Price Action - Asmodeus8 Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Mike_Scofield pisze:Panowie, przecież wygląd świec H4 zależy od czasu na platformie.
Nie podniecajcie się tak tylko sprawdźcie jaki macie czas ...
Mike_Scofield tu nie o czas chodzi. Ja np mam konto w Bossie broker polski ale wydaje mi sie ze świece zamykają się w czasie londyńskim
porównywałem swój wykres ze screnami Asmo - są identyczne - a Asmo siedzi w UK
Poza tym nie da się sprawdzić czasu brokera... popraw mnie jeśli się myle

i nikt tu się nie podnieca próbujemy coś ustalic :evil:
Ostatnio zmieniony 23 paź 2010, 22:40 przez Pełnomocnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

ale to bardzo ważna sprawa na podstawie świeczek w końcu podejmujemy decyzje o wejściu a tu takie różnice
Na razie nie przejmuję się tym za bardzo. Jak będę zakładał konto realne to u dukasa a na czas nauki jest journal Asmo gdzie możemy konsultować wejścia.
No i pisałem wcześniej, że przecież Asmo mówił na jednym z filmów, że dlatego gra na dziennych, bo jeśli chodzi o pinbary to na mniejszych tf u jednego brokera będzie a u drugiego nie będzie. Jak taki pin wyskoczy na super extra ważnym SR to jeden trader go zagra a drugi nie. Na mniejszych tf to gramy na SR, trend wyższego rzędu i ewentualnie formacje cenowe ale nie na jedną świeczkę.
ech...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Fesiek pisze:
ale to bardzo ważna sprawa na podstawie świeczek w końcu podejmujemy decyzje o wejściu a tu takie różnice
Na razie nie przejmuję się tym za bardzo. Jak będę zakładał konto realne to u dukasa a na czas nauki jest journal Asmo gdzie możemy konsultować wejścia.
No i pisałem wcześniej, że przecież Asmo mówił na jednym z filmów, że dlatego gra na dziennych, bo jeśli chodzi o pinbary to na mniejszych tf u jednego brokera będzie a u drugiego nie będzie. Jak taki pin wyskoczy na super extra ważnym SR to jeden trader go zagra a drugi nie. Na mniejszych tf to gramy na SR, trend wyższego rzędu i ewentualnie formacje cenowe ale nie na jedną świeczkę.
No ja gram na Real więc to wazne. Poza tym gość o którym Asmo wspominał a na którym się ,,wzoruje,, gra też na H4 i wchodzi na podstwie jednej świeczki więc nie wiem skąd wzieły ci sie te formacje świecowe.. chyba ze formacjami nazywasz obięcie hossy/bessy...

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Pełnomocnik pisze:chyba ze formacjami nazywasz obięcie hossy/bessy...
Dokładnie, mam na myśli formacje składające się z kilku świeczek.
Jak możesz to prześlij mi to co wysłałeś Asmo.

Asmo. Dzięki za kolejny film. Utwierdzasz mnie w przekonaniu.
ech...

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Cóś fajnego się szykuja na USD/CHF :mrgreen:

Dwa bardzo silne S/R
Idealnie pokrycie z Fibo również zgrupowania
na obydwu poziomach okrągłe ceny 1.0000 i 1.0600
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

witam wszystkich

Asmo mam pytanie odnośnie Twojego ostatniego filmiku. Sugerujesz w nim ze nie ważne są same świece a lokalizacja poziomów S/R czy w takim wypadku stosujesz zlecenia oczekujące bez potwierdzenia świecą?
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

Pełnomocnik pisze:Asmo sory za ,,zaśmiecanie ,, jurnala ale to bardzo ważna sprawa na podstawie świeczek w końcu podejmujemy decyzje o wejściu a tu takie różnice. Co o tym sądzisz?
Sciągnij MT od brokera, brokerów o innej strefie czasowej. Porównuj ze swoim i widzisz jak to wygląda u obu, czy mamy to samo czy może coś zupełnie innego.
Pablo78 pisze:Asmo mam pytanie odnośnie Twojego ostatniego filmiku. Sugerujesz w nim ze nie ważne są same świece a lokalizacja poziomów S/R czy w takim wypadku stosujesz zlecenia oczekujące bez potwierdzenia świecą?

