BOSSAFX - konkurs 2010

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.
ODPOWIEDZ

Wezmiesz udział w konkursie ?

tak
47
40%
nie
71
60%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: daromanchester »

PawelRoman pisze:Bierzemy 128 znajomych
Sprawdzałem już wcześniej ;)
Regulamin nie puszcza.
8. Komisja Konkursowa może wykluczyć z Konkursu Uczestników, jeżeli wystąpi
podejrzenie, że działają oni w zmowie albo naruszają postanowienia Regulaminu lub
Regulaminu OTC, w szczególności, gdy zlecenia składane przez Uczestników będących
w zmowie będą realizowały taką samą strategię inwestycyjną lub zlecenia Uczestników
będących w zmowie będą przeprowadzane w tym samym czasie jako zlecenia
przeciwstawne lub Uczestnik wykorzysta dane osobowe innych osób w celu składania
zleceń przeciwstawnych, a także jeżeli wystąpi podejrzenie naruszenia obowiązujących
przepisów prawa dotyczących obrotu instrumentami finansowymi.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: jasonbourne »

PawelRoman pisze:Myślę że z pkt widzenia pojedynczego gracza jest to psychologicznie nieakceptowalne,
Ale inaczej się nie da. Nie ma innej możliwości.

100 zbankrutuje, ale komuś się uda, i pewnie tak będzie wyglądał konkurs.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: guccon »

Mysle ze spora grupa 1-2 dni przeczeka albo bedzie stosowala swoj sprawdzony system aby zobaczyc jak wyglada sytuacja. Jesli znajdzie sie duza lidzba traiderow ktorzy beda ryzykowac na max i im sie uda to pozostali tez beda musieli sie do tego dostosowac jesli mysla o wygraniu czy tez zakonczeniu na przyzwoitym miejscu.
Poniesione straty w postaci np polowy kapitalu czy nawet calego kapitalu do ewentualnej kwoty za miejsca 1-3 sa dosyc male. Ot ustawiam dla operacji 'konkurs' SL na 1tys zl a TP na 100tys $ :D
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

guccon pisze:Ot ustawiam dla operacji 'konkurs' SL na 1tys zl a TP na 100tys $
No i masz potencjalny R=300. Mało?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: guccon »

Nigdy nie twierdzilem ze to malo. Po prostu dopuszczam zbyt duze ryzyko - aby osiagnac pewien cel - ktorego nie zaakceptowalbym w standardowym traidowaniu.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Hikari »

Do samolotu nie wsiade :twisted:

Jak mogę podpisać Umowy o prowadzenie rachunku?

Umowy niezbędne do otwarcia rachunku inwestycyjnego można podpisać drogą korespondencyjną (za pośrednictwem kuriera lub poczty) lub osobiście (w centrali DM BOŚ lub jednym z naszych oddziałów).

W przypadku wyboru podpisania umowy za pośrednictwem Kuriera prosimy postępować zgodnie z poniższą informacją:

1. Umowy zostaną dostarczone Kurierem na wskazany adres (tylko na terenie Polski) wyłącznie do rąk własnych Klienta w ciągu 2 dni roboczych.

Po co tyle ceregieli? droga internetowa zamiast korzystajac z uslug kuriera organizator konkursu moglby zaoszczedzic spore koszty. :roll:

@Daro, chcesz naprawde specjalnie przyleciec, zeby sie zarejestrowac? Nie wierze :mrgreen:
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: MrYogi »

Za granice tez wysyłają. Wiec problemu nie ma.
A właściwie w PDF wysyłają na maila potem im odsyłasz.

Ja miałem tak podpisać dokumenty, ale coś mi wypadło i czasowo się z konkursem nie wyrobie.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: s_zadora »

Hikari pisze:Do samolotu nie wsiade
Dla tych z Panstwa, którzy zainteresowani są udziałem w konkursie, a jednocześnie przebywają poza terytorium Polski, staramy się znaleźć inne, bardziej dogodne rozwiązanie. Pisałem już o tym w jednym z wcześniejszych postów:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 018#241018
Myślę że osoby które dotąd się ze mną w tej sprawie kontaktowały, mają taką samą szansę na udział w konkursie, jak nasi Klienci mieszkający w kraju.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Hikari »

@ MrXogi i s_zadora
Dzieki za szybka odpowiedz. Zaraz przechodze na priva.

@ s_zadora Warunki konkursu sa OK, bo wszyscy maja rowne szanse! Bravo!
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

guccon pisze:Nigdy nie twierdzilem ze to malo.
W sumie to jest prosta sprawa. Można stracić 1000 zł, a zarobić ok. 300 tys.
Teoretycznie stosunek zysku do ryzyka jest fantastyczny, ale przecież trzeba wziąć pod uwagę zarówno prawdopodobieństwo zysku jak i straty. Ja uważam, że mam bardzo małe szanse, więc nawet 1000 zł ryzyka to zdecydowanie za dużo.

Ale każdy ma swoje podejście.

ODPOWIEDZ