BOSSAFX - konkurs 2010

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

tak
47
40%
nie
71
60%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

guccon pisze:Tak glosno myslac to pewnie trudno na rynku pracy PL znalezc osoby ktore zajmowalyby sie tradingiem dla biur maklerskich a na pewno trudno do nich dotrzec. Taki konkurs ale przede wszystkim taki ranking bylby znakomita 'rozmowa kwalifikacyjna' ... ale to tylko tak glosno mysle
Dokładnie to samo sobie pomyślałem.
W sumie nagroda jest spora i myślę że konkurs może być ciekawy.
Przebrnąłem przez regulamin, ściągnąłem demo (tragedii nie ma), chyba tylko zostaje wsiąść w samolot i konto otworzyć.
Na całym świecie można otworzyć konta bez ruszania się z domu a tu nie da rady.
Pytanie do pana s_zadora: czy nie będziecie mieli potem jakichś obiekcji że adres IP jest nie z Polski.
Wiem że głupie pytanie ale wolę spytać na wszelki wypadek ;) Życie potrafi zaskakiwać ;)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

s_zadora pisze:My opracowując zasady (jednego!) konkursu kierowaliśmy się z jednej strony chęcią zapewnienia równości szans wszystkim jego uczestnikom, z drugiej chcieliśmy umożliwić udział w nim możliwie szerokiej grupie inwestorów. Szukając kompromisu ustaliliśmy termin miesiąca, co patrząc na stosowane przez naszych klientów strategie (dominacja daytradingu) nie wydaje się "sprintem" a jest raczej biegiem średniodystansowym.
Możnaby wyjść z założenia, że day traderzy kończą swoją karierę po ok. 1 miesiącu lub muszą po tym czasie dopłacać... :)
W końcu inwestowanie to czynność długoterminowa (chodzi o długoterminowy wynik, nie w jednym miesiącu) niezależnie od przyjętej strategii. Ale oczywiście, może potrzeby rynku są takie, a nie inne. Nie spieram się.
Szkoda wtedy, że takie Alpari organizujące konkurs w skali całego roku, który został podzielony na 4 rundy, daje gorsze nagrody... :D
Choć tamte zasady wydają mi się bardziej "wyczynowe", a tu albo wbijemy się w trend albo wpadniemy w konsolidację.
guccon pisze:Tak glosno myslac to pewnie trudno na rynku pracy PL znalezc osoby ktore zajmowalyby sie tradingiem dla biur maklerskich a na pewno trudno do nich dotrzec.
A czy w Polsce w ogóle domy maklerskie czymś takim się zajmują? :)
guccon pisze:Taki konkurs ale przede wszystkim taki ranking bylby znakomita 'rozmowa kwalifikacyjna' ...
98% uczestników rozpocznie konkurs z kwotą nie większą niż 1000 zł, bo po co ryzykować więcej, a ta suma dużą nie jest więcej tempo może być zbliżone do konkursów demowych...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

raposo pisze: 98% uczestników rozpocznie konkurs z kwotą nie większą niż 1000 zł, bo po co ryzykować więcej, a ta suma dużą nie jest więcej tempo może być zbliżone do konkursów demowych...
Ze strony Bossa, można przeczytać, że:
Przebieg konkursu

* Rywalizacja na rachunkach rzeczywistych BOSSAFX
* Równy dla wszystkich kapitał początkowy: 1,000 PLN
* Tylko jedno konto konkursowe na uczestnika (brak pełnomocnictw)
* Brak możliwości zasilania oraz wypłacania z konta konkursowego
Ponadto regulamin zakłada, że uczestnicy:
c) posiadają na rachunku pieniężnym wolną kwotę w minimalnej wysokości 1.000,00 PLN (słownie: jeden tysiąc złotych);
Wynika z tego że każdy uczestnik będzie rozpoczynał konkurs z kwotą równą 1000 zł, niezależnie czy chciałby z większą, czy mniejszą, ale aby w ogóle wziąć udział musi posiadać przynajmniej 1000 zł na koncie real. 8)

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Czyli w sumie musi mieć 2000 zł na obu kontach ? W regulaminie przeczytałem że na konto real wystarczy wpłącić dowolną kwotę i dopiero można zgłosić się do konkursu.

