Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

EUR/GBP 1 h

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

Polecam zabawę, zejdźcie na 1h i zaznaczcie tylko samo PA

Obrazek

Po PA cena na przeważnie dochodzi do pierwszego S/R. Bardzo dobre ćwiczenie.
Najlepiej sprawdza się na podwójnych dnach bądź szczytach.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

sunday_87 pisze:Zasada dotycząca etapów przejścia z demo na mikro z mikro ewentualnie na mini itd jest jedną z reguł, która bardzo mnie uderzyła podczas zapoznawaniem się z materiałem J16 na FF. Obojętnie kto kiedy na jakim rynku i przy użyciu dowolnej metody próbuje się odnaleźć [stać zyskownym] powinien się wg mnie do niej stosować.
Asmo teraz pytanie osobiste :wink: Miałeś jakiś trejd w tym miesiącu ?
Ja w pierwszym miesiącu "demowania" niestety minus także obserwacje i nauka trwają, ale przez ostatnie kilkanaście dni żaden potencjalny setup mnie nie przekonał.
Przy okazji pozdrawiam i dziękuję - robisz kawał świetnej roboty bezinteresownie nam pomagając.
Dzieki wielkie

Na FF chodzi zebys z nie atakowal rynku z prawdziwymi pieniedzmi z 15 min na dziendobry bo nasluchales sie reklam ktore gwarantuja milion w dwa tygodnie.

Po prostu jak kazdego rzemiosla trzeba sie mozolnie i zdyscyplinowanie uczyc.

Dwa w tym miesiącu. Jeden niezły ale nie dałem mu lecieć .To był pin bar na GBP/USD z 15.10.2010, drugi ,mniej fajny ale dobry obszar , na GBP/CAD, z mniejszym ryzykiem.

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Pełnomocnik pisze:Zanosi się na kolejny setup na kablu
Witam. Nie pierwszy raz mi się zdarza, że mam inne pinbary niż inni użytkownicy tego forum. Oto przykład. Kabel H4. W tym przypadku ciało pina jest o wiele dłuższe (sięga niżej). Odkąd śledzę journal Asmo zauważyłem, że często bywa tak, że ja mam pina koloru spadkowego a na forum są piny koloru wzrostowego, na szczęście przynajmniej knot jest po tej samej stronie.
Konto mam w Admiralu. Demo. Pewnie wynika to z różnicy czasowej na platformach. Dlatego Asmo w jednym ze swoich pierwszych filmów mówił o tym, że tylko świeczki dzienne i na wyższych TF wyglądają w miarę tak samo.

Z tego też powodu myślę, żeby nie zamieszczać tu wejść z niższych TF niż dzienne bo u jednego setup będzie a u innego nie.
Owszem. Sam dziś na demie Dukasa zrobiłem fajny setup na zasadach z tego journala na M5. Ale nie tu miejsce na pisanie o nim.

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Jeśli w zasadzie nie było w tym tygodniu setupu to pewnie w przyszłym lub następnym będzie kilka na raz. I w tej sytuacji trzy miesiące zyskowne z rzędu to może trochę mało? Grając kiedyś kilka godzin dziennie na M5 miałem dwa tygodnie świetnych zysków. Niestety w trzy dni te zyski zjadł rynek mimo iż grałem tymi samymi zasadami. Tak porównując trzy miesiące na dziennym, to dwa tygodnie na M5 to o wiele więcej doświadczenia. Jednak po tych trzech stratnych dniach stwierdziłem, że nie jestem gotowy na realne konto.
Och, sory, rozgadałem się na nie swoim podwórku.
Pozdrawiam i pipsów życzę.

P.S. Zanim to napisałem pojawiły się nowe wpisy w wątku. Więc proszę wziąć ewentualną poprawkę na moje wypociny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ech...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Ten pin bar byl dobry. Marudziłem ze znajduje sie w konsolidacji. W niedziele będę kręcił bo chce pogadać o konsolidacjach i przestrzeni. Ten set up sam brałem tylko za szybko z niego wyskoczyłem.

Jak nie widzisz nic na dziennych to jasne zejdź na 4h może na 1h. Ja niestety nie mogę. Póki używasz demo to nawet lepiej bo więcej sie dzieje.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

asmodeus8 pisze:drugi ,mniej fajny ale dobry obszar , na GBP/CAD, z mniejszym ryzykiem.
ech...

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:
asmodeus8 pisze:drugi ,mniej fajny ale dobry obszar , na GBP/CAD, z mniejszym ryzykiem.
Bingo !

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:PostWysłany: Sro 20-10-2010, 22:23
Na dziś znalazłem taki setup na EUR/AUD. Szczegóły na obrazku.
Asmo jak byś miał chwilkę powiedz czemu ten setup nie był do wzięcia.
ech...

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

asmodeus8 pisze:Gram tylko z dziennych i tygodniowych time framow. Szukam Formacji cenowych jak Hammer/ Pin Bar , Engoulfing na silnych obszarach Support i Restiance.
asmodeus8
wyszukujesz tylko te dwie formacje?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny film:

Tym razem o lokacji i strukturze ceny.

http://www.youtube.com/watch?v=rSyQLlmrR-8

Happy trading :)

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:
Fesiek pisze:PostWysłany: Sro 20-10-2010, 22:23
Na dziś znalazłem taki setup na EUR/AUD. Szczegóły na obrazku.
Asmo jak byś miał chwilkę powiedz czemu ten setup nie był do wzięcia.

Ciężko wytłumaczyć. Po pierwsze ze ten pin jest w rejonie konsolidacji a nie powstał na wyraźnej lini wsparcia i oporu. Kiedy formacje świecowe pojawiają sie w takim obszarach każdej chwili mogą napotkać na opór od którego cena może sie odbić w każdej chwili.

Widzę ze jest z trendem i wygląda dosyć przyzwoicie ale to jednak nie to.

Po drugie chciałbym żebyście zaczęli skupiać sie bardziej na odpowiednich lokacjach. Źle zrobiłem ze zacząłem od wyjaśniania pinów i engoulfing kiedy powinienem zacząć od mówienia o lokacjach i strukturach cen. Mona powiedzieć ze stawiam pierwsze kroki w edukacji ;) W weekend przygotuje materiały i zamieszczę filmy.

ODPOWIEDZ