ivofe pisze:Hmm. Pomyślałem że spróbuje, a tu nie można założyć konta z zagranicy
MrYogi pisze:Mam ten sam problem, dyskryminacja i tyle
Absolutnie nie ma żadnych formalnych przeszkód, aby naszymi klientami (także w związku z konkursem) stały się osoby na stałe mieszkające poza granicami Polski. Jedyna niedogodność, która się wiąże z korespondencyjnym założeniem takiego rachunku to czas - za granicę dokumenty wysyłamy pocztą zamiast kuriera, więc trwa to z natury rzeczy dłużej. W tej wyjątkowej "konkursowej" sytuacji jesteśmy skłonni poszukać jakiś bardziej dogodnych dla Państwa rozwiązań, ale w tej sytuacji proszę o konkretne informacje na priv, bo dostępne możliwości są mocno uwarunkowane miejscem do którego przesyłka ma dotrzeć.
daromanchester pisze:czy nie będziecie mieli potem jakichś obiekcji że adres IP jest nie z Polski
Fakt, że adres IP jest poza Polską nie podlega żadnym regulaminowym ograniczeniom.
raposo pisze:traderzy kończą swoją karierę po ok. 1 miesiącu lub muszą po tym czasie dopłacać
Nie ma możliwości dopłacenia kapitału na rachunek konkursowy - każdy uczestnik startuje z jednym tylko rachunkiem konkursowym z równym kapitałem początkowym równym 1,000 PLN
ziomekz pisze:wystarczy 1000 zł na real, potem rejestrujesz się do konkursu i Bossa pobiera ten 1000 zł na specjalny rachunek konkursowy
Dokładnie tak jest. Uczestników konkursu nie obowiązuje dodatkowo wymóg wpłaty 5,000 PLN na rachunek real - o tym już była mowa.
raposo pisze:W końcu inwestowanie to czynność długoterminowa (chodzi o długoterminowy wynik, nie w jednym miesiącu)
Zgadzam się i oczywiście zachęcamy do długoterminowego inwestowania na wybranym przez siebie rynku i w wybrane przez siebie instrumenty, które spełniają nasze oczekiwania. Ale konkurs BOSSAFX trwa miesiąc. Podobnie jest z zawodami lekkoatletycznymi czy olimpiadą - mam nadzieję że nie nadużywam tu analogii sportowej