Po PA cena na przeważnie dochodzi do pierwszego S/R. Bardzo dobre ćwiczenie.
Najlepiej sprawdza się na podwójnych dnach bądź szczytach.
Dzieki wielkiesunday_87 pisze:Zasada dotycząca etapów przejścia z demo na mikro z mikro ewentualnie na mini itd jest jedną z reguł, która bardzo mnie uderzyła podczas zapoznawaniem się z materiałem J16 na FF. Obojętnie kto kiedy na jakim rynku i przy użyciu dowolnej metody próbuje się odnaleźć [stać zyskownym] powinien się wg mnie do niej stosować.
Asmo teraz pytanie osobisteMiałeś jakiś trejd w tym miesiącu ?
Ja w pierwszym miesiącu "demowania" niestety minus także obserwacje i nauka trwają, ale przez ostatnie kilkanaście dni żaden potencjalny setup mnie nie przekonał.
Przy okazji pozdrawiam i dziękuję - robisz kawał świetnej roboty bezinteresownie nam pomagając.
Witam. Nie pierwszy raz mi się zdarza, że mam inne pinbary niż inni użytkownicy tego forum. Oto przykład. Kabel H4. W tym przypadku ciało pina jest o wiele dłuższe (sięga niżej). Odkąd śledzę journal Asmo zauważyłem, że często bywa tak, że ja mam pina koloru spadkowego a na forum są piny koloru wzrostowego, na szczęście przynajmniej knot jest po tej samej stronie.Pełnomocnik pisze:Zanosi się na kolejny setup na kablu
Bingo !Fesiek pisze:asmodeus8 pisze:drugi ,mniej fajny ale dobry obszar , na GBP/CAD, z mniejszym ryzykiem.
asmodeus8asmodeus8 pisze:Gram tylko z dziennych i tygodniowych time framow. Szukam Formacji cenowych jak Hammer/ Pin Bar , Engoulfing na silnych obszarach Support i Restiance.
Fesiek pisze:Asmo jak byś miał chwilkę powiedz czemu ten setup nie był do wzięcia.Fesiek pisze:PostWysłany: Sro 20-10-2010, 22:23
Na dziś znalazłem taki setup na EUR/AUD. Szczegóły na obrazku.