Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

kabel od piatku, juz na be i 30p na +, oby poszlo w tp bo w piatek wtopa byla :(

Dodano po 6 godzinach 46 minutach:

BE niestety, kolejny raz potwierdza się że gra counter trend jest lekko do dupy :evil:

Dodano po 1 godzinach 46 minutach:

zapomniałem dodać żę w piątek złapałem SL'a tylko dlatego że nie miałem jak przestawić na BE a było już ponad 40 p na +, no ale to też był counter trend trade, nie warto, oj nie warto
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

@saku82 Jak dla mnie nie było wyraźnych powodów grania shorta na kablu.
Chyba wpadłeś w pułapkę tzw fałszywego wybicia z Inside Bar którego range zaznaczyłem czerwonymi liniami. Pokazałeś zrzut ze świec H4, domyślam się, że na podstawie ich analizy wchodziłeś. Jeżeli tak, proponuję czekać na zamknięcie H4 i dołączyć do swojego arsenału analizę formacji świecowych, to powinno polepszyć stosunek dobrych decyzji do tych nietrafionych.

I jeszcze jedno, staraj się zawsze znaleźć min. dwa powody do wejścia w pozycję.
Przepraszam za być może mentorski ton, ale to tylko moje propozycje.

PS. Moje świece H4 mogą być inne od Twoich ze względu na czas brokera, moje zrzuty są z XTB.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

fxlamermentor musi być mentorski :D wchodziłem z h4, poziomu tam raczej nie było ale móglby się właśnie pojawić - zaznaczona zielona krecha - od widocznego wsparcia po lewej, do tego fibo, no ale to mało rzeczywiście, formacje świecowe jak najbardziej, problem jaki u siebie widzę to częste zapominanie o tych wszystkich czynnikach, które trzeba brać pod uwagę na raz (poziom, formacje świecowe, fibo, dywergencja itd.), często widzę coś ale już zapominam się przyjrzeć czy jest tam coś więcej - jak na przykład wspomniany przez ciebie inside bar, którego nie wyłapałem, tymczasem postaram się częściej grać z trendem oraz ustawiać węższe TP jeśli już wejdę counter trend, dzięki za uwagi i śmiało pisz więcej jak możesz, pozdro
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

gpbusd, eurjpy, audusd wsparcie na H1/M15, co sądzicie? zaraz wrzucę screen z któregoś

oto on:

Dodano po 30 minutach:

no to mamy SL, teraz powiedzcie mi czy ja jestem ślepy czy rynek ma "swoje widzimisie"?

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,póki co szalu nie ma małe ruchy ceny,udało mi się trafić
gbpusd buy 1.57270
-poziom
-fibbo
-pivot
-linia trendu

salam malejkum

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Dark_kNight prosta i szybka odpowiedz, twoj poziom był z nikąd wziety (lubię używać tu sformuowania z dupy wzięty :D ), masz w moim screenie poziom wyznaczony ładnych kilkanaście dni wcześniej (o jakies 30p nizej niz twoj), zobacz jak cena na niego po pol godzinie od twojego wejscia zareagowala, poza tym sam poziom to chyba za mało

Dodano po 3 minutach:

ładnie Ahmed, szkoda tylko że twoje screeny są dla mnie właściwie nieczytelne :)

vindemiatrix
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vindemiatrix »

Poziom nie do końca znikąd, bo miał swój sens ( przy trzecim uderzeniu można było tam grać L-kę, osobiście brałbym nie więcej niż 20 pips ) ale gdybyś troszeczkę odsunął wykres zauważyłbyś wsparcie o którym pisał saku. Warto wtedy się zastanowić czy zakładając że oczekujemy większego ruchu, w końcu jesteśmy w trendzie wzrostowym, cena nie zechce się tam znaleźć ( a to przecież prawie żadna odległość w tym trendzie ) po to aby zebrać dodatkowe zlecenia i pozamykać SLe ustawione dokładnie tak jak to ty zrobiłeś.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
exodus24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: exodus24 »

Witam
Pozwole sobie dolaczyc do waszego teamu. W watku jestem dopiero na 30 stronie, ale juz zaczynam troche pogrywac. Ponizej dzisiejszy moj treid. Czailem sie na niego od wczoraj, Czekalem na ten spadek. Oczywiscie jak byl sygnal to nie bylo mnie przy kompie wiec wejscie troche spoznione. Farta mialem z TP bo jak widac ustawilem na samym szczycie.

PS
Juz to pytanie pewnie bylo ale zapytam i ja. Jak nazywa sie wskaznik pokazujacy wykresy z roznych interwalow po prawej stronie i skad go sciagne?
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2010, 02:54 przez exodus24, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

exodus24 pisze:Jak nazywa sie wskaznik pokazujacy wykresy z roznych interwalow po prawej stronie i skad go sciagne?
Sciagniesz go stad.
Bedzie dobrze, luz......
=================

t.krolikowski
Bywalec
Bywalec

Wskaźnik

Nieprzeczytany post autor: t.krolikowski »

fxlamer pisze:
exodus24 pisze:Jak nazywa sie wskaznik pokazujacy wykresy z roznych interwalow po prawej stronie i skad go sciagne?
Sciagniesz go stad.
A do NinjaTrader 7 ??? ;)

ODPOWIEDZ