Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

No to jak już ciągniecie ten OFFTOPIC to ja dodam jeszcze, że warto spojrzeć na rynek przez pryzmat własnych doświadczeń i stwierdzić co dla mnie działa a co nie. Np dla mnie wsparcia i opory nie działają - szokujące nie?! Mam prawie 3lata doświadczeń w spekulacji począwszy od giełdy, przez kontrakty terminowe na Forexie skończywszy i dosłownie niedawno po druzgocącej porażce dokonałem pewnego odkrycia. Otóż zdesperowany usiadłem i zadałem sobie pytanie - co w czasie tych 3 lat nauki "mi działało". Pomyślałem co mogę na FX zdefiniować "na pewno" a co jest tylko wytworem mojej wyobraźni... Tym moim odkryciem było to że ceny na FX falują (odkrywcze nie? :) ) oraz to że czasem ceny falują z pewna tendencja (trend :) ). Wykorzystałem to i - w 8 dni zarobiłem 3 razy tyle pipsów co w ciągu ost. 5 miesięcy - znalazłem swój sposób na Forex :).

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

crocopip pisze: no to dobrze że grasz tylko na demo bo znów stop bedzie...
widzisz.. nie trafiles, ale nie bede tlumaczyl w kazdym temacie, jak chcesz to sobie poszukasz

czy bedzie sl czy tp to sie okaze i nie ma wiekszego znaczenia bo pozycje sa male aby nie ryzykowac calego dzisiejszego profitu

eot.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

MaxRipper pisze:No to jak już ciągniecie ten OFFTOPIC to ja dodam jeszcze, że warto spojrzeć na rynek przez pryzmat własnych doświadczeń i stwierdzić co dla mnie działa a co nie. Np dla mnie wsparcia i opory nie działają - szokujące nie?! Mam prawie 3lata doświadczeń w spekulacji począwszy od giełdy, przez kontrakty terminowe na Forexie skończywszy i dosłownie niedawno po druzgocącej porażce dokonałem pewnego odkrycia. Otóż zdesperowany usiadłem i zadałem sobie pytanie - co w czasie tych 3 lat nauki "mi działało". Pomyślałem co mogę na FX zdefiniować "na pewno" a co jest tylko wytworem mojej wyobraźni... Tym moim odkryciem było to że ceny na FX falują (odkrywcze nie? Smile ) oraz to że czasem ceny falują z pewna tendencja (trend Smile ). Wykorzystałem to i - w 8 dni zarobiłem 3 razy tyle pipsów co w ciągu ost. 5 miesięcy - znalazłem swój sposób na Forex Smile.

Jestem ciekawy twego wpisu możesz dodac cos wiecej oraz opis tego jak teraz zawierasz transakcje nie zawsze trafia sie tu taki rodzynek łamiący stereotypy

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Max
Dobre stwierdzenie z tym falowaniem ceny. MA i tyle; tylko dobrze dobrane :) Dobrze dobrane tzn identyfikujace na danym TF tzw bezwladnosc ceny. Idac dalej to jak by nie patrzyl to cena nie moze np zawrocic w dosc niekontrolowanu sposon. musi dzieki pewnej bezwladnosci pozostac przez pewien czas na niektorych poziomach. nawet jak by nam sie zdawalo ze dana swieczka np na h4 powinna miec inna wielkosc ona i tak nie przekroczy danej wielkosci i cena pozniej bedzie oscylowala w okolocach jej pozniejszego zamkniecia. ja to nazywam poczatkowa swieca oscylacji lub po prosti swieca zwrotna. daje ona poczatek nowemu wahniecii na danym tf.

darz bor!

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

gralem kiedys na srednich i tez łykałem ich swietnosc, linie trendu gram sporadycznie, tez sa swietne, a najlepsze te ich przeciecia i powrot.

Ostatnio gram poziomymi liniami max minimum , latwiej wylapac konsole i wybicia.

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

<kerimb>

Może wrzucisz jakąś ciekawostkę na temat srednich na forum?

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

ida za kursem he he a wiec praktycznie nie maja znaczenia.

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Pewnie nie dla wszystkich a im wiecej zdołam sie dowiedziec tym mam nadzieje mądrzejszy będę. Albo ktoś powie że pazerny jestem, ale to raczej chęć uczenia sie.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

dzisiaj kolejna proba, short uj z 85.68 i eurjpy z 112.10.
zamkniete w sumie +20p.

zobaczymy co short eurusd i long usdcad przyniosa dzisiaj rano

dobranoc :)

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Dzień dobry Panowie :) Jaki dzisiaj kierunek obieramy?

Zablokowany