Wskazówki dla nowych jak ograniczać ryzyko na forex
- Mariusz M.
- Gaduła
ANDREW523
Teorię i podejście do sprawy masz jak najbardziej słuszną i mogę się z tym zgodzić, natomiast byłbym daleki od tego aby uczyć się grać na demo od miliona sryliardów dolarów...
Dla mnie demo to konto które ma odwzorować moje przyszłe realne konto i ma mnie wstępnie przygotować emocjonalnie do gry na nim.
Jeśli od razu wbijesz sobie tam 1.000.000$ to sorry ale nie nauczysz się szanować pieniądza i strat gdyż będziesz miał w głowie...mam jeszcze dużo.
Osobiście wolę uczyć się na demo kwotą od jakiej planuję zacząć i tak długo będę na niej się uczył i dopracowywał swój styl gry oraz system aż dwa razy pod rząd będę w wyrachowany i z pełną premedytacją podwajał stan konta - żadnego fuksa czy też szczęśliwego numerka...to mają być pipsy zarobione a nie trafione.
Każdą transakcję zawieram z drżeniem serca bo traktuję demo..jak real bo wiem że za niedługi czas to nie będzie już demo tylko moja krwawica ...to mnie uczy szacunku do pieniądza i do tych decyzji które będę podejmował.
Życzę wszystkim powodzenia i gromady pipsiorów.
Teorię i podejście do sprawy masz jak najbardziej słuszną i mogę się z tym zgodzić, natomiast byłbym daleki od tego aby uczyć się grać na demo od miliona sryliardów dolarów...
Dla mnie demo to konto które ma odwzorować moje przyszłe realne konto i ma mnie wstępnie przygotować emocjonalnie do gry na nim.
Jeśli od razu wbijesz sobie tam 1.000.000$ to sorry ale nie nauczysz się szanować pieniądza i strat gdyż będziesz miał w głowie...mam jeszcze dużo.
Osobiście wolę uczyć się na demo kwotą od jakiej planuję zacząć i tak długo będę na niej się uczył i dopracowywał swój styl gry oraz system aż dwa razy pod rząd będę w wyrachowany i z pełną premedytacją podwajał stan konta - żadnego fuksa czy też szczęśliwego numerka...to mają być pipsy zarobione a nie trafione.
Każdą transakcję zawieram z drżeniem serca bo traktuję demo..jak real bo wiem że za niedługi czas to nie będzie już demo tylko moja krwawica ...to mnie uczy szacunku do pieniądza i do tych decyzji które będę podejmował.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "
- Phoenix_phx
- Gaduła
zgadzam sie w 100%Mariusz M. pisze:Teorię i podejście do sprawy masz jak najbardziej słuszną i mogę się z tym zgodzić, natomiast byłbym daleki od tego aby uczyć się grać na demo od miliona sryliardów dolarów...
Dodano po 3 minutach:
tez tak MIAŁEM to się zmieni po kilkuset przeprowadzonych tranzakcjach... ogolnie jestem na demo 4 miesiac i chyba demo powoli zaczyna mi nic nie dawac albo poprostu o wiele mniej niz kiedys...Mariusz M. pisze:Każdą transakcję zawieram z drżeniem serca bo traktuję demo..jak real
Pieniądze są krwią tego świata...
- Mariusz M.
- Gaduła
- Phoenix_phx
- Gaduła
- Mariusz M.
- Gaduła
Niech ktoś mi powie skąd Broker bierze kasę na dźwignie? i jaki jest jego w tym interes?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Kont demo jest bardzo wazne ale tu nie chodzi o sume jaka jest na nim,wazniejsze jest czy jestes w stanie zrobic z tej sumy dwa lub trzy razy wieksza.Tez nie chodzi o ilosc pipsow tylko o pieniadze jakie zarabiasz to jest biznes i zacznij to tak traktowac bo myslac o pipsach bedziesz myslal o zabawie.W tym biznesie nie mozesz uzuwac pieniedzy ktore moga zagrozic twojej sytuacji materialnej zapewne juz to gdzies slyszales te pieniadze sa spisane na strate jezeli nie wiesz co robisz,ale jak wiesz co robisz i rozumiesz jak ten system dziala to czego sie obawiac pawiedz mi?Ten swiat wyglada inaczej gdy wciaz sie uczysz a inaczej gdy juz osiagniesz swoje plany,pytanie tylko jak bardzo sie starasz zeby tam dojsc i ile jestes wstanie poswiecic zeby zmienic swoje zycie?Mariusz M. pisze:ANDREW523
Dodano po 8 minutach:
To nie talent,to moja pasja:)W dzisiejszych czasach ludzie komplikuja sobie zycie starajac sie przewidziec przyszlosc na rynkach finansowych a przeciez kazdy dzien jest prawie ze identycznyPhoenix_phx pisze:Popieram kolegę. No, chyba że Andrew33 ma talent i po prostu czuje puls rynku...Ja mu źle nie życzę, ale realia to inna sprawa.

Dodano po 12 minutach:
Jezeli mowimy o USA to bank centralny.BOCZEK pisze:Niech ktoś mi powie skąd Broker bierze kasę na dźwignie? i jaki jest jego w tym interes?
Robi pieniadze dla rzadu.
To jest plytka odpowiedz bo siegajac glebiej musimy miec swiadomosc ze mamay Market Maker i ECN brokers.MM stawia pozycje po twojej przeciwnej stronie i poluje na stop loss bo on robi cene na rynku i musi gonic brokera ECN ktory dziala czysto elektronicznie i pobiera tylko comission(oplata za wejscie do gry)dlatego ECN mysli o twoim sukcesie a MM chce zarobic na twoim braku wiedzy.Duzo by pisac zbyt malo czasu na to teraz.
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata
Rozumiem że lepiej konto założyć ECN niż u MMa, nawet jeśli to będzie moje pierwsze konto real, co w przypadku jeśli nie znam angielskiego.
+ - wiem o co kaman, trenuje 3 tydzień ze wzrostami i spadkami.... jeszcze dużo nauki przede mną (6miesiecy minimum...)
jak do tej pory zauważyłem ze;
- Cierpliwość jest wynagradzana, ale nie zawsze...
- Im więcej wiesz, tym bardziej się motasz....
+ - wiem o co kaman, trenuje 3 tydzień ze wzrostami i spadkami.... jeszcze dużo nauki przede mną (6miesiecy minimum...)
jak do tej pory zauważyłem ze;
- Cierpliwość jest wynagradzana, ale nie zawsze...
- Im więcej wiesz, tym bardziej się motasz....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!