Wskazówki dla nowych jak ograniczać ryzyko na forex

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mr.T pisze:Znam takiego brokera z Europy jest MM (nie polecam) tylko wpłata minimalna jaką żąda sobie ów broker za ,,zarządzanie" to 500 tysi euro więc pułap spory.
Dlatego siedzę na forum ponieważ my zwykli śmiertelnicy jesteśmy między młotem i kowadłem...... :P
W normalnych krajach jest wszystko proste jak konstrukcja cepa...Tutaj wszystko skomplikują.... i popierd...loneJak kolega wyżej napisał ..proponuję szukać firm co działają na ECN...lub Interbanku...stosują optymalizację podatkową....
Tytusia94 szukaj firm co działają pod kontrolą CFTC minimum 10 lat i jak kolega Knx napisał stosują ....consistency of retume...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

zz pisze:co działają pod kontrolą CFTC minimum 10 lat
Musisz o tym pisać w każdym poście? 2101 postów bezsensownego bełkotu o tym samym :roll: A nie przepraszam, czasami piszesz też coś o emeryturze 23 PLN. No ileż można :shock:

zz
Maniak
Maniak

Musisz o tym pisać w każdym poście? 2101 postów bezsensownego bełkotu o tym samym
Pablo90 nie rozumiem kompletnie..... :oops:
Przecież to co piszę to jest anty bełkot....robione są analizy przez wybitne autorytety..... ..,a ja je sprowadzam do UDOKUMENTOWANYCH !!! wyników z ostatnich pięciu ,dziesięciu lat pod kontrol CFTC.
Gdzie tu widzisz bełkot...?.

Pozdrawiam,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Bo nie tędy droga. Jeśli potrafisz liczyć to licz na siebie. Rozwiązania o których piszesz nie mają nic do rzeczy jeżeli chodzi o zwykłego inwestora indywidualnego. Nie wiem jak Ty ale ja nie siedzę tutaj, żeby oddawać komuś swoje pieniądze w zarządzanie.

zz
Maniak
Maniak

Pablo90 pisze:Bo nie tędy droga. Jeśli potrafisz liczyć to licz na siebie. Rozwiązania o których piszesz nie mają nic do rzeczy jeżeli chodzi o zwykłego inwestora indywidualnego. Nie wiem jak Ty ale ja nie siedzę tutaj, żeby oddawać komuś swoje pieniądze w zarządzanie.
To szacunek!.Ja też.Tylko nie o to chodzi.Jeżeli uważasz że poziom intelektualny
asset management ...nie ma wpływu na nasze podstawowe życie i funkcjonowanie to jesteś w błędzie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ANDREW523 »

Chciwość jest słuszna. Chciwość działa. Chciwość wyjaśnia, przecina, i oddaje istotę ewolucji ducha.
Chciwość, we wszystkich jego formach, zachłanność na życie, dla pieniędzy, miłości, wiedzy, która zaznaczyła się w górę wzrost ludzkości. Wall Street-Gordon Gekko :mrgreen:

Dodano po 2 godzinach 41 minutach:

Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pytania ktore mi zadawaliscie i przepraszam ze nie jestem wstanie odpisac na wszystkie wasze pytania bo zbyt duzo tego sie nazbieralo.Nie mam zamiaru nikogo uczyc przepraszam,nie biore pieniedzy i nic nie sprzedaje wszystko co zostalo przedstawione to materialy edukacyjne a nie rekomendacje.Kazdy trader odpowiada przed wlasnym soba za podejmowane decyzje.Jedyne co moge wam poradzic to dajcie sobie czas i motywacje do nauki a reszta przyjdzie sama.Jezeli jestes w stanie ze $100 zrobic $1000 micro lotem to jestes wstanie zrobic ladne pieniadze uzywajac 5 czy 8 lotow.Dziwie sie dlaczego wiekszosc was gra micro lotem na demo,przeciez wlasnie tam czlowiek sie uczy i rozwija wiec nie bojcie sie uzywac 10 lotow.Otworzcie demo na $1.000.000 i zaczynajcie zabawe to ma wam sprawic przyjemnosc,a nie bol.Jak opanujecie gre na 5 czy wiecej lotow to bedziecie wiedzieli ile rynek sie cofa,ile zabiera z konta,ile trzeba zeby zrobic pierwsze $20.000 to nie ryzyko to BIZNES a kazdy biznes przynosi straty i zyski to czesc gry i powtorze jeszcze raz STRATNA POZYCJA POKAZUJE STRATE JUZ NA WEJSCIU!!!!!!A ZYSKOWNA ZYSKOWNA JUZ NA WEJSCIU!!! jak daje profit to ZOSTAW i ucz sie na obserwacji,a jak strata to TNIJ bo bedzie wieksza napewno bo tu niema litosci.To nic trudnego to zapamietac wystarczy chciec,ja osobiscie odnalazlem pasje w tym co robie a jezeli cos kochasz robic i dobrze ci wychodzi to dlaczego przy tym nie zarabiac na wygodne zycie.Nie kopiujcie systemow tylko stwurzcie swoj wlasny ktory wy rozumiecie.Rynku nie idzie przewidziec w dluzszym okresie nie FOREX i moge sie z kazdym sprzeczac ale to moje prywatne podejscie bo liczy sie cena ile poswiecisz zeby byc wyzej w lancuchu zycia.Zbyt duzo edukacji zeby to napisac zbyt duzo nerwow by przez to przejsc i nie dla kazdego jest ten biznes.pozdr.Jezeli cos robisz to rob to dobrze albo nie zawracaj sobie tym glowy.Pozdrawiam.

