Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Fesiek pisze:
asmodeus8 pisze:dyweregencja
Coś nie mogę znaleźć. Na czym ona jest?
Film o Dyweregencji

http://www.youtube.com/watch?v=ZNQgm-HyRnU

Happy Trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Dzięki Asmo za kolejny film. Twój wkład w forum jest trudny do przecenienia. Jeśli chodzi o dywergencje to rzadko je używam. W istocie nie jestem pewien jak je rysować. Miałem nawet wskażnik automatycznie je rysujący na MACD ale z niego zrezygnwałem bo był strasznie denerwujący - po przełączeniu na mniejszy TF co chwila alarmował. Mój ulubiony oscylator to RSI. Tak widzę dywergencję na Euro/Cad. Ale świeczka dzienna nieładnie się zamknęła .Na moim wykresie widnieje z konta demo w Alpari z czasem GMT +1. Ta właściwa zamknęła się jeszcze gorzej.

Jeśli mamy być wybredni to dla mnie nie ma trejdu. Podobnie na GBP/AUD (świeca zamknęła się w strefie oporu). Cóż czekanie to 95 % trejdingu. Cierpliwość i dyscyplinę trzeba ćwiczyć.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Gold

Myślałem ze po filmie o zlocie ktoś zwróci uwagę na formacje ktora rozpoczęła korektę :)

Obrazek

+ Dyweregencja

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Wa$$kII pisze:Bardzo ciekawy wątek :) Wiem, że styl którym grasz pasuje Tobie jako, że pracujesz. Chciałem dodać kilka zdań od siebie. Może komuś się przyda. Używam podobnej strategii, na moim koncie gdzie zarządzam swoimi oszczędnościami.
1.Czekam na pinbar lub outsidebar (Engoulfing - jak zwał tak zwał) lub DBHLC, na interwale minimum dziennym.
2. Jeśli jest formacja wystarczająco silna schodzę na mniejszy interwał i szukam wejścia. Moment wejścia ma być w kierunku formacji, po korekcie. SL 20-30 pips TP różnie nawet kilkaset pips.

Teraz przykład na EUR/USD świeży, wiem że formacja jest naciągana, ale na h1 agresywny ruch więc wystarczająco silna dla mnie.

1. Blisko outsidebara na dziennym
2. Schodzimy na h1
Ostry ruch w dół. Korekta do 50% fibo, formacja nad i pod, okrągła 1.4 Wejście z palca po 1.3994, SL 1.4014 wyjście po @907.
TP miało być na szyi tej formacji spadkowa czerwona linia skośna. Jednak rano zobaczyłem indeks dolara na mocnym oporze i zamknąłem całość.

P.S. Mam nadzieję, że za bardzo nie zaśmiecam wątku i coś do niego wnoszę.
P.P.S. Liczę na więcej Twoich przykładów.

Powodzenia
No to witam w klubie :)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

SzykownyJac pisze:Witam,

asmodeus8 gratuluje bardzo dobrego journala - pomysł z filmikami to strzał w dziesiątkę :D:D

Zastanawia mnie dalsza sytuacja eur/usd niżej przedstawiam dwa rysunki.
Pierwszy przedstawia sytuacje omówioną w jednym z filmików gdzie cena po rajdzie zjeżdża na 50% fibo i startuje w gore.

Pierwszy trend ma ponad 1400 pips, drugi tak samo, także moje małe doświadczenie podpowiada że jest szansa może nastąpić drugi zjazd do 50% fibo i w poźniejszym czasie wybicie w górę (to wszystko przy założeniu że cena chce dążyć do 1.5000).

Następny trend ponad 1400 pips bedzie na poziomie 1.4800

Oczywiście to taka wizja - spekulacja ale myślę że jest to fizycznie możliwe chyba że jestem w błędzie to proszę o korektę.

Pozdarwiam.
Dzięki

Jestem naprawdę kiepski w prognozowaniu i jedyne co wiem na pewno to ze nie mam pojęcia jak ta cena sie zachowa.

To jedyna szczera analiza

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: Gold

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

asmodeus8 pisze:Myślałem ze po filmie o zlocie ktoś zwróci uwagę na formacje ktora rozpoczęła korektę :)

Obrazek

+ Dyweregencja

Obserwujemy, obserwujemy :) Czekamy aż cen dojdzie do 1250 :) i oby doszła :)

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Dzięki Asmo za wytłumaczenie mi czym jest dywergencja :)))
Rozumiem, że było już późno, ja też miałem umysł nakierowany na łóżko i nie mogłem znaleźć tej dywergencji. Nie pytałem co to jest dywergencja bo to wiem, tylko gdzie ją widzisz - na którym wskaźniku. Grałem na nie swego czasu woodim... do czasu :)
Film na pewno się przyda. Pragnę utwierdzić Cię w przekonaniu, że robisz tu robotę na miarę james16 na FF.
Pipsów życzę.

:)
Ostatnio zmieniony 20 paź 2010, 12:13 przez Fesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
ech...

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Re: Gold

Nieprzeczytany post autor: bigben »

asmodeus8 pisze:Myślałem ze po filmie o zlocie ktoś zwróci uwagę na formacje ktora rozpoczęła korektę :)

Obrazek

+ Dyweregencja

Złoto obserwuję. Widzę tam kształtującą się powoli ulubioną formację Wą$$kiego czyli "nad i pod". Fajnie by było gdyby pojawił się pinbar od tego niebieskiego prostokąta który zaznaczyłeś.

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

co myslicie o edku dzisiaj?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ale przecież my nie zagramy za Ciebie - dlatego napisz co Ty myślisz i wg tego graj :)

A naszymi opiniami się nie kieruj.

Wg mnie edek poleci jeszcze do 1,41 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