W perspektywie dziennej ten poziom był wielokrotnie testowany, co w definicji PA oznacza jego większą niż zwykła ważność i moc. Na takie właśnie poziomy należy zwracać uwagę.
Otóż to. Co do mojego pytania to lubię precyzję o co w japońskiej AT jest trudno. W zachodniej AT istnieje pojęcie KR (key reversal) które jest bardzo precyzyjne. Myślę ostatnio w tym samym kierunku co Asmodeusz tzn . o grze raczej na dziennych swieczkach gdyż skalpowanie jest strasznie czasochłonne i wyczerpujące psychicznie. Wolałbym nie ślęczeć godzinami przed monitorem.Shadi pisze: Inną rzeczą jest to że dużo ważniejsze jest miejsce niż sama formacja. Do tego kwestia CT czy z trendem itp itd:) Ale jakieś matematyczne statystki po naszej stronie
Czy taką sytuację miałeś na myśli ?Shadi pisze:
Zauważ że taka formacja z tf 1h przebija lokalny support/resistance z mniejszego tf. Mało tego to przebicie przeważnie jest przebiciem momentum (na tym mniejszym tf) co daje nam MOŻLIWOŚĆ zagrania z kierunkiem wybicia + jako taką pewność że jesteśmy po dobrej stronie rynku.)
Dokładnie, konsola, straszne nudyfxlamer pisze:Na dziennych e/j, kabel i sporo innych są w konsolidacji. Jako, że polubiłem grę na większych tf, grałem S po pinbarze na gbp/chf. Trad wyszedł miodny