Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

saku82pl pisze:jakie RR?? to mnie w sumie interesuje :roll:
Poruszyłeś tutaj temat z którym potrafię debatować godzinami.

Nie ma. Nie używam.

RR w contr trendzie by mnie wykończyło, na ogol staram sie jak najszybciej wskoczyć na breakeven czyli przesunąć stop/loss w moment wejścia, tak ze jak cena pójdzie przeciwko mnie, w najgorszym przypadku wyjdę na zero. Dla mnie to jest w pozadku, staram sie chronić konto przede wszystkim.

Jeśli set up jest dobry, taki na 5 + czyli np: PA na podwójnie przetestowanym S/R, okrągła liczba, w zgodzie z trendem, mocny divergence, 50% Fibbs + 150 albo 365 Średnia krocząca, to nie ustawiam limitu. Daje mu leciec i przesuwam stop zabezpieczając profit.

W takich contr trendach jak to,ten AUDCAD to nie jest najlepszy set up mimo wszystko. Taki na 4 - , staram sie lecieć do pierwszego resistance. Na ogol cena tam dochodzi i zawraca. sztywny RR powodował by u mnie straty albo trzymał mnie z daleka od rynku. To ostatnie to pewnie dobra rzecz ;)

Mam nadzieje ze w miarę jasno przedstawiłem sprawę, jak by co to mogę pisać dalej.

Happy trading :)
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
saku82pl
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: saku82pl »

sztywny RR to głupota na dłuższą metę, jak całe fx, nie można niczego zakładać z góry, RR musi być dopasowane do tego co widać na charcie, natomiast rozumiem o co ci chodzi, powodzenia ;)

Dodano po 7 godzinach 53 minutach:

TP + 72, łatwo i przyjemnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"

Awatar użytkownika
asmodeus8
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: asmodeus8 »

saku82pl pisze:sztywny RR to głupota na dłuższą metę, jak całe fx, nie można niczego zakładać z góry, RR musi być dopasowane do tego co widać na charcie, natomiast rozumiem o co ci chodzi, powodzenia ;)

Dodano po 7 godzinach 53 minutach:

TP + 72, łatwo i przyjemnie
Doskonale :clap: :clap: :clap:

Widac prostote i potege PA.

AUD CAD ze wczoraj:

Jestem out z polowa pozycj S/L na breakeven czekam na 2 TP

Obrazek

PS: Ten screen jest 4 H

Dodano po 8 minutach:
marlowe pisze:Watek price action to jedyny, który przeglądam od czasu do czasu. zawsze byli tu najbardziej spełnieni traderzy, ale takiego zawodnika jak asmodeus8 jeszcze tu nie widziałem, to forum zaczyna mