Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

crocopip pisze:
guccon pisze:Jesli patrzysz na moje wyniki i piszesz ze sa swietne to wlasnie ze mnie drwisz a juz na pewno jestes sarkastyczny ale bez urazy.

Ja tylko napisalem ze rr i mm sa dla mnie wazniejsze niz skutecznosc i chyba sam po czesci sie z tym zgadzasz skoro piszesz o zasadzie tp=2*sl ??
Oczywiscie zgadzam sie w pelni z tym ze tak naprawde liczy sie sam trader i jakie do tego stosuje zasady to juz jego sprawa jesli umie dzieki nim odnosic sukcesy.
uwierz mi że nie drwie. spojrzałem na inną stopkę a napisałem do ciebie. sorry.
Spoko, mozna sie latwo pomylic wiec sorry za te uwagi.
crocopip pisze: nie, tp=2sl jest moją oceną opłacalności trejdu. jeśli widzę setup to oceniam potencjał ruchy. wg. mnie jest opłacalny jeśli mogę zaryzykować taką kombinację. patrząc na wykres wiem gdzie chce postawić sl i jeśli w drugiej kolejności tp równa sie 2sl lub może być większe to wchodzę wiedząc ze gra jest warta świeczki. nic poza tym
Rozumiem i sam probowalem czegos podobnego ale na razie na sucho bo nie mam takiego kapitalu aby zalozyc SL np na 25-40p bo nie moglbym sie pomylic wiecej niz raz :)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

Cyb pisze:Ja dodałbym jeszcze jedną ważną rzecz - nie sugerować się kimkolwiek. Pytać o rady, zdanie - owszem. Ale nigdy przenigdy w życiu nie sugerować się tym że ktoś inny ma taką samą lub też przeciwną pozycję.
Ważny jest jedynie własny punkt widzenia. Inaczej nie ma sensu tego robić.
Dlatego ostatnio mało piszę - skupiam się na wykresach i nie potrzebuję czytać / pisać w tym czasie. Mogę to robić dopiero gdy mam czas wolny od trejdowania...
no i właśnie o to chodzi. na forum można się uczyc nowych rzeczy ale nigdy nie uczycie się z niego grać! i raczej nie szukać tu sygnałów. ja wczoraj wbiłem się w longa. dziś rano kurs mnie rozczarował więc stwierdziłem że nowego nie dodam. i siedzę, obserwuje, mam czas i gadam.

i na koniec dodam coś po Cybie. 99% ludzi szuka na forum gotowców. ale ich tu nie ma. to strata czasu. trzeba ogarnąć postawy z książek. i patrzeć na wykres. wyciągać wnioski, notować, zapamiętywać, analizować. żaden system voodoo, czy jakiś tam inny nie da wyżyć z fx. doprowadzi jedynie do mc. jeśli sami nie zbudujecie własnego spojrzenia na rynek i właśnych zasad gry to tu ich nie znajdziecie. te forum powinno być platformą wymiany poglądów i nic więcej.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

guccon pisze:
crocopip pisze:
guccon pisze:Jesli patrzysz na moje wyniki i piszesz ze sa swietne to wlasnie ze mnie drwisz a juz na pewno jestes sarkastyczny ale bez urazy.

Ja tylko napisalem ze rr i mm sa dla mnie wazniejsze niz skutecznosc i chyba sam po czesci sie z tym zgadzasz skoro piszesz o zasadzie tp=2*sl ??
Oczywiscie zgadzam sie w pelni z tym ze tak naprawde liczy sie sam trader i jakie do tego stosuje zasady to juz jego sprawa jesli umie dzieki nim odnosic sukcesy.
uwierz mi że nie drwie. spojrzałem na inną stopkę a napisałem do ciebie. sorry.
Spoko, mozna sie latwo pomylic wiec sorry za te uwagi.
crocopip pisze: nie, tp=2sl jest moją oceną opłacalności trejdu. jeśli widzę setup to oceniam potencjał ruchy. wg. mnie jest opłacalny jeśli mogę zaryzykować taką kombinację. patrząc na wykres wiem gdzie chce postawić sl i jeśli w drugiej kolejności tp równa sie 2sl lub może być większe to wchodzę wiedząc ze gra jest warta świeczki. nic poza tym
Rozumiem i sam probowalem czegos podobnego ale na razie na sucho bo nie mam takiego kapitalu aby zalozyc SL np na 25-40p bo nie moglbym sie pomylic wiecej niz raz :)
no i wlasnie o to chodzi. szukaj trejdów w których najmniej możesz stracić! raz trafisz raz nie trafisz ale za każdym razem podejmiesz minimalne i niezbędne ryzyko! którego nie da się uniknąć. ale da się ograniczyć.
no i nie myśl o zysku. tylko o minimalizacji ryzyka. to jest gral na fx.

ja mam fobię na punkcie ryzyka wynikające z wykształcanie i po części pracy zawodowej.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

crocopip pisze:
no i wlasnie o to chodzi. szukaj trejdów w których najmniej możesz stracić! raz trafisz raz nie trafisz ale za każdym razem podejmiesz minimalne i niezbędne ryzyko! którego nie da się uniknąć. ale da się ograniczyć.
no i nie myśl o zysku. tylko o minimalizacji ryzyka. to jest gral na fx.
Święte słowa.... Lepiej skupiać się na ograniczaniu ryzyka niż na mega zyskach... Jeżeli mamy minimalne ryzyko to automatycznie byle TP jest w stanie pokryć kilka nieudanych zagrań... Jeżeli ryzyko rośnie to automatycznie szanse na zysk w długim terminie spadają...

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

ja mam fobię na punkcie ryzyka wynikające z wykształcanie i po części pracy
zawodowej.[/quote]

Jakie masz wykształcenie jesli mozna wiedzieć?

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

crocopip pisze:ja mam fobię na punkcie ryzyka wynikające z wykształcanie i po części pracy zawodowej.
zgaduje ze saper :mrgreen:

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
crocopip pisze:ja mam fobię na punkcie ryzyka wynikające z wykształcanie i po części pracy zawodowej.
zgaduje ze saper :mrgreen:
trafiłeś. a tak na marginesie: sprzedajesz jeszcze usdjen:)?

mam jedynie magazyniera i specjalizowałem się w ryzyku płynności w instytucjach finansowych. ale to byl ogólny worek ryzyka więc wszystko; stopy, waluty itd

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

crocopip pisze:trafiłeś. a tak na marginesie: sprzedajesz jeszcze usdjen:)?
jesli mowisz o wczorajszej pozycji to zaliczyla stopa -30p.

dzisiaj kolejna proba, short uj z 85.68 i eurjpy z 112.10..

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

ja czekam na uj do 1 w nocy po dziennej wtedy jak bedzie to co chce wpakuje sie dużą pozycja a narazie plus za dzisiaj ide odpoczywac :)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
crocopip pisze:trafiłeś. a tak na marginesie: sprzedajesz jeszcze usdjen:)?
jesli mowisz o wczorajszej pozycji to zaliczyla stopa -30p.

dzisiaj kolejna proba, short uj z 85.68 i eurjpy z 112.10..
no to dobrze że grasz tylko na demo bo znów stop bedzie...

Zablokowany