Chciwość jest słuszna. Chciwość działa. Chciwość wyjaśnia, przecina, i oddaje istotę ewolucji ducha.
Chciwość, we wszystkich jego formach, zachłanność na życie, dla pieniędzy, miłości, wiedzy, która zaznaczyła się w górę wzrost ludzkości. Wall Street-Gordon Gekko
Dodano po 2 godzinach 41 minutach:
Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pytania ktore mi zadawaliscie i przepraszam ze nie jestem wstanie odpisac na wszystkie wasze pytania bo zbyt duzo tego sie nazbieralo.Nie mam zamiaru nikogo uczyc przepraszam,nie biore pieniedzy i nic nie sprzedaje wszystko co zostalo przedstawione to materialy edukacyjne a nie rekomendacje.Kazdy trader odpowiada przed wlasnym soba za podejmowane decyzje.Jedyne co moge wam poradzic to dajcie sobie czas i motywacje do nauki a reszta przyjdzie sama.Jezeli jestes w stanie ze $100 zrobic $1000 micro lotem to jestes wstanie zrobic ladne pieniadze uzywajac 5 czy 8 lotow.Dziwie sie dlaczego wiekszosc was gra micro lotem na demo,przeciez wlasnie tam czlowiek sie uczy i rozwija wiec nie bojcie sie uzywac 10 lotow.Otworzcie demo na $1.000.000 i zaczynajcie zabawe to ma wam sprawic przyjemnosc,a nie bol.Jak opanujecie gre na 5 czy wiecej lotow to bedziecie wiedzieli ile rynek sie cofa,ile zabiera z konta,ile trzeba zeby zrobic pierwsze $20.000 to nie ryzyko to BIZNES a kazdy biznes przynosi straty i zyski to czesc gry i powtorze jeszcze raz STRATNA POZYCJA POKAZUJE STRATE JUZ NA WEJSCIU!!!!!!A ZYSKOWNA ZYSKOWNA JUZ NA WEJSCIU!!! jak daje profit to ZOSTAW i ucz sie na obserwacji,a jak strata to TNIJ bo bedzie wieksza napewno bo tu niema litosci.To nic trudnego to zapamietac wystarczy chciec,ja osobiscie odnalazlem pasje w tym co robie a jezeli cos kochasz robic i dobrze ci wychodzi to dlaczego przy tym nie zarabiac na wygodne zycie.Nie kopiujcie systemow tylko stwurzcie swoj wlasny ktory wy rozumiecie.Rynku nie idzie przewidziec w dluzszym okresie nie FOREX i moge sie z kazdym sprzeczac ale to moje prywatne podejscie bo liczy sie cena ile poswiecisz zeby byc wyzej w lancuchu zycia.Zbyt duzo edukacji zeby to napisac zbyt duzo nerwow by przez to przejsc i nie dla kazdego jest ten biznes.pozdr.Jezeli cos robisz to rob to dobrze albo nie zawracaj sobie tym glowy.Pozdrawiam.
Dodano po 15 minutach:
Jeszcze dopisze,wsumie waznym punktem zawieszenia jest sledzenie bankow centralnych(stopy procentowe) i brokerow.Staraj sie zrozumiec dlaczego tak sie stalo a nie inaczej.Kazdy rynek ma inny charkter i na kazdym rynku zadza inne zasady.Forex to planeta Bankow i brokerow.Co bys zrobil gdybys byl brokerem?Co zrobisz jak stopy procentowe zastana podniesione albo obnizone?Jak wyglada gospodarka panstwa danej waluty?dlaczego dolar tanieje(do czasu)?Co to jest inflacja,deflacja,recesja itp.?Dlaczego (JPY i CHF)na kierunek spadkowy(do czasu)?Dlaczego zolci nie chca podniesc waluty?Dlaczego FED mowi ze przydalaby sie inflacja???jezeli przydalaby sie inflacja to FED bedzie chcial wprowadzic wiecej dolara na rynek a wieksza ilosc dolara na rynku powoduje ze inne waluty musza zdrozec do dolara.To sa wazne pytania ktore powinien kazdy trader zadawac sobie kazdego dnia.Ale to trzeba zrozumiec a na to trzeba czasu.
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata