BOSSAFX - konkurs 2010

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

tak
47
40%
nie
71
60%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Mi się coś wydaje, że na czas nie zdąże konta w tym bossa otworzyć nawet jak dziś zacznę się orientować.
Zanim się poznam z ofertą,szczegółami zanim papiery itd itd ..

W ogóle wszystko mi się wydaje robione tak na chipcika... czuje, że będzie jakaś wpadka :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

jeśli masz takie przeczucie, to nikt Ci nie każe brać udziału. Nie jest on obowiązkowy i czasem lepiej zrezygnować niż potem żałować. W bardziej komfortowej sytuacji są osoby posiadające już konto w bossa, wtedy pozostaje kwestia wpisania nicku i e-maila :wink:

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Ja wypelnilem ankiete w poniedzialek i wybralem kuriera przy czym dostalem info w stylu ze dopoki nie zakoncza sie zapisy na GPW to nic dalej sie z moim wnioskiem nie stanie dlatego podejrzewam ze nawet jesli dzisiaj/jutro zaczniesz sie orientowac to jeszcze ze wszystkim zdazysz.

I taka ciekawostka: widzialem dzisiaj reklamy w TV :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
JKL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JKL »

Jeżeli przysłowiowe ponad 95% traci na forex to może ugrać dziesięć złoty w tym konkursie i sobie czekać. Ja bym się zdziwił ja bym miał na koniec konkursu 1010zł i kazali by mi odebrać 100 tys usd nagrody ;) Swoją drogą ciekawe jak jest z podatkiem, nie każdy jest w stanie zapłacić 22%? vat od 100 tys usd lekką ręką.

A jak się nie uda to najwyżej książka zostanie którą otrzymują uczestnicy konkursu...
Wiem, że nic nie wiem

guccon
Pasjonat
Pasjonat

A to nie jest tak ze podatek od nagrod pienieznych w konkursach potraca sie od razu ? a wyklada sie od pozostalych czyli 'rzeczowych' ale to do weryfikacji albo niech organizator sie wypowie.

Ksiazka za tysiaka sprzedana w takim nakladzie to bedzie nominacja do jakies platyny :lol:
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
ziomekz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ziomekz »

JKL pisze:Swoją drogą ciekawe jak jest z podatkiem, nie każdy jest w stanie zapłacić 22%? vat od 100 tys usd lekką ręką.
podatek jest pobierany już z nagrody, czyli zwycięzca dostaje wartość netto.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Jeżeli przysłowiowe ponad 95% traci na forex to może ugrać dziesięć złoty w tym konkursie i sobie czekać. Ja bym się zdziwił ja bym miał na koniec konkursu 1010zł i kazali by mi odebrać 100 tys usd nagrody Wink Swoją drogą ciekawe jak jest z podatkiem, nie każdy jest w stanie zapłacić 22%? vat od 100 tys usd lekką ręką.
A skąd Ci się ten VAT wziął he ? Od czegóż byś go tu naliczył ...? Poza tym jaki masz problem z zapłatą podatku od kwoty którą dostaniesz ? Chyba, że z radości zabalujesz to fakt - możesz "nie być w stanie" :)

Od nagrody pobierany jest podatek 10%. Swoją drogą nagroda w USD generuje pewne problemy bo trzeba kwotę przeliczyć na PLN. A ponieważ będzie to pewnie przelane przelewem to coś mi się zdaje, że dodatkowo zwyciężca będzie musiał sprawdzić czy aby nie za mało podatku odprowadzono. Może się tak zdarzyć przy różnicach kursowych (jako że przelew iść może dni parę).
No ale może zbytnio tu kombinuję niepotrzebnie ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
JKL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: JKL »

@green7 - tak tylko hipotetycznie napisałem aby przedstawić jeden z możliwych przypadków ale chyba faktycznie VAT odlicza się od tego co się już ma na swoim koncie. Ty masz doświadczenie z samochodem z xtb więc wiesz coś więcej ;)
Wiem, że nic nie wiem

