (na D1 lepiej widać) Divergence.
Według mnie bardzo mocna pozycja, do obserwacji w tym i następnym tygodniu. Zapomniałem dodać, że zgodnie z trendem.

Obrazek

I jeszcze jeden screen na koniec...!

Obrazek
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

bigben pisze: Fesiek a gdzie jest Twój TP ?
asmodeus8 pisze: Moj to nawet 0.84589
Jeśli bym miał TP ustawić na 0.8458 to nie wchodziłbym wcale bo pozycja miałaby RR 1:1. Mój TP zakładam niżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
nocnyjastrzab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nocnyjastrzab »

Dobry wieczór Panowie!

Po korzystnych danych zza oceanu obserwujemy aprecjacje dolara, a co za tym idzie spadki na rynkach surowcowych.

Dla długodystansowców rysuje się ciekawa sytuacja na srebrze (złocie etc)
Czekam na Wasze opinie :)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pare uwag

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

EUR/USD dzisiaj był bardzo klawy.

Zobaczcie o co chodzi. Mamy polaczenie wielu czynników i właśnie takich setupów szukamy.

- S/R marny
- Pin Bar (w sumie tez marnawy)
- 365 MA
- Diveregence

Ciekawostka: SA pary które maja magiczne Średnie Kroczące

W przypadku EUR/USD jest to 50 exponential moving average (EMA). Mam znajomego który żyje tylko z tego. Zobaczcie jak działa. (ZIelone)

Obrazek
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: Pare uwag

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

asmodeus8 pisze:EUR/USD dzisiaj był bardzo klawy.

Zobaczcie o co chodzi. Mamy polaczenie wielu czynników i właśnie takich setupów szukamy.

- S/R marny
- 365 MA
- Diveregence

W przypadku EUR/USD jest to 50 exponential moving average (EMA). Mam znajomego który żyje tylko z tego. Zobaczcie jak działa. (ZIelone)

Obrazek
Z rysunku widzę że dywergencja jest rosnąca. Jeżeli cena miała spadać to dywergencja powinna być w dolną stronę? Czy się mylę?

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:
Z rysunku widzę że dywergencja jest rosnąca. Jeżeli cena miała spadać to dywergencja powinna być w dolną stronę? Czy się mylę?
Sa dwa rodzaje dyweregencji regularna i ukryta.

Regularna zapowiada zmiane kierunku:

http://www.babypips.com/school/regular-divergence.html

Natomiast ukryta zapowiada kontynuacje:

http://www.babypips.com/school/hidden-divergence.html

Pozdro
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

nocnyjastrzab pisze:Dobry wieczór Panowie!

Po korzystnych danych zza oceanu obserwujemy aprecjacje dolara, a co za tym idzie spadki na rynkach surowcowych.

Dla długodystansowców rysuje się ciekawa sytuacja na srebrze (złocie etc)
Czekam na Wasze opinie :)

O ile za korzystne dane można uznać uruchomienie pras drukarskich. Podobno Helikopter Ben juz zabiera Amerykanom papier toaletowy bo nie ma na czym drukować :)
Na dłuższa metę spowoduje to inflacje i tańszego dolara co jest US bardzo na rękę.
O ile złoto po doskonałych winiakach ma szanse zacząć sie konsolidować. Tak srebro ma o wiele większy potencjał.
Z tym ze inwestowanie w złoto i srebro przez brokera FX to dziwny pomysł. Chyba najlepiej kupić buliony, ewentualnie wejść w posiadanie sztabek.

Jako ciekawostka

Akt oskarżenia przeciwko J.P. Morgan Chase oraz HSBC o zaniżanie cen srebra w 2008 roku.

http://www.scribd.com/doc/40278700/JPM

Sztucznie utrzymywali niskie poziomy cen srebra, na stronie 5 są opisane metody.

Dobry blog na temat srebra i zlota

http://goldbasics.blogspot.com/

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Pablo78 pisze:
Pełnomocnik pisze:jaki czas temu zaczytywałem sie bardzo w eliota i formacje harmoniczne..
tak na moje oko powinieneś jescze uwzględnić poczatek impulsu czyli czerwiec 2010..
ale to tylko moje zdanie, taka luźna sugestia....

witam pełnomocnik co do impulsu to własnie przyjalem jako 1 od dna w czerwcu tak bym własnie to widzial aczkolwiek elliot jak i cała AT to odczucie subiektywne i kazdy widzi to inaczej :D nie wiem czy słyszeliscie o analizie Prechera ona stawia smiałą teorie o spadku DJ do 1000 pkt !!!!!!!! i ostanie dołki na indeksach w styczniu 2009 jak dla mnie sa tylko korekta przed wystapieniem kolejnej fali wzrostowej 5 fali przebijajacej szczyty i wtedy bym widział dynamiczny spadek i dlatego mowie o subiektywnej ocenie :D ale czy ja sie nie za daleko sie zagalopowałem aby polemizowac z Precherem? hehe
Prechera słucham i szanuje, Faber tez mówi o zjeździe DOW poniżej 1000 pkt.

Swoja droga :

http://www.usdebtclock.org/

Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

asmodeus8 pisze:EUR/USD dzisiaj był bardzo klawy.

- S/R marny
- 365 MA
- Diveregence

Obrazek

Bardziej bym tą Devargancję wykreślił w sposób jak na w załączonym pliku, Ty ją wyznaczyłeś prawie od samego szczytu.

Dobrze jest szukać Devargancji na H1 H4, następnie potwierdzać ją na M15, osobiście wolę używać do ich wyznaczania RSI 9 i Momentum 12. Jak widać w załącznikach mamy dużą walkę o kierunek i stąd ten mix Devargancji, ostatnia Dev. zmiany trendu wzrostowa (patrz M15) powinna dojść do LT i tam mamy nasz TP, jeśli ja przebijemy to czekamy na potwierdzenie i dalej UP.

ODPOWIEDZ