Film o DyweregencjiFesiek pisze:Coś nie mogę znaleźć. Na czym ona jest?asmodeus8 pisze:dyweregencja
http://www.youtube.com/watch?v=ZNQgm-HyRnU
Happy Trading

Film o DyweregencjiFesiek pisze:Coś nie mogę znaleźć. Na czym ona jest?asmodeus8 pisze:dyweregencja
No to witam w klubieWa$$kII pisze:Bardzo ciekawy wątekWiem, że styl którym grasz pasuje Tobie jako, że pracujesz. Chciałem dodać kilka zdań od siebie. Może komuś się przyda. Używam podobnej strategii, na moim koncie gdzie zarządzam swoimi oszczędnościami.
1.Czekam na pinbar lub outsidebar (Engoulfing - jak zwał tak zwał) lub DBHLC, na interwale minimum dziennym.
2. Jeśli jest formacja wystarczająco silna schodzę na mniejszy interwał i szukam wejścia. Moment wejścia ma być w kierunku formacji, po korekcie. SL 20-30 pips TP różnie nawet kilkaset pips.
Teraz przykład na EUR/USD świeży, wiem że formacja jest naciągana, ale na h1 agresywny ruch więc wystarczająco silna dla mnie.
1. Blisko outsidebara na dziennym
2. Schodzimy na h1
Ostry ruch w dół. Korekta do 50% fibo, formacja nad i pod, okrągła 1.4 Wejście z palca po 1.3994, SL 1.4014 wyjście po @907.
TP miało być na szyi tej formacji spadkowa czerwona linia skośna. Jednak rano zobaczyłem indeks dolara na mocnym oporze i zamknąłem całość.
P.S. Mam nadzieję, że za bardzo nie zaśmiecam wątku i coś do niego wnoszę.
P.P.S. Liczę na więcej Twoich przykładów.
Powodzenia
DziękiSzykownyJac pisze:Witam,
asmodeus8 gratuluje bardzo dobrego journala - pomysł z filmikami to strzał w dziesiątkę:D
Zastanawia mnie dalsza sytuacja eur/usd niżej przedstawiam dwa rysunki.
Pierwszy przedstawia sytuacje omówioną w jednym z filmików gdzie cena po rajdzie zjeżdża na 50% fibo i startuje w gore.
Pierwszy trend ma ponad 1400 pips, drugi tak samo, także moje małe doświadczenie podpowiada że jest szansa może nastąpić drugi zjazd do 50% fibo i w poźniejszym czasie wybicie w górę (to wszystko przy założeniu że cena chce dążyć do 1.5000).
Następny trend ponad 1400 pips bedzie na poziomie 1.4800
Oczywiście to taka wizja - spekulacja ale myślę że jest to fizycznie możliwe chyba że jestem w błędzie to proszę o korektę.
Pozdarwiam.
Złoto obserwuję. Widzę tam kształtującą się powoli ulubioną formację Wą$$kiego czyli "nad i pod". Fajnie by było gdyby pojawił się pinbar od tego niebieskiego prostokąta który zaznaczyłeś.