Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Para EUR CAD cos ciekawego sie tworzy
Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Ramzes pisze:Para EUR CAD cos ciekawego sie tworzy
Na miesięcznym wydaje się, że jeszcze trochę powinno podciągnąć do góry. Na dziennym wygląda lepiej bo szpilka jest już bardzo blisko oporu i fibo 61,8.
RR mi wychodzi 1:2,5.
Ciekaw jestem jak widzi to Asmodeus.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Parę dni temu napisałem:
czerwinek pisze:Chciałbym zaprezentować dwie pary. Czy uważacie, że to jest dobre miejsce na setupy?
chodziło o pary GBP/USD i AUD/USD.
Jak widać po dwóch dniach warto było brać te setupu. Szkoda, że sam ich nie wziąłem do końca co mnie bardzo drażni. Muszę trzymać się reguł, które podaje tutaj Asmo. Jednak czytanie dziennych analiz, itp. robi straszny mętlik w głowie i niestety wejścia, które wydawały się być dosyć pewne spowodowały, że jestem na sporym minusie. A wystarczyło trzymać się zasad :)
No nic fajnie przynajmniej, że sygnały się sprawdziły i dalszy cel to szukanie jak najpewniejszych setupów na D1.

Może ktoś znalazł coś ciekawego do zagranie na jutro. Nad EUR/CAD warto trochę pomyśleć. Zobaczymy co cena jutro powie.

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Fesiek pisze:
Ramzes pisze:Para EUR CAD cos ciekawego sie tworzy
Na miesięcznym wydaje się, że jeszcze trochę powinno podciągnąć do góry. Na dziennym wygląda lepiej bo szpilka jest już bardzo blisko oporu i fibo 61,8.
RR mi wychodzi 1:2,5.
Ciekaw jestem jak widzi to Asmodeus.
Niezle Fesiek !

Miesiecznym sie narazie nie przejmuj, zobacz na tygodniowy.

Teraz z rysowaniem fibsow, kiedy narysujesz od 16000 czyli od poczatku tego ruchu, wyjdzie ci 50%, dyweregencja.

Niezly, tylko ten 1 TP cos za daleko, jak dla mnie 14088, 2 TP ten ktory wyznaczyles.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

asmodeus8 pisze:dyweregencja
Coś nie mogę znaleźć. Na czym ona jest?
ech...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

czerwinek pisze:Parę dni temu napisałem:
czerwinek pisze:Chciałbym zaprezentować dwie pary. Czy uważacie, że to jest dobre miejsce na setupy?
chodziło o pary GBP/USD i AUD/USD.
Jak widać po dwóch dniach warto było brać te setupu. Szkoda, że sam ich nie wziąłem do końca co mnie bardzo drażni. Muszę trzymać się reguł, które podaje tutaj Asmo. Jednak czytanie dziennych analiz, itp. robi straszny mętlik w głowie i niestety wejścia, które wydawały się być dosyć pewne spowodowały, że jestem na sporym minusie. A wystarczyło trzymać się zasad :)
No nic fajnie przynajmniej, że sygnały się sprawdziły i dalszy cel to szukanie jak najpewniejszych setupów na D1.

Może ktoś znalazł coś ciekawego do zagranie na jutro. Nad EUR/CAD warto trochę pomyśleć. Zobaczymy co cena jutro powie.
Dobra robota czerwinek. Nie przejmuj sie forex jest chyba jedynym biznesem w ktorym nie ma czegos takiego jak stracona szansa. GBP/USD to dobry set up, natomiast mimo ruchu na AUD/USD nadal nie nazwal bym go dobrym setupem.
Jednak czytanie dziennych analiz, itp. robi straszny mętlik w głowie i niestety wejścia, które wydawały się być dosyć pewne spowodowały, że jestem na sporym minusie
- Wyjasnij o co chodzi, mozesz na privie jak chcesz.

A wystarczyło trzymać się zasad :) - heh :D Napisz to na kartce z 50 razy. Najprawdziwsza prawda.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Polecam jeszcze dwie pary.

Pierwsza to AUD/CAD

Jesteśmy aktualnie nad oporem, który został przebity. Jednak dzisiejsza świeczka zapowiada down. Jeżeli zostanie przebity najbliższy opór to praktycznie wolna droga do 0.9455. Wydaje mi się, że setup warty małego ryzyka.

Druga para to GBP/AUD.

Za przemawia fajna świeczka :) i to, że cena ta jest na bardzo niskim poziomie co nie była od długiego czasu. Problemem jest aktualny opór. Jednak jeżeli uda cenie się go przebić co wydaje się całkiem realne to cena może powędrować bez zbytnich problemów do poziomu 1.6550.

Co uważacie o tych setupach?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jednak czytanie dziennych analiz, itp. robi straszny mętlik w głowie i niestety wejścia, które wydawały się być dosyć pewne spowodowały, że jestem na sporym minusie
- Wyjasnij o co chodzi, mozesz na privie jak chcesz.

A wystarczyło trzymać się zasad : - heh :D Napisz to na kartce z 50 razy. Najprawdziwsza prawda.
Chodzi o to, że czytam często w dyskusjach czasowych temat DayTrading i niestety zmieniam podejście swoje do gry, co dodatkowo powoduje niepotrzebne emocje do gry :( - no i oczywiście depo maleje :) Jednak o dziś postanawiam grać tylko na D1 i ewentualnie na H4 jeżeli coś fajnego by się trafiło. Jednak czas zweryfikuje na ile starczy mi cierpliwości. Jeżeli jednak wyjdzie mi przy tym podejściu kilka fajnych setupów (niektóre już by wyszły) to znaczy, że tędy droga i trzeba się skupiać na tych setupach, które próbujemy przedstawić w tym wątku.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze: Druga para to GBP/AUD Problemem jest aktualny opór
Może być tak, że ten setup da zarobić ale jeśli trzymać się zasad to właśnie ten opór każe nie naciskać "buy". Choć z drugiej strony na tygodniowym kolejne dołki są w coraz to mniejszej odległości od poprzednich. Czyli ten trend spadkowy słabnie. Jak zwykle mam wiele sprzecznych przesłanek.

AudCad. Na tygodniowym wykresie już była taka sytuacja, że na mniej więcej tym poziomie cenowym był ładny pinbar i cena poszła wyżej, na szczęście nie schodząc najpierw poniżej pina (co owocowało by zabraniem zlecenia sell a potem SL). Odkąd mój MT4 rysuje wykresy ta para ma jeden wielki trend boczny i właśnie jesteśmy na górnym ograniczeniu. Ten setup bym brał. Trochę się dygam ale... cały ten biznes to ryzyk fizyk.
ech...

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Eur/Cad weekly moim okiem. Wykres wygląda mi na "undershooted". Poczekajmy jak zamknie się dzienna świeczka.

ODPOWIEDZ