Dodano po 15 minutach:

Jeszcze dopisze,wsumie waznym punktem zawieszenia jest sledzenie bankow centralnych(stopy procentowe) i brokerow.Staraj sie zrozumiec dlaczego tak sie stalo a nie inaczej.Kazdy rynek ma inny charkter i na kazdym rynku zadza inne zasady.Forex to planeta Bankow i brokerow.Co bys zrobil gdybys byl brokerem?Co zrobisz jak stopy procentowe zastana podniesione albo obnizone?Jak wyglada gospodarka panstwa danej waluty?dlaczego dolar tanieje(do czasu)?Co to jest inflacja,deflacja,recesja itp.?Dlaczego (JPY i CHF)na kierunek spadkowy(do czasu)?Dlaczego zolci nie chca podniesc waluty?Dlaczego FED mowi ze przydalaby sie inflacja???jezeli przydalaby sie inflacja to FED bedzie chcial wprowadzic wiecej dolara na rynek a wieksza ilosc dolara na rynku powoduje ze inne waluty musza zdrozec do dolara.To sa wazne pytania ktore powinien kazdy trader zadawac sobie kazdego dnia.Ale to trzeba zrozumiec a na to trzeba czasu.
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.
Zarzadzanie majatkiem,to wiedza i doswiadczenie,ktore buduja strategie na lata

tomplayer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomplayer »

Witam,po raz pierwszy zabieram glos,choc od jakiegos juz czasu uwaznie czytam to forum.Andrew,bardzo ciekawie to wszystko opisujesz,nie przejmuj sie roznymi docinkami,bo zawsze na publicznym forum tak bedzie.Wiedz,ze piszesz ciekawie,duzo mozna z tego zastosowac,a jak sie komus nie podoba,to niech skorzysta z najwiekszego prawa tego forum-PRAWA DO WYLOGOWANIA SIE !Pisz dalej ,napewno jest wiecej takich jak ja.Ja zaczalem od dema,szybko z $3000 zrobilo mi sie $5100 i juz bylem GURU forexa(tak myslalem :lol: )Ale stwierdzilem,ze tylko real to faktyczne odzwierciedlenie moich umiejetnosci i otworzylem mini na FXCM z $50.Po tygodniu mialem juz $108 i bylo to ponad 100%.Bylem wielki,do czasu.Juz pare razy doplacalem.I wiesz,jak wiele z tego co piszesz sie potwierdzilo w moim przypadku.Dzis dalej pobieram nauki na mini,ale juz wiekszym depo,idzie mi juz znacznie lepiej,co nie znaczy ze rewelacyjnie.czytam uwaznie wszystko co sie da,przesiewam przez sito i tzw.rodzynki wsadzam do ciasta(forexowego)pozdrawiam.

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Wiem ze niektorzy z was slabo wladaja jezykiem angielskim ale jezeli chcecie wybrac brokera rynku forex proponuje zapoznac sie z tym materialem poniewaz nastapily zmiany:
NFA issues investor alert regarding new forex rules

On October 18, NFA issued an investor alert outlining the impact of new rules issued by the Commodity Futures Trading Commission on consumers investing in the off-exchange foreign currency (forex) markets. The rules require, with certain exceptions, any firm acting as a counterparty to certain retail forex transactions to register with the CFTC as a Retail Foreign Exchange Dealer (RFED) or Futures Commission Merchant (FCM). In addition, the rules require, with certain exceptions, any individual acting as a forex solicitor, account manager or pool operator to register as Introducing Brokers (IBs), Commodity Trading Advisors (CTAs) or Commodity Pool Operators (CPOs) or as an associated person of one of these entities and become Members of NFA.

"We want to ensure that forex investors know that the entities they have previously been conducting business with are now required to be registered with the CFTC and be NFA Members," said Larry Dyekman, director of Communications and Education at NFA. "Investors can check the registration status of any forex firm through NFA's Background Affiliation Status Information Center, or BASIC, which is available free of charge on our website."

BASIC contains current and historical registration information concerning all current and former CFTC registrants, including name, business address and registration history. BASIC also provides information concerning disciplinary actions taken by NFA, the CFTC and all U.S. futures exchanges.

"If you are researching a firm, you should also conduct a background check of all the individuals listed as principals of the firm," said Dyekman. "Sometimes the firm will have no disciplinary history, but one or more of the principals may have been disciplined while working at other firms."
Profesjonalne zarzadzanie finansami osobistymi to trafne decyzje,ktore procentuja.

Awatar użytkownika
ANDREW523
Stały bywalec
Stały bywalec

Tylko was podtrzymuje ze mozna,a niedowiarki niech ida zagrac w totolotka czy jak mu tam :607:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

ANDREW523 pisze:Tylko was podtrzymuje ze mozna,a niedowiarki niech ida zagrac w totolotka czy jak mu tam :607:
Zrobiłeś fotkę aparatem ?? nie prościej, szybciej i lepiej zrobić screen shota ? ;)
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