o ktorej w to wszedles??mario pisze:połowa zamknięta po 1,0410
czekam na drugi TP
Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Pewnie zostanę opierniczony za offtopa, ale muszę to napisać. Świetna analiza.. W moim typie. Prosta i czytelna, zawierająca kluczowe informacjeTeXs pisze:Po co komplikować sobie życie dużą ilością wskaźników
czasami zwykła kreska na wykresie dużo więcej mówi niż setka migających lampek
2 poziomy Fibo (jeden z 23,6 drugi 38,2) i można wyznaczyć bardzo precyzyjnie obszar (zaledwie 6 pipsów)
Jestem bardzo ciekawy co się tutaj urodzi (czyżby piękny zjazd)

- RAY of Sunshine
- Gaduła
Witajcie miłośnicy PA!
To mój pierwszy post na forum , ale nie pierwsze doświadczenia z rynkiem. Tak jak większość zaczynałem od książek , brałem udział w seminarium z inwestowania w Futuresy, przerabiałem średnie , wskaźniki itd. Po prostu próbowałem się odnaleść na rynku. To wszystko z lepszym lub gorszym skutkiem , generalnie tąpnięcie kasy. Trwało to mniej więcej rok. Podczas poszukiwań natknąłem się na wątek o Price Action na Forex Factory i mnie olśniło : po jakiego grzyba jest mi potrzebna choinka na wykresie! Wydaje mi się to najrozsądniejszym podejściem , bo odkąd zacząłem zagrywać z poziomów R/S na H1 zaczęło iść do przodu. Ale moja gra wymaga zapięcia na ostatni guzik i rozpoczęcie drogi do regularności, dlatego wierzę , że będziemy wspólnie rozwijać temat. Od jutra postaram się wrzucać jakieś screeny z propozycjami zajęcia pozycji.
Specjalne podziękowania dla założyciela wątku , jak i wielu innych na tym forum. Dzięki Fxlamer , ten wątek z pewnością pomoże wielu zbłąkanym traderom
Pozdrawiam!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
No dobrze mam chwilkę to żeby nie być gołosłownym wrzucę jak ja dzisiaj widziałem rynek na edku.
W załączniku rozrysowane poziomy R/S z H1 , pierwsze wejście S na M5 po utworzeniu się "szpulki" , TP na niższym R/S. Drugie wejście bardzo podobne. Mały stop , przyzwoite RR , czego chcieć więcej? Chyba tylko samych takich sesji
Z samego tego przykładu widać, że kreski mają wielką moc i trzeba ją zgłębiać
To mój pierwszy post na forum , ale nie pierwsze doświadczenia z rynkiem. Tak jak większość zaczynałem od książek , brałem udział w seminarium z inwestowania w Futuresy, przerabiałem średnie , wskaźniki itd. Po prostu próbowałem się odnaleść na rynku. To wszystko z lepszym lub gorszym skutkiem , generalnie tąpnięcie kasy. Trwało to mniej więcej rok. Podczas poszukiwań natknąłem się na wątek o Price Action na Forex Factory i mnie olśniło : po jakiego grzyba jest mi potrzebna choinka na wykresie! Wydaje mi się to najrozsądniejszym podejściem , bo odkąd zacząłem zagrywać z poziomów R/S na H1 zaczęło iść do przodu. Ale moja gra wymaga zapięcia na ostatni guzik i rozpoczęcie drogi do regularności, dlatego wierzę , że będziemy wspólnie rozwijać temat. Od jutra postaram się wrzucać jakieś screeny z propozycjami zajęcia pozycji.
Specjalne podziękowania dla założyciela wątku , jak i wielu innych na tym forum. Dzięki Fxlamer , ten wątek z pewnością pomoże wielu zbłąkanym traderom

Pozdrawiam!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
No dobrze mam chwilkę to żeby nie być gołosłownym wrzucę jak ja dzisiaj widziałem rynek na edku.
W załączniku rozrysowane poziomy R/S z H1 , pierwsze wejście S na M5 po utworzeniu się "szpulki" , TP na niższym R/S. Drugie wejście bardzo podobne. Mały stop , przyzwoite RR , czego chcieć więcej? Chyba tylko samych takich sesji

Z samego tego przykładu widać, że kreski mają wielką moc i trzeba ją zgłębiać

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2010, 22:41 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Dostalem stopem, niesamowite ze zwykla kreska, pokazuje dokad cena pojdzie.czasami zwykła kreska na wykresie dużo więcej mówi niż setka migających lampek

"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas
- RAY of Sunshine
- Gaduła
He He spoko Saku , ja miałem wczoraj dokładnie takie samo wejście jak ty i nie skończyło się wcale lepiej - cóż straty to nieodłączny element naszej pracy, czyż nie?saku82pl pisze:no i wtopa, raz kurde chciałem zagrać wg mojego systemu a nie tylko statystyki pisać a tu zonk Shocked hehe

Prawda? Sam się nie mogę nadziwićasmodeus8 pisze:Dostalem stopem, niesamowite ze zwykla kreska, pokazuje dokad cena pojdzie.

"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Chwilunia ..commax pisze:Ja dzisiaj taksamo dostałem.asmodeus8 pisze:Dostalem stopemByło dziś więcej takich perełek na których można było się naciąć.
Na zalaczonym wykresie wszystko jest w normie i zgodnie z zasadami PA czyli prawem popytu/podazy.
Grajac no brainer z poziomu 1.60 mialbys co najwyzej BE po odbiciu ceny od 1555, nalezy zauwazyc ze 1555 to byl pierwszy poziom wsparcia, ktory moze byc brany pod uwage.
Dodatkowo wczoraj GBP szalal nie tylko vs CHF ale vs all co bylo widac na wykresie poprzez utworzony mlotek nie tylko na h1 ale takze w momencie otwarcia przez ciebie pozycji takze na h4.
Jednym zdaniem zagrales counter trend. gdy przeciagniemy dwie LT.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.