Cyb pisze:Ja dodałbym jeszcze jedną ważną rzecz - nie sugerować się kimkolwiek. Pytać o rady, zdanie - owszem. Ale nigdy przenigdy w życiu nie sugerować się tym że ktoś inny ma taką samą lub też przeciwną pozycję.
Ważny jest jedynie własny punkt widzenia. Inaczej nie ma sensu tego robić.
Dlatego ostatnio mało piszę - skupiam się na wykresach i nie potrzebuję czytać / pisać w tym czasie. Mogę to robić dopiero gdy mam czas wolny od trejdowania...
no i właśnie o to chodzi. na forum można się uczyc nowych rzeczy ale nigdy nie uczycie się z niego grać! i raczej nie szukać tu sygnałów. ja wczoraj wbiłem się w longa. dziś rano kurs mnie rozczarował więc stwierdziłem że nowego nie dodam. i siedzę, obserwuje, mam czas i gadam.
i na koniec dodam coś po Cybie. 99% ludzi szuka na forum gotowców. ale ich tu nie ma. to strata czasu. trzeba ogarnąć postawy z książek. i patrzeć na wykres. wyciągać wnioski, notować, zapamiętywać, analizować. żaden system voodoo, czy jakiś tam inny nie da wyżyć z fx. doprowadzi jedynie do mc. jeśli sami nie zbudujecie własnego spojrzenia na rynek i właśnych zasad gry to tu ich nie znajdziecie. te forum powinno być platformą wymiany poglądów i nic więcej.