Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
No to jak już ciągniecie ten OFFTOPIC to ja dodam jeszcze, że warto spojrzeć na rynek przez pryzmat własnych doświadczeń i stwierdzić co dla mnie działa a co nie. Np dla mnie wsparcia i opory nie działają - szokujące nie?! Mam prawie 3lata doświadczeń w spekulacji począwszy od giełdy, przez kontrakty terminowe na Forexie skończywszy i dosłownie niedawno po druzgocącej porażce dokonałem pewnego odkrycia. Otóż zdesperowany usiadłem i zadałem sobie pytanie - co w czasie tych 3 lat nauki "mi działało". Pomyślałem co mogę na FX zdefiniować "na pewno" a co jest tylko wytworem mojej wyobraźni... Tym moim odkryciem było to że ceny na FX falują (odkrywcze nie?
) oraz to że czasem ceny falują z pewna tendencja (trend
). Wykorzystałem to i - w 8 dni zarobiłem 3 razy tyle pipsów co w ciągu ost. 5 miesięcy - znalazłem swój sposób na Forex
.
- inwestor86
- Pasjonat

widzisz.. nie trafiles, ale nie bede tlumaczyl w kazdym temacie, jak chcesz to sobie poszukaszcrocopip pisze: no to dobrze że grasz tylko na demo bo znów stop bedzie...
czy bedzie sl czy tp to sie okaze i nie ma wiekszego znaczenia bo pozycje sa male aby nie ryzykowac calego dzisiejszego profitu
eot.
-
trader0002
- Gaduła

MaxRipper pisze:No to jak już ciągniecie ten OFFTOPIC to ja dodam jeszcze, że warto spojrzeć na rynek przez pryzmat własnych doświadczeń i stwierdzić co dla mnie działa a co nie. Np dla mnie wsparcia i opory nie działają - szokujące nie?! Mam prawie 3lata doświadczeń w spekulacji począwszy od giełdy, przez kontrakty terminowe na Forexie skończywszy i dosłownie niedawno po druzgocącej porażce dokonałem pewnego odkrycia. Otóż zdesperowany usiadłem i zadałem sobie pytanie - co w czasie tych 3 lat nauki "mi działało". Pomyślałem co mogę na FX zdefiniować "na pewno" a co jest tylko wytworem mojej wyobraźni... Tym moim odkryciem było to że ceny na FX falują (odkrywcze nie? Smile ) oraz to że czasem ceny falują z pewna tendencja (trend Smile ). Wykorzystałem to i - w 8 dni zarobiłem 3 razy tyle pipsów co w ciągu ost. 5 miesięcy - znalazłem swój sposób na Forex Smile.
Jestem ciekawy twego wpisu możesz dodac cos wiecej oraz opis tego jak teraz zawierasz transakcje nie zawsze trafia sie tu taki rodzynek łamiący stereotypy
Max
Dobre stwierdzenie z tym falowaniem ceny. MA i tyle; tylko dobrze dobrane
Dobrze dobrane tzn identyfikujace na danym TF tzw bezwladnosc ceny. Idac dalej to jak by nie patrzyl to cena nie moze np zawrocic w dosc niekontrolowanu sposon. musi dzieki pewnej bezwladnosci pozostac przez pewien czas na niektorych poziomach. nawet jak by nam sie zdawalo ze dana swieczka np na h4 powinna miec inna wielkosc ona i tak nie przekroczy danej wielkosci i cena pozniej bedzie oscylowala w okolocach jej pozniejszego zamkniecia. ja to nazywam poczatkowa swieca oscylacji lub po prosti swieca zwrotna. daje ona poczatek nowemu wahniecii na danym tf.
darz bor!
Dobre stwierdzenie z tym falowaniem ceny. MA i tyle; tylko dobrze dobrane
darz bor!
- inwestor86
- Pasjonat