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

reptile pisze:Mi się coś wydaje, że na czas nie zdąże konta w tym bossa otworzyć
Przypominam że start fazy konkursowej (inwestowania) to 8 listopad, mamy więc jeszcze 1,5 tygodnia. Do konkursu można jednak przystąpić także w jego trakcie, faza rejestracji trwa bowiem do 19 listopada.
reptile pisze:Zanim się poznam z ofertą
W tym celu najlepiej zacząć od pobrania demo i prześledzenia specyfikacji instrumentów na stronie.
reptile pisze: zanim papiery
Proces otwarcia rachunku w trybie korespondencyjnym, pod warunkiem wybrania opcji kuriera, trwa do 4 dni roboczych, licząc już razem z dniem rejestracji (jeśli dokonają jej Państwo przed południem) - oczywiście pod warunkiem że kurier otrzyma od Państwa komplet podpisanych dokumentów wypełnionych zgodnie z załączonym do przesyłki listem przewodnim.
guccon pisze:dostalem info w stylu ze dopoki nie zakoncza sie zapisy na GPW to nic dalej sie z moim wnioskiem nie stanie
Rzeczywiście rejestracja do konkursu pokrywa się nieco z zapisami na akcje GPW, ale wiedzieliśmy o tym dużo wcześniej i przygotowaliśmy się do obsługi obu procesów. Na chwilę obecną wszystkie zgłoszenia do konkursu są obsługiwane na bieżąco, myślę że również z Pana rejestracją tak jest. Jeśli pojawią się jakiekolwiek wątpliwości co do tego, proszę o niezwłoczny kontakt na priv lub s.zadora@bossa.pl.
green7 pisze:Od nagrody pobierany jest podatek 10%.
Precyzyjniej mówiąc - w przypadku gdy jedna z nagród pieniężnych przypadnie osobie fizycznej nie prowadzącej działalności gospodarczej, nagroda wypłacana jest już po potrąceniu podatku ryczałtowego 10%. Jeśli taką nagrodę wygrywa osoba prowadząca działalność, kwota nagrody wypłacana jest w całości a obowiązek rozliczenia podatku na zasadach ogólnych spoczywa na przedsiębiorcy. Podatek od nagród rzeczowych pokrywamy my. Kwestie te reguluje szczegółowo paragraf 8 Regulaminu Konkursu.
green7 pisze:Swoją drogą nagroda w USD generuje pewne problemy bo trzeba kwotę przeliczyć na PLN
Nagrody pieniężne zgodnie z zapisami wspomnianego par. 8 będą wypłacone w trybie wskazanym przez zwycięzcę.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

s_zadora pisze:
guccon pisze:dostalem info w stylu ze dopoki nie zakoncza sie zapisy na GPW to nic dalej sie z moim wnioskiem nie stanie
Rzeczywiście rejestracja do konkursu pokrywa się nieco z zapisami na akcje GPW, ale wiedzieliśmy o tym dużo wcześniej i przygotowaliśmy się do obsługi obu procesów. Na chwilę obecną wszystkie zgłoszenia do konkursu są obsługiwane na bieżąco, myślę że również z Pana rejestracją tak jest. Jeśli pojawią się jakiekolwiek wątpliwości co do tego, proszę o niezwłoczny kontakt na priv lub s.zadora@bossa.pl.
Obsluga faktycznie przebiega sprawnie bo pomimo wczesniejszego info iz do dzisiaj nic sie z moim wnioskiem nie wydarzy to z samego rana mialem tel od kuriera iz ma dla mnie dokumenty a biorac pod uwage iz przy rejestracji jest info iz kurier pojawi sie za ok. 2 dni a wniosek skladalem poznym wieczorem w poniedzialek to razem daje to duzy plus na starcie przygody z bossafx 8)

ODPOWIEDZ