BOSSAFX - konkurs 2010

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

tak
47
40%
nie
71
60%

Liczba głosów: 118

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Prawdopodobienstwo wygranej bedzie mozna blizej okreslic jak juz poznamy liczbe uczestnikow.
Poza tym nie musze ryzykowac calego 1tys zl bo zakladajac iz bede ponosil duze ryzyko i np po pierwszym dniu strace polowe ale beda osoby ktore przyjmujac podobne ryzyko po pierwszym dniu juz sie podwoja to w tym momencie mam juz bardzo zla sytuacje wyjsciowa ktora pozwala mi zrezygnowac z dalszej zabawy oraz urchroni od wiekszych strat.

Wiem ze natura ludzka nie pozwala sie poddac przyznajac sie do porazki przy stracie 50% bo przeciez ciagle sa szanse ale nadmierne ryzyko nie musi sie laczyc z byciem idiota :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Hikari pisze:@Daro, chcesz naprawde specjalnie przyleciec, zeby sie zarejestrowac? Nie wierze
Nie dam rady bo do 10 listopada rodzinkę mam na karku. :(
Myślałem że wcześniej wracają to bym się z nimi zabrał.
Ale taki wyskok na 2-3 dni to żaden problem.
MrYogi pisze:Za granice tez wysyłają. Wiec problemu nie ma.
A właściwie w PDF wysyłają na maila potem im odsyłasz.
No i nie można było tak od razu? ;)
jasonbourne pisze:W sumie to jest prosta sprawa. Można stracić 1000 zł, a zarobić ok. 300 tys.
Można nie wygrać konkursu ale można zawsze zarobić.
Nie ma co zakładać od razu że się straci wszystko.
To nie demo konkurs, nie wszyscy będą grali vabank.

Ja po przemyśleniu sprawy chyba raczej nie zagram.
Dla US nie istnieje od kilku lat.
Z chwilą udziału w takim konkursie wiąże się to z otworzeniem konta w BM.
Po wykazaniu jakiegokolwiek dochodu trzeba będzie się rozliczyć innego wyjścia nie ma.
I tutaj może być problem dla ludzi na stałe przebywających za granicą.
Bo w przypadku gdy US wezwie Cię w sprawie jakichś wyjaśnień, sprostowań etc. to musisz się spakować i odkręcać wszystko.
Wiem że zakładam pesymistyczny scenariusz ale po US nie spodziewam się optymistycznych.
A niech im przyjdzie do głowy zainteresowanie się twoją "optymalizacją podatkową" za granicą w kwestii FX.
Nie mam zamiaru być tym który to przetestuje ;)

No chyba że jak ktoś tu proponował na "słupa". Żona by się nadawała :)
Ale przeglądając regulamin doszedłem do wniosku że nie za bardzo no chyba że coś źle zinterpretowałem.
Może ktoś z Bossa się wypowie.
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

jasonbourne pisze:W sumie to jest prosta sprawa. Można stracić 1000 zł, a zarobić ok. 300 tys.
Mylisz sie, bowiem ci , ktorzy znajda sie w srodku, bez zadnych akrobatycznych dziwactw (dzwignia i kamikaze zagrywki) dostana zlecenia od powaznych zleceniodawcow.. Ten konkurs to najtansza forma weryfikacji wspolpracownikow. - automaty niekiedy wypluwaja za duzo - a ludzkiej inteligencji nikt nie zastapi. Pomysl, czy powazny inwestor powierzylby swoj szmal "latce"? - muszce jedniodniowe - czyli traderowi, ktory zarabia setki albo tysiace % -NIGDY! :mrgreen: Licza sie stale dochody!
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

daromanchester pisze:To nie demo konkurs, nie wszyscy będą grali vabank.
Ba... z 1k pln ... depo będą jak kondomy :lol: :lol: :lol: hehe :mrgreen:
daromanchester pisze:No chyba że jak ktoś tu proponował na "słupa". Żona by się nadawała Smile
Ja inaczej grać nie planuje, jeszcze by mnie US znalazł :lol:
W tym milicyjnym państwie, lepiej nie mieć konta nawet u brokera :lol:
Słupa już mam.. :)

