Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
no ale ponawiam pytanie skad ten wyznacznik ? nie wazne czy 80 wejsc czy 80% ale nieladnie piszac to bzdura
sam jestem ciagle uczacym sie traderem ale moge znalezc w swoich wejsciach okres kilku tygodni kiedy majac ok. 35-40% skutecznosc bylem na plusie
sam jestem ciagle uczacym sie traderem ale moge znalezc w swoich wejsciach okres kilku tygodni kiedy majac ok. 35-40% skutecznosc bylem na plusie
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
No ale przeciez piramiduje sie pozycje zyskowne wiec trafnosc pojedynczych pozycji nie ma tutaj wiekszego zniaczenia bo jesli kolejne pozycje w piramidzie przynosza straty to i tak pilnujesz calej piramidy i zamykasz wszystkie pozycje w najgorszym wypadku na BE ale trzeba by przy tym popelnic spory blad ktory zwie sie chciwoscRoger27 pisze:Owszem ale mowa była o dokładaniu pozycji a przy trafności 35-40% chyba depo mogło by tego nie wytrzymać? Wszystko zależy od strategi jaką grasz, ale przy piramid owaniu pozycji ryzyko drastycznie wzrasta.

A jesli ktos popelnia blad piramidujac stratne pozycje to nawet jesli trzyma sie zasady 1-2% risk to musialby zrobic naprawde super piramide aby depo tego nie wytrzymalo ...
generalnie to chodzilo mi o:
skutecznosc nie ma takiego znaczenia jak RR i MMdonny pisze:Panowie tu nie ma zasady
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
guccon a jak wygląda Twoje rr i mm jeśli to nie tajemnica? widzę że masz świetne wyniki a ten jurnal odwiedza wielu młodych graczy. może dał byś im jakieś wskazówki.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 15:50 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.
crocopip
Witaj,
Czy mi sie wydaje czy wrózki mówią o złych danych dla dolara?
http://www.forexfactory.com/calendar.php
Witaj,
nie wiem czy złe dla dolara ale wydaje mi się że dobre dane będą dobrym pretekstem do kupowania ryzyka. dziś ryzyko jest w cenie i nie widać za bardzo zamykania tych pozycjidonny pisze:crocopip
Witaj,
crocopip nie musisz drwic z moich wynikow bo sa one za okres ostatnich 6 misiecy a na forexie jestem od 10 wiec wygladaja jak wygladaja
ucze sie wszystkiego i dlatego nie daje jakis tam wskazowek bo wiem ilu mlodych graczy czyta Twoj temat ale jak widze ze ktos pisze cos w stylu "musisz miec 80% skutecznosci zeby myslec o ..." to wlasnie ze wzgledu na tych mlodych graczy kulturalnie zwracam uwage na pewien blad myslowy
nie rzucam miesem czy obelgami a wyrazam swoja opinie
ucze sie wszystkiego i dlatego nie daje jakis tam wskazowek bo wiem ilu mlodych graczy czyta Twoj temat ale jak widze ze ktos pisze cos w stylu "musisz miec 80% skutecznosci zeby myslec o ..." to wlasnie ze wzgledu na tych mlodych graczy kulturalnie zwracam uwage na pewien blad myslowy
ale ja wcale nie drwie.guccon pisze:crocopip nie musisz drwic z moich wynikow bo sa one za okres ostatnich 6 misiecy a na forexie jestem od 10 wiec wygladaja jak wygladaja
wciąż się dziwie rozpisywaniu się na temat rr i mm i przecież to tak naprawdę uzależnione jest od umiejętności tradera, czyż nie?
więc to jest tak indywidualna sprawa że drążenie nie ma sensu chyba. ja całe życie trzymam się jedynej zasady aby tp=2*sl i nic poza tym. 2%, 1%, czy 5% nie ma znaczenia bo kwota którą dysponuje się powinna wychodzić również z doświadczenia. no i może mam jeszcze jedną zasadę: grając przeciw trendowi podstawową stawkę dzielę na 2. bo wiadomo że grając przeciw trendowi ryzyko rośnie. trzymając się tych zasad żyję na fx wiele lat i wydaje mi się że nie ma co sobie tyłka zawracać badaniami naukowymi nt. rr i mm.
nie jesteśmy hedź fandami