Pablo78 skupiłeś się na części wypowiedzi Asma tzn, na fakcie lokalizacji, którego tyczył się ostatni filmik, ale widać nie przyjąłeś do siebie całego przesłania.
Sprawa wygląda tak, Asmo na początku dziennika głównie skupił się na świecach, formacjach wspominając tylko o lokalizacji jako rzeczy oczywistej, ale z biegiem czasu zauważył, że właśnie ta rzecz oczywista zaczęła zanikać na rzecz samych formacji.
Odpowiadając na Twoje pytanie:
świece bez lokalizacji są niczym jak i lokalizacja bez świec jest niczym, granie oczekujących na poziomach s/r to taka loteria, odbije czy nie odbije :wink:

Pozdrawiam
Riddle
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

riddle pisze:świece bez lokalizacji są niczym jak i lokalizacja bez świec jest niczym, granie oczekujących na poziomach s/r to taka loteria, odbije czy nie odbije Wink
Z tym że poziom SR jest dużo ważniejszy od formacji. Asmo wyraznie sugerował że można poważnie rozważać transakcję na np. nieidealnym pinbarze czy nawet na doji jeśli świeca odbiła się od mocnego wsparcia lub oporu. Lepiej wziąć transakcję na właściwym SR i niedoskonałej formacji niż na odwrót. Oczywiście pamiętać należy że powinniśmy być wybredni i wybierać tylko takie trejdy w których występuje zgodność kilku czynników.
Pełnomocnik pisze:Poza tym nie da się sprawdzić czasu brokera... popraw mnie jeśli się myle
Wejdz na najmniejszy interwał na wykresie (na MT4 jest to M1) i sprawdz czas zamknięcia świecy.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2010, 12:32 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Jedyna roznica jest w H4, H1 i nizej jest wszedzie to samo, nie liczac O/C, H4 londynskie zaczyna sie o 1 naszego czasu letniego, otwarcie rynku w Londynie o 9 (GMT+1) zbiega sie z ta wlasnie H4(otwarcie w Tokio rowniez) i pewnie dlatego ze Londynczycy generuja 1/3 obrotow na fx(skosne 6%-3cie miejsce) to wiele osob gra na tych H4-kach...czasami pinbar jest na h4 "londynskim" a nie widac go na np "chicagowskim" wiec trzeba umiec laczyc swieczki albo miec 4 rozne platformy :) , czas platformy jest na osi odcietych wystarczy przeliczyc GMT...GMT 0-Londyn, GMT+1 Warszawa itd

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

riddle pisze:świece bez lokalizacji są niczym jak i lokalizacja bez świec jest niczym, granie oczekujących na poziomach s/r to taka loteria, odbije czy nie odbije Wink

dz Riddle
co do świec cos na ten temat wiem dupe nieżle mi skopały zanim trafiłem na wątek PA opisany przez Fxlamer od kilku miesięcy gram totalnie bez zadnych wskażników na koncie real i wreszcie widze co sie na wykresie dzieje :lol: aż sie zastanawiam jak mogłem wczęsniej grac bez PA. A co do poziomów to zauważyłem też ze można czasami z duża dozą prawdopodobieństwa wywnioskować czy dany poziom utrzyma sie czy nie i dlatego moje pytanie bo na filmiku asmo było powiedziane ze dany poziom 3 raz testowany to jzu dobre mijece do trejdu :lol: no bynajmniej tak to zrozumialem dz i pozdrawiam

P.S. mam nadzieje ze ten watek bedzie się rozwijał bo tylko tak można pokonać rynek :wink:
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

ODPOWIEDZ