No tu mnie wyczułeśCyb pisze:Dlatego proponuję testy na mikrolotach ale na real...

Link do strony brokera:
http://smarttradefx.com/
No tu mnie wyczułeśCyb pisze:Dlatego proponuję testy na mikrolotach ale na real...
Prowadzeniem kont tzn? Zarządzaniem Twoim kapitałem na Forexie? Np. Dukascopy jednak wymagania depozytowe są dość duże.tynusia94 pisze:slyszalam że są firmy które zajmują się prowadzeniem kont. Gdzie można takie znaleźć i czy jest to bezpieczne.
Sprawdziłem, ale niestety: Mini accounts trade contracts 1/10th the size of standard accounts, with 1 contract equal to 10,000 units.Cyb pisze: Sprawdź sobie IBFX. Maja konta mini gdzie 0,01 lota to tak naprawdę 0,001.
Początkującym w ogóle nie radziłbym grania bez SL. Zresztą nie wiem, czy komukolwiek bym to radził, ale jak ktoś już ma doświadczenie, to może sobie eksperymentować jeśli chce.Kuba Brzeziński pisze:jeśli już chcecie grać wersje hard to tylko i wyłącznie z SL i TP jak i BE dla zabezpieczenia pozycji
Jak ktoś wykorzysta w pełni te 100:1, to nie będzie bezpieczne, bo oznacza to np. granie 1 lotem EURUSD przy 1000 EUR depozytu - wtedy kilka pipsów to kilka % depozytu i takie granie nie jest godne polecenia nawet dla doświadczonych traderów. Generalnie nie ważne jaką dźwignię broker oferuje - prawie wszyscy oferują przynajmniej to 100:1, a to zazwyczaj i tak jest więcej niż potrzeba. Nie trzeba jednak koncentrować się na dźwigni, lecz na tym jaki procent depozytu ryzykujemy i stracimy w przypadku, gdy cena uderzy w SL. Jak się posłucha opinii na temat dopuszczalnego ryzyka osób mających już jakieś doświadczenie, to większość z nich jest zgodna, że nie jest rozsądne ryzykowanie więcej niż 3% depozytu na jedną transakcję i więcej niż kilka procent na wszystkie otwarte transakcje - i to jest chyba mniej więcej ten poziom, gdzie przebiega granica rozsądnego ryzyka. Wszystko co powyżej tego poziomu jest podejmowaniem wysokiego ryzyka na własną odpowiedzialność - nie zalecane zwłaszcza dla początkujących. Jednak większość początkujących i tak nie będzie przestrzegać tych zasad, bo ludzie biorą się za Forex chcąc zarobić jak najszybciej duże pieniądze, nie chcą się pogodzić z tym, że tutaj tak jak w biznesie może być konieczne powolne dochodzenie do sukcesu, ani z tym, że wymaga to ciężkiej pracy, a rynek niestety najczęściej boleśnie weryfikuje te zapędy. Oczywiście sytuacja wygląda trochę inaczej w przypadku osoby, która wpłaca jakąś niewielką i zupełnie nie znaczącą dla niej kwotę pieniędzy - wtedy można podejmować wyższe ryzyko, choć nie wiem, czy na dłuższą metę taka gra ma sens.Kuba Brzeziński pisze:druga sprawa nie myślcie żę jak macie dzwignie 1;500 to będzie zajebiście
bezpieczniej jest grać 1;100
Jeśli dobrze zrozumiałem to chodzi ci o brokera,który będzie zażądzał twoim kapitałem.Znam takiego brokera z Europy jest MM (nie polecam) tylko wpłata minimalna jaką żąda sobie ów broker za ,,zarządzanie" to 500 tysi euro więc pułap spory.tynusia94 pisze:Cześć jestem nowa i chcialabym zadać jedno pytanie:
slyszalam że są firmy które zajmują się prowadzeniem kont. Gdzie można takie znaleźć i czy jest to bezpieczne.