BOSSAFX - konkurs 2010

Informacje na temat wszelkiego rodzaju konkursów Forex'owych.

Wezmiesz udział w konkursie ?

tak
47
40%
nie
71
60%

Liczba głosów: 118

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

wojtek2009 pisze:Zamiast nabijac posty wzialbys udzial i pokazal na co Cie stac Wink
Ja jestem demowicz i w konkursach tylko dopinguje .. :D
Niestety nie mam czasu na pilnowanie dodatkowego konta.
Ale ale kto wie :)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

green7 pisze:Tak, kombinuję już z wynajęciem do pracy na miesiąc małej wioski Chińczyków
No to sie usmialem , a tak na prawie serio to kolego Green7 ciesze sie ze zostales wyautowany , moze ja zakasuje ta wgrana :roll:

Awatar użytkownika
ivofe
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ivofe »

Hmm. Pomyślałem że spróbuje, a tu nie można założyć konta z zagranicy :cry:

No i d..a zbita $100000 przeszło koło nosa :?

Pozdrawiam uczestników, niestety jako kibic.

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

ivofe pisze:Hmm. Pomyślałem że spróbuje, a tu nie można założyć konta z zagranicy :cry:

No i d..a zbita $100000 przeszło koło nosa :?

Pozdrawiam uczestników, niestety jako kibic.
Mam ten sam problem, dyskryminacja i tyle
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

ogolnie ciekawe

100 wyzerowanych rachunkow to 100 tys zlotych , ciekawe ile osob wyzeruje calkowicie te 1000 zlotych.

Jesli trzymac sie statystyk to nawet nie musi byc jakos specjalnie duzo osob bioracych udzial w konkursie by sie zwrocilo.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

havk pisze:100 wyzerowanych rachunkow to 100 tys zlotych
Ja typuje 639 kont :D
Na pewno policzyli ryzyko :)
ivofe pisze:a tu nie można założyć konta z zagranicy
załóż na słupa :D

Marketingowo raczej fajerwerków nie będzie .. panowie z ekipy wyglądają na klasyków.. mało zmotywowanych sprzedażą :twisted:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Do "automatyków", przecież macie swoje konkursy. Po co się pchacie wszędzie. Bez urazy, ale dajcie coś ugrać innym.

Dodano po 18 minutach:

Pytanie do organizatorów.

Czy zamierzacie cyklicznie organizować te konkursy ?

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

Szymon80 pisze:Pytanie do organizatorów.

Czy zamierzacie cyklicznie organizować te konkursy ?
Chyba nie tu zadałeś to pytanie :lol:

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

alinoe pisze:Szkoda tylko, że tak krótko trwa, tylko jeden miesiąc. Myślę, że to może zniechęcić do udziału w konkursie osoby, których strategie pokazują swoją prawdziwą wartość dopiero w dłuższym terminie co nie znaczy, że takie strategie są gorsze bo mogą cechować się za to dużą stabilnością zysków.
raposo pisze:czas trwania konkursu mógłby być dłuższy
Konkurs z natury rzeczy musi się kiedyś zacząć i kiedyś skończyć - choćby po to, aby organizator mógł podsumować wyniki i rozdać nagrody zwycięzcom ;) Zdajemy sobie sprawę że każdy ustalony czas trwania konkursu mniej lub bardziej odpowiadałby tej czy innej grupie inwestorów posługujących się przecież różnymi strategiami na rynku - podobnie jak w zawodach lekkoatletycznych jedni startują w 100-metrowym sprincie a inni walczą w maratonach.
My opracowując zasady (jednego!) konkursu kierowaliśmy się z jednej strony chęcią zapewnienia równości szans wszystkim jego uczestnikom, z drugiej chcieliśmy umożliwić udział w nim możliwie szerokiej grupie inwestorów. Szukając kompromisu ustaliliśmy termin miesiąca, co patrząc na stosowane przez naszych klientów strategie (dominacja daytradingu) nie wydaje się "sprintem" a jest raczej biegiem średniodystansowym.
Strategie "równo" i konsekwentnie zarabiające nagrodzimy jednak nagrodą specjalną - proszę zauważyć że obok rankingu głównego będziemy w konkursie prowadzili ranking stóp zwrotu ważonych ryzykiem - więcej na ten temat na stronie konkursowej:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... at_id=1423
Szymon80 pisze:Czy zamierzacie cyklicznie organizować te konkursy ?
Proszę pozwolić nam przynajmniej przeprowadzić ten pierwszy konkurs forex zanim odpowiemy :) Widzę jednak że nasza tegoroczna aktywność na tym polu ("Konkurs 2-latka", "Konkurs bossaAPI" a teraz "Konkurs forex") cały czas nie wszystkich satysfakcjonuje :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

s_zadora pisze: Strategie "równo" i konsekwentnie zarabiające nagrodzimy jednak nagrodą specjalną - proszę zauważyć że obok rankingu głównego będziemy w konkursie prowadzili ranking stóp zwrotu ważonych ryzykiem - więcej na ten temat na stronie konkursowej:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... at_id=1423
Tak glosno myslac to pewnie trudno na rynku pracy PL znalezc osoby ktore zajmowalyby sie tradingiem dla biur maklerskich a na pewno trudno do nich dotrzec. Taki konkurs ale przede wszystkim taki ranking bylby znakomita 'rozmowa kwalifikacyjna' ... ale to tylko tak glosno mysle ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

ODPOWIEDZ