Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Cyan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Cyan »

Też się zastanawiałem nad selem w tym miejscu. Przestraszył mnie jednak pinbar na W1 i odpuściłem Wink
Trzymam na shorcie od 1.0335, troche ryzykownie no ale to fx 8)

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

eurgbp - zamknięte z palca na +24
usdcad - jednak nie wszedłem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
mario
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario »

trzeci test, co do pipsa

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mario pisze:trzeci test, co do pipsa
Piękna sytuacja. Nic tylko wyczekiwać powrotu do górnej bandy, a w długim terminie wybicia dołem. Wtedy otworzy się worek pipsów...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

niedawno był 4 test, też prawie co do pipsa, zobaczymy co dalej

Dodano po 2 minutach:

edek na oporze z d1
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

Witam,dawno mnie tutaj nie bylo short na gbpusd i 100 pips trafione.
Gralem też na short na eurusd po 1.3300 niestety SL zaliczyłem

Salam malejkum

Dark_kNight
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Dark_kNight »

Edek wraca do 1.3330 kolejna okazja do S?

Ahmed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ahmed »

audusd sell 0.9600

wejście po 0.95950
-pivot
-fibbo 161.8
-pełna liczba dywergencja

Wejście trochę na wyczucie bo nie było wyraźnego poziomu

pin54
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pin54 »

Cześć

Na foreksie jestem nowy. Dawno temu próbowałem swoich sił na gpw, ale jakoś się zniechęciłem (chyba głównie chodziło o sprawy informatyczne, ja na linuksie, nic nie działa itd). Teraz startuję znowu, MT4, masa wskaźników, alarmów itp. istny szał :), sam nie wiedziałem za co się "złapać" no i tak się łapałem tych wskaźników. że depozyt (póki co demo) znacznie stopniał, dlatego wracam do korzeni :). Mam wrażenie, że tak mi się gra najwygodniej i widzę co się dzieje... przynajmniej tak mi się wydaje :) dlatego moja prośba o weryfikacje od czasu do czasu jak ktoś by miał chwilę i chciał coś napisać. Wystarczy krótkie "OK" albo "do d.y bo tu cośtam, tam cośtam".

Poniżej w załączniku GBP/USD (całość i wycinek - taki szybki podgląd bez klikania)
Imho czekamy w tej chwili na wybicie, trend rosnący, znajdujemy się na poziomie który na początku sierpnia był zarówno oporem jak wsparciem, a teraz znowu w połowie września był testowany. Utworzyła nam się formacja RGR.
Planowane TP to: ~140 pipsów do zaznaczonego poziomu 1, ale linia głowy ma ~200 więc bardziej prawdopodobne, że dolecimy do poziomu 2, czyli ~250 - czyli po przebiciu wchodzę 2 unitami, jeden zamykam na TP1 (tym bardziej, że cały ten dwumiesięczny dołek jest tylko korektą = fibo 38)

S/L ..hmmm... no właśnie to jest pytanie, aby mieć pewność że nie wytnie musiałoby być ponad 100 pipsów, ale jak dla mnie to stanowczo za dużo, ustawiłbym na 50-60 (tyle mniej więcej mają ostatni świece) w razie wycinki wszedłbym ponownie później na tym samym poziomie. To mi daje akceptowalny poziom ryzyka ~1:4.

No i pytanie co Wy na to? Gdzie popełniłem błędy?
Z góry dzięki za wszystkie sugestie.

EDIT:
dodałem wykres 15 min na którym tworzy nam się trójkąt zapowiadający wybicie na północ

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

pin54 pisze:Teraz startuję znowu, MT4, masa wskaźników, alarmów itp. istny szał , sam nie wiedziałem za co się "złapać" no i tak się łapałem tych wskaźników. że depozyt (póki co demo) znacznie stopniał, dlatego wracam do korzeni .
Lepiej spróbuj PA wskażniki tylko przeszkadzają

ODPOWIEDZ