Wskazówki dla nowych jak ograniczać ryzyko na forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Mariusz M.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz M. »

Jest taka stara zasada :

"O pieniadzach się nie rozmawia publicznie"

Dlatego rozmawiamy o pipsach a to ile z tych pisów pln..to każdego prywatna sprawa.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANDREW523 »

BOCZEK pisze:Rozumiem że lepiej konto założyć ECN niż u MMa, nawet jeśli to będzie moje pierwsze konto real, co w przypadku jeśli nie znam angielskiego.

+ - wiem o co kaman, trenuje 3 tydzień ze wzrostami i spadkami.... jeszcze dużo nauki przede mną (6miesiecy minimum...)

jak do tej pory zauważyłem ze;

- Cierpliwość jest wynagradzana, ale nie zawsze...
- Im więcej wiesz, tym bardziej się motasz....
Musisz sie nauczyc :D
-Cierpliwosc jest wynagradzana,tylko daj rynkowi odetchnac a jak sie boisz to odrazu stawiaj stop na miejsce wejscia.
"Jezeli moja pozycja okaze sie trafna to bede mogl wydac ile zarobilem"
"Jezeli sie pomylilem,nie zarobie nic i nie strace nic"
-Im wiecej wiesz,tym bardziej sie motasz....-przyjdzie chwila w zyciu gdy zrozumiesz ze wiekszosc czego sie nauczyles przez 3-4-5 lat wcale nie jest potrzebne,ale to "wcale nie potrzebne" przyda sie w najmniej oczekiwany momecie.
Im wiecej wiesz tym pewniej pracujesz.pozdr

Dodano po 13 minutach:
Mariusz M. pisze:Jest taka stara zasada :

"O pieniadzach się nie rozmawia publicznie"

Dlatego rozmawiamy o pipsach a to ile z tych pisów pln..to każdego prywatna sprawa.
Masz racje o pieniadzach nie rozmawia sie publicznie ale to jest forum edukacyjne a pipsy nie oddaja tego tak jak suma $,nie motywuja tak jak pieniadze.U ludzi biednych temat pieniadze to jest temat tabu zakazany,wszyscy by chcieli miec duzo ale zaden niechce sie postarac,najlepiej pozyczac albo korzystac.U sredniej klasy lub bogatych ludzi ten temat to codziennosc bo ci ktorzy rozmawiaja o pieniadzach wiedza jak je robic a prawda jest taka ze "O pieniadzach nie rozmawia sie publicznie" bo biedny cie okradnie albo bedzie krytykowal.
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

to jest forum dostepne dla wszystkich i wg mnie to oczywiste ze niektorzy niechca udostepniac swoich danych o zyskach... ale jesli chodzi o zycie na codzień to nawet wiekszość sredniej klasy za bardzo w Polsce o tym nie rozmawia(tak naprawde w polsce nie ma edukacji finansowej rowniez dla sredniej klasy). Dla bogatych to podstawa...

Dodano po 2 minutach:
HunterPL pisze:. Dla bogatych to podstawa...
chodz tego niew wiem bo nie znam nikogo z wyzej klasy... ale znam kilka osob utrzymujacych sie z foreksa ale oni to raczej gorna granica sredniej klasy...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Kiedys ludzie nie mieli wskaznikow ekonomicznych i bazowali tylko na cenie i od tych ludzi trzeba zaczynac nauke.To nie jest przypadek...skoncentruj sie i zaufaj sobie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

ANDREW523 pisze:Kiedys ludzie nie mieli wskaznikow ekonomicznych i bazowali tylko na cenie i od tych ludzi trzeba zaczynac nauke.To nie jest przypadek...skoncentruj sie i zaufaj sobie.

Ja jestem tego samego zdania już od długiego czasu - jeśli kiedyś ludzie potrafili zarabiać tylko na podstawie ceny to i jest to jak najbardziej możliwe teraz - a wskaźniki tylko zamulają sytuację wg mnie.

:wink:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

ANDREW wiem ze to nie temat na to ale co to za wskaznik co tak fajnie pokazuje ci kiedy weszles wyszles.?? mam podobny ale gorszy bo wszystko pokazuje na 1 swieczce nawet jak wyjdziesz kilka swieczek dalej...
Pieniądze są krwią tego świata...

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Po prostu przesuń zlecenie z historii na wykres...

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

HunterPL pisze:ANDREW wiem ze to nie temat na to ale co to za wskaznik co tak fajnie pokazuje ci kiedy weszles wyszles.?? mam podobny ale gorszy bo wszystko pokazuje na 1 swieczce nawet jak wyjdziesz kilka swieczek dalej...
Nie uzywam zadnych wskazikow po za cena,dniem i czasem.Zauwaz ze wyjscie to jest TAKE PROFIT a reszta juz mnie nie obchodzi zamykam platforme i spedzam milo czas.Poprostu biore ile potrzebuje a jutro jest kolejny piekny dzien ktory zapewne da kolejna szanse:)Napisze moze tak, jak czlowiek spedzi +10.000 tys. godzin na nauke w tej dziedzinie biznesu to dopiero wtedy zaczyna dostrzegac pewne elemety ukladanki.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jakie waluty są takie "dobre" dla początkującego...?

GPB/USD i wysiadam....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Nigdy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nigdy »

BOCZEK pisze:jakie waluty są takie "dobre" dla początkującego...?

GPB/USD i wysiadam....
Nie ma 'dobrych' walut. Jednak najlmniej zaskakująco zachowują się najpłynniejsze waluty, tj. EUR/USD czy właśnie GPB/USD. Jeśli przy nich wysiadasz, to jeszcze dużo przed Tobą.

PS: jeśli stwierdzasz 'wysiadam' po wczoraj czy dzisiaj, to nie ma się co dziwić, bo waluty zachowują się jak szalone podczas dni tak ważnych komunikatów jak właśnie decyzje FED. Ale o tym powinieneś wiedzieć grając na forex

ODPOWIEDZ