BOSSAFX - konkurs 2010
a czego sie spodziewalas ? Masz identyfikator i haslo wiec podepnij to sobie pod aplikacje MT4 bossy (zobaczysz stan konta :1000 zl) i czekaj na poczatek konkursu.Janus pisze:Mam już rachunek real w Bossa FX. Zapisałem się wczoraj do konkursu, dostałem identyfikator ale na moim rachunku nic sie nie zmieniło. Kiedy będzie dodany rachunek konkursowy?
Chyba ze o cos zupelnie innego Tobie chodzi.
pozdr
OK już działa, dzięki.havk pisze:a czego sie spodziewalas ? Masz identyfikator i haslo wiec podepnij to sobie pod aplikacje MT4 bossy (zobaczysz stan konta :1000 zl) i czekaj na poczatek konkursu.Janus pisze:Mam już rachunek real w Bossa FX. Zapisałem się wczoraj do konkursu, dostałem identyfikator ale na moim rachunku nic sie nie zmieniło. Kiedy będzie dodany rachunek konkursowy?
Chyba ze o cos zupelnie innego Tobie chodzi.
pozdr
-
- Uczestnik
Genialna strategia
Bierzemy 128 znajomych 
połowa otwiera pozycję long a połowa short na tym samym instrumencie, inwestując 100% kapitału. Po krótkiej chwili 64 ma po 2000 PLN na koncie a pozostali zero. Jak zapewne domyślacie się operacje powtarzamy, ilość osób maleje o połowę a ilość kasy rośnie x2. Po drugiej rundzie zostaje nam 32 osób każda z 4000 PLN, potem 16 z 8000, 8 z 16000, 4 z 32000 2 z 64000 a ostatni kasuje 128 tysięcy PLN.
Myślę że 128 tysięcy PLN zrobione z tysiaca złotych spokojnie wystarczy zeby wygrac ten konkurs. wygrane pieniadze 128 tysiecy rozdzielane jest po tysiącu pomiedzy poczatkowe 128 osób, tak samo nagroda 100 tys dolców (wyjdzie po pare tysi na łebka)
Pomysł jest deczko szalony i nalezy traktowac go z przymrużeniem oka ( wymagające ogromnej koordynacji) ale czysto technicznie nie widze słabych punktów

połowa otwiera pozycję long a połowa short na tym samym instrumencie, inwestując 100% kapitału. Po krótkiej chwili 64 ma po 2000 PLN na koncie a pozostali zero. Jak zapewne domyślacie się operacje powtarzamy, ilość osób maleje o połowę a ilość kasy rośnie x2. Po drugiej rundzie zostaje nam 32 osób każda z 4000 PLN, potem 16 z 8000, 8 z 16000, 4 z 32000 2 z 64000 a ostatni kasuje 128 tysięcy PLN.
Myślę że 128 tysięcy PLN zrobione z tysiaca złotych spokojnie wystarczy zeby wygrac ten konkurs. wygrane pieniadze 128 tysiecy rozdzielane jest po tysiącu pomiedzy poczatkowe 128 osób, tak samo nagroda 100 tys dolców (wyjdzie po pare tysi na łebka)
Pomysł jest deczko szalony i nalezy traktowac go z przymrużeniem oka ( wymagające ogromnej koordynacji) ale czysto technicznie nie widze słabych punktów

Jest jeden. Wystarczy, że ktoś zrobi 128 100 zł, byś był dużą kasę w plecy...
. Ale podobno za kolejne miejsca też coś tam jest hehe.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Uczestnik
raposo pisze:Jest jeden. Wystarczy, że ktoś zrobi 128 100 zł, byś był dużą kasę w plecy.... Ale podobno za kolejne miejsca też coś tam jest hehe.
Jeśli ktoś będzie grał w takim konkursie samodzielnie to na pewno nie będize stosował tak karkołomnej taktyki, to tak jakby planowac wygrac 128 tys na ruletce stawiając na czarne 7 razy pod rząd CAŁY KAPITAŁ Myślę że z pkt widzenia pojedynczego gracza jest to psychologicznie nieakceptowalne, a nawet jeśli ktoś zagra taką taktyką to będzie jednostkowy przypadek, musiałaby tak karkołomnie zagrać duża populacja żeby statystycznie któremuś weszło. Natomiast jeśli wszystko byloby ukartowane wg schematu który podałem to wygrana praktycznie pewna

Aha, i tak w ogóle to chyba kasę którą się zarobi - można po prostu wypłacić, skoro to realne konto, więc w przypadku gdyby ktoś jednak zrobił 128100 to wypłacamy nasze 128 k (każdemu bedacemu w 'zmowie' po tysiac) wiec wszyscy wychodza na zero w najgorszym razie

Powiem tak... Jeśli ktoś mówi, że coś jest niemożliwe, to prędzej czy później przychodzi ktoś inny kto tego nie wie i to robiPawelRoman pisze:Natomiast jeśli wszystko byloby ukartowane wg schematu który podałem to wygrana praktycznie pewna

Swoją drogą zastanawiam się jakim cudem otworzyłbyś na początku na 128 kontach pozycje w podobnym czasie...
Co prawda sam miałbym kilka pomysłów ale podejrzenia przez brokera na pewno by padły

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
PawelRoman pisze:połowa otwiera pozycję long a połowa short na tym samym instrumencie, inwestując 100% kapitału. Po krótkiej chwili 64 ma po 2000 PLN na koncie a pozostali zero.
Taa.... jak myślisz, że na to pierwszy wpadłeś to lepiej przeczytaj co na ten temat mówi regulamin konkursu

A tak poza tym co powiesz na to: odpalasz te 128 kont ... i mamy szpilę - 64 z nich zalicza MC, pozostałe są na plus ale tylko parę sekund (na ilu z nich zdążysz zamknąć w tym czasie pozycje?) a kurs zawraca błyskawicznie w drugą stronę....
Reasumując zostajesz ze 128 MC

Niemożliwe? Przy tym kapitale wystarczy bujnięcie na 70 pipsów w jedną/drugą czyli "dobre" dane i po ptokach. Jak masz te 128 tys. to lepiej idź do kasyna