Inna sprawa, to czuję, że gra real u tego broka to będzie porażka.
Bossa coraz bardziej zajeżdża mi lamerstwem.
Zakładam, że będzie jakaś wpadka :D

Dodano po 2 minutach:
jasonbourne pisze:No i masz potencjalny R=300. Mało?
R mierzone skutecznością systemu... a statystyka wiadomo...

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

daromanchester pisze:No chyba że jak ktoś tu proponował na "słupa".
Takie podejście nie jest zgodne z podstawowym założeniem naszego konkursu, jakim jest równość szans wszystkich uczestników. Założenie to realizujemy m.in. poprzez udostępnienie każdemu uczestnikowi konkursu tylko jednego rachunku konkursowego, jak również uniemożliwienie ustanawiania pełnomocnictw do tych rachunków (par.5 pkt.10 Regulaminu Konkursu).
daromanchester pisze:Po wykazaniu jakiegokolwiek dochodu trzeba będzie się rozliczyć innego wyjścia nie ma.
I tutaj może być problem dla ludzi na stałe przebywających za granicą.
Oczywiście z przychodu, jakim niewątpliwie jest nagroda konkursowa, zwycięzca ma obowiązek rozliczyć się w Urzędzie Skarbowym. Jednak w odniesieniu do osób, które przedstawią nam certyfikat rezydencji podatkowej w kraju, z którym Polska podpisała odpowiednią umowę o unikaniu podwójnego opodatkowania, istnieje możliwość pozostawienia obowiązku rozliczenia podatku całkowicie po stronie zwycięzcy konkursu (wypłacamy nagrodę w całości, nie potrącając ryczałtu podatkowego). Wszystko będzie zależało jednak od zapisów konkretnej umowy w tej sprawie pomiędzy odpowiednimi krajami.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@s_zadora
Podalem moje koordynaty a Pan sie nie odezwal.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Hikari pisze:Podalem moje koordynaty a Pan sie nie odezwal.
Chyba popełniłem błąd odpowiadając Panu z wykorzystaniem skrzynki na forum. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego wiadomość do Pana nie dotarła, ale proszę teraz jeszcze raz sprawdzić swoją pocztę. Jeśli nadal nic nie będzie bardzo proszę o kontakt bezpośrednio: s.zadora@bossa.pl

softkiler
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: softkiler »

reptile pisze:Ja inaczej grać nie planuje, jeszcze by mnie US znalazł Laughing
Eee tam pękasz...

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

no ladny konkurs i nagrody nie ma co niczym xtb :D

ciekawe rozwiazanie z gra na real, choc tak jak juz ktos pisal warto zarazykowac 1k zeby wygrac 300k, takze napewno sie nie jeden trafi co potraktuje to niczym konkurs demo

niestety o konkursie dopiero dzis sie dowiedzialem, a wlasciwie wczoraj, takze nie wiem czy mi sie oplaca startowac nim otworze rachunek i wlace kase to bede z tydzen stratny,

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

xpep pisze:nie wiem czy mi sie oplaca startowac nim otworze rachunek i wlace kase to bede z tydzen stratny
Oczywiście to czy jeden tydzień w stosunku do pięciu, które będzie trwał konkurs to dużo czy mało musi Pan ocenić sam w kontekście stosowanej strategii. Przypominam jednak, że w przypadku otwierania rachunku w jednym z naszych 20 oddziałów, do konkursu można przystąpić nawet tego samego dnia. Zatem jeśli dobrze rozumiem opis Pana profilu, zdecydowanie ma Pan szansę na udział w konkursie od początku.

ODPOWIEDZ