Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
Jesli patrzysz na moje wyniki i piszesz ze sa swietne to wlasnie ze mnie drwisz a juz na pewno jestes sarkastyczny ale bez urazy.
Ja tylko napisalem ze rr i mm sa dla mnie wazniejsze niz skutecznosc i chyba sam po czesci sie z tym zgadzasz skoro piszesz o zasadzie tp=2*sl ??
Oczywiscie zgadzam sie w pelni z tym ze tak naprawde liczy sie sam trader i jakie do tego stosuje zasady to juz jego sprawa jesli umie dzieki nim odnosic sukcesy.
Ja tylko napisalem ze rr i mm sa dla mnie wazniejsze niz skutecznosc i chyba sam po czesci sie z tym zgadzasz skoro piszesz o zasadzie tp=2*sl ??
Oczywiscie zgadzam sie w pelni z tym ze tak naprawde liczy sie sam trader i jakie do tego stosuje zasady to juz jego sprawa jesli umie dzieki nim odnosic sukcesy.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
ja jak czytam że ktoś robi setki procent i gra 20lotami to mam ubaw po pachy. przecież każdy ma głowę na karku i posiada swój mózg i wie że 99% informacji na tym forum a w szczególności o wynikach to stek bzdur.
trzeba się śmiać i prawie wszystkie informacje wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać:)
trzeba się śmiać i prawie wszystkie informacje wpuszczać jednym uchem a drugim wypuszczać:)
He he całkiem niedawno też tak myślałemguccon pisze:Ja tylko napisalem ze rr i mm sa dla mnie wazniejsze niz skutecznosc

uwierz mi że nie drwie. spojrzałem na inną stopkę a napisałem do ciebie. sorry.guccon pisze:Jesli patrzysz na moje wyniki i piszesz ze sa swietne to wlasnie ze mnie drwisz a juz na pewno jestes sarkastyczny ale bez urazy.
nie, tp=2sl jest moją oceną opłacalności trejdu. jeśli widzę setup to oceniam potencjał ruchy. wg. mnie jest opłacalny jeśli mogę zaryzykować taką kombinację. patrząc na wykres wiem gdzie chce postawić sl i jeśli w drugiej kolejności tp równa sie 2sl lub może być większe to wchodzę wiedząc ze gra jest warta świeczki. nic poza tym
ja rano podejmuje decyzję do której bramki gram. jeśli sytuacja rozwija się pomyśli to jedynie obserwuje. jeśli mi coś nie pasuje to rewiduje swoje nastawienie (z reguły przed sesją USA). staram się nie zmieniać decyzji choć różnie bywa (chyba że coś nagle mnie olśni) lub coś wyczytam co może zmienić mój pogląddonny pisze:crocopip
Jakie tp zastosował bys w obecnej sytuacji? dalej tryzmasz poziom opisany wczesniej?
teraz bym nawet nie otwierał nowej transakcji. po 130 pipsach od rana to dla mnie za duże ryzyko wchodzić w kontynuacje. tym bardziej że staram sie trzymać zasady one day stop
Ciekawa uwagaMaxRipper pisze:He he całkiem niedawno też tak myślałemguccon pisze:Ja tylko napisalem ze rr i mm sa dla mnie wazniejsze niz skutecznosc. Na tą chwile moge Ci podpowiedzieć tylko jedno - im bardziej schematyczne bedzie Twoje podejscie do FX (tj. bedziesz grał jak jak mowia wszyscy) tym gorsze bedziesz miał wyniki. Na FX w długim terminie wygrywają tylko Ci ktorzy maja indywidualne podejście do rynku, Ci którzy stworzyli swój sposób na FOREX - a tego nie znajdziesz w żadnej książce. Sorry za OT
.

W zasadzie to w zamierzeniu mam aby moja gra byla schematyczna ale nie w ujeciu "tak jak mowia wszyscy" ale aby kazdego dnia wykonac zalozony plan i dziekuje FX do kolejnego poranka.
A odkad przejechalem sie kilka razy na wejsciach zasugerowanych z forum gram juz tylko i wylacznie indywidualnie ale chwila musi minac az wszystko 'zatrybi'

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Ja dodałbym jeszcze jedną ważną rzecz - nie sugerować się kimkolwiek. Pytać o rady, zdanie - owszem. Ale nigdy przenigdy w życiu nie sugerować się tym że ktoś inny ma taką samą lub też przeciwną pozycję.
Ważny jest jedynie własny punkt widzenia. Inaczej nie ma sensu tego robić.
Dlatego ostatnio mało piszę - skupiam się na wykresach i nie potrzebuję czytać / pisać w tym czasie. Mogę to robić dopiero gdy mam czas wolny od trejdowania...
Ważny jest jedynie własny punkt widzenia. Inaczej nie ma sensu tego robić.
Dlatego ostatnio mało piszę - skupiam się na wykresach i nie potrzebuję czytać / pisać w tym czasie. Mogę to robić dopiero gdy mam czas wolny od trejdowania...