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

Szymon80 pisze:Czyli w sumie musi mieć 2000 zł na obu kontach ?
Nie, wystarczy 1000 zł na real, potem rejestrujesz się do konkursu i Bossa pobiera ten 1000 zł na specjalny rachunek konkursowy, z którego nie można wypłacać ani wpłacać kasy podczas trwania konkursu.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

ivofe pisze:Hmm. Pomyślałem że spróbuje, a tu nie można założyć konta z zagranicy
MrYogi pisze:Mam ten sam problem, dyskryminacja i tyle
Absolutnie nie ma żadnych formalnych przeszkód, aby naszymi klientami (także w związku z konkursem) stały się osoby na stałe mieszkające poza granicami Polski. Jedyna niedogodność, która się wiąże z korespondencyjnym założeniem takiego rachunku to czas - za granicę dokumenty wysyłamy pocztą zamiast kuriera, więc trwa to z natury rzeczy dłużej. W tej wyjątkowej "konkursowej" sytuacji jesteśmy skłonni poszukać jakiś bardziej dogodnych dla Państwa rozwiązań, ale w tej sytuacji proszę o konkretne informacje na priv, bo dostępne możliwości są mocno uwarunkowane miejscem do którego przesyłka ma dotrzeć.
daromanchester pisze:czy nie będziecie mieli potem jakichś obiekcji że adres IP jest nie z Polski
Fakt, że adres IP jest poza Polską nie podlega żadnym regulaminowym ograniczeniom.
raposo pisze:traderzy kończą swoją karierę po ok. 1 miesiącu lub muszą po tym czasie dopłacać
Nie ma możliwości dopłacenia kapitału na rachunek konkursowy - każdy uczestnik startuje z jednym tylko rachunkiem konkursowym z równym kapitałem początkowym równym 1,000 PLN
ziomekz pisze:wystarczy 1000 zł na real, potem rejestrujesz się do konkursu i Bossa pobiera ten 1000 zł na specjalny rachunek konkursowy
Dokładnie tak jest. Uczestników konkursu nie obowiązuje dodatkowo wymóg wpłaty 5,000 PLN na rachunek real - o tym już była mowa.
raposo pisze:W końcu inwestowanie to czynność długoterminowa (chodzi o długoterminowy wynik, nie w jednym miesiącu)
Zgadzam się i oczywiście zachęcamy do długoterminowego inwestowania na wybranym przez siebie rynku i w wybrane przez siebie instrumenty, które spełniają nasze oczekiwania. Ale konkurs BOSSAFX trwa miesiąc. Podobnie jest z zawodami lekkoatletycznymi czy olimpiadą - mam nadzieję że nie nadużywam tu analogii sportowej :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

s_zadora pisze:Zgadzam się i oczywiście zachęcamy do długoterminowego inwestowania na wybranym przez siebie rynku i w wybrane przez siebie instrumenty, które spełniają nasze oczekiwania. Ale konkurs BOSSAFX trwa miesiąc. Podobnie jest z zawodami lekkoatletycznymi czy olimpiadą - mam nadzieję że nie nadużywam tu analogii sportowej
Jasne, wszystko zrozumiałem, obiecuję już się nie czepiać :). O wiele lepsze podejście niż rodzimej konkurencji od Pana F. :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

raposo pisze:
guccon pisze:Tak glosno myslac to pewnie trudno na rynku pracy PL znalezc osoby ktore zajmowalyby sie tradingiem dla biur maklerskich a na pewno trudno do nich dotrzec.
A czy w Polsce w ogóle domy maklerskie czymś takim się zajmują? :)
Jeszcze nie tak dawno temu nie oferowaly nawet mozliwosci spekulowania na forexie ale czasy sie zmieniaja ;) i skoro oferowane sa konta zarzadzane to dlaczego nie dac mozliwosci klientom opcji 'forex'.
Aktualnie tego nie maja ale skad wiesz czy nie planuja albo czy juz ten plan nie jest realizowany ... w koncu wczesniej czy pozniej w PL bedzie to juz standard a czym wczesniej tym wieksza szansa sciagniecia 'grubych' klientow.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

guccon pisze:w koncu wczesniej czy pozniej w PL bedzie to juz standard a czym wczesniej tym wieksza szansa sciagniecia 'grubych' klientow.
Raczej później :). Czy jakikolwiek DM w Polsce inwestuje środki klientów? Nie, tym zajmują się fundusze, a na ich czele stoi pan z licencją DI... :)

Wiem, że fajnie by było ale niestety... Prędzej za granicą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

No chociazby na stronie BOS jest baner z kontem zarzadzanym wiec podejrzewam ze jest wiecej DM ktore inwestuja srodki klientow ale nie sprawdzalem tego wiec to tylko podejrzenie.

Pewnie ze fajnie ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

ODPOWIEDZ