Czekam na rozwój sytuacji

pierwsze co mi przychodzi do głowy to formacje cenowe (na nizszych interwałach)w okolicy waznego poziomu R/S, dywergencje na wskaznikach ( MACD,RSI itd itd), formacje swiecowe (młoty, spadajace gwiazdy itd itd) no i uklad planetPiotr pisze:Mam pytanie jakie mogą być oznaki że poziom wsparcia albo oporu nie zostanie przebity?
na wartosc SL ma wplyw interwal na ktorym grasz, zmiennosc danego instrumentu, poziomy R/S. im wezszy SL tym mozna lepszy wycisnac potem ruch a co za tym idzie stosunek RR. oczywiscie sa minusy i plusy tego podejscia. mozna by o tym gadac i gadac.Piotr pisze:i moje podstawowe pytanie jak ustawiać SL w Metodzie PA , jak określić że teraz mamy sytuacje ze np. ustawiamy na 10 pipsów a w następnej sytuacji ustawiamy na 20 pipsów po czym to poznać ?
Na H4 tego dobrze nie widać, ale na niższych TF można zauważyć, że cena jest w konsolidacji. Moim zdaniem nastąpi wybicie w dół, korekta i dalej spadnie poniżej 3440. Zwróć uwagę, że na wszystkich pozostałych wyższych interwałach mamy trend spadkowy.2. eur/chf H4 - bardzo możliwe odbicie
Trzeba czekać na rozwój sytuacji