Zanim się poznam z ofertą,szczegółami zanim papiery itd itd ..
W ogóle wszystko mi się wydaje robione tak na chipcika... czuje, że będzie jakaś wpadka

A skąd Ci się ten VAT wziął he ? Od czegóż byś go tu naliczył ...? Poza tym jaki masz problem z zapłatą podatku od kwoty którą dostaniesz ? Chyba, że z radości zabalujesz to fakt - możesz "nie być w stanie"Jeżeli przysłowiowe ponad 95% traci na forex to może ugrać dziesięć złoty w tym konkursie i sobie czekać. Ja bym się zdziwił ja bym miał na koniec konkursu 1010zł i kazali by mi odebrać 100 tys usd nagrody Wink Swoją drogą ciekawe jak jest z podatkiem, nie każdy jest w stanie zapłacić 22%? vat od 100 tys usd lekką ręką.
Przypominam że start fazy konkursowej (inwestowania) to 8 listopad, mamy więc jeszcze 1,5 tygodnia. Do konkursu można jednak przystąpić także w jego trakcie, faza rejestracji trwa bowiem do 19 listopada.reptile pisze:Mi się coś wydaje, że na czas nie zdąże konta w tym bossa otworzyć
W tym celu najlepiej zacząć od pobrania demo i prześledzenia specyfikacji instrumentów na stronie.reptile pisze:Zanim się poznam z ofertą
Proces otwarcia rachunku w trybie korespondencyjnym, pod warunkiem wybrania opcji kuriera, trwa do 4 dni roboczych, licząc już razem z dniem rejestracji (jeśli dokonają jej Państwo przed południem) - oczywiście pod warunkiem że kurier otrzyma od Państwa komplet podpisanych dokumentów wypełnionych zgodnie z załączonym do przesyłki listem przewodnim.reptile pisze: zanim papiery
Rzeczywiście rejestracja do konkursu pokrywa się nieco z zapisami na akcje GPW, ale wiedzieliśmy o tym dużo wcześniej i przygotowaliśmy się do obsługi obu procesów. Na chwilę obecną wszystkie zgłoszenia do konkursu są obsługiwane na bieżąco, myślę że również z Pana rejestracją tak jest. Jeśli pojawią się jakiekolwiek wątpliwości co do tego, proszę o niezwłoczny kontakt na priv lub s.zadora@bossa.pl.guccon pisze:dostalem info w stylu ze dopoki nie zakoncza sie zapisy na GPW to nic dalej sie z moim wnioskiem nie stanie
Precyzyjniej mówiąc - w przypadku gdy jedna z nagród pieniężnych przypadnie osobie fizycznej nie prowadzącej działalności gospodarczej, nagroda wypłacana jest już po potrąceniu podatku ryczałtowego 10%. Jeśli taką nagrodę wygrywa osoba prowadząca działalność, kwota nagrody wypłacana jest w całości a obowiązek rozliczenia podatku na zasadach ogólnych spoczywa na przedsiębiorcy. Podatek od nagród rzeczowych pokrywamy my. Kwestie te reguluje szczegółowo paragraf 8 Regulaminu Konkursu.green7 pisze:Od nagrody pobierany jest podatek 10%.
Nagrody pieniężne zgodnie z zapisami wspomnianego par. 8 będą wypłacone w trybie wskazanym przez zwycięzcę.green7 pisze:Swoją drogą nagroda w USD generuje pewne problemy bo trzeba kwotę przeliczyć na PLN
Obsluga faktycznie przebiega sprawnie bo pomimo wczesniejszego info iz do dzisiaj nic sie z moim wnioskiem nie wydarzy to z samego rana mialem tel od kuriera iz ma dla mnie dokumenty a biorac pod uwage iz przy rejestracji jest info iz kurier pojawi sie za ok. 2 dni a wniosek skladalem poznym wieczorem w poniedzialek to razem daje to duzy plus na starcie przygody z bossafxs_zadora pisze:Rzeczywiście rejestracja do konkursu pokrywa się nieco z zapisami na akcje GPW, ale wiedzieliśmy o tym dużo wcześniej i przygotowaliśmy się do obsługi obu procesów. Na chwilę obecną wszystkie zgłoszenia do konkursu są obsługiwane na bieżąco, myślę że również z Pana rejestracją tak jest. Jeśli pojawią się jakiekolwiek wątpliwości co do tego, proszę o niezwłoczny kontakt na priv lub s.zadora@bossa.pl.guccon pisze:dostalem info w stylu ze dopoki nie zakoncza sie zapisy na GPW to nic dalej sie z moim wnioskiem nie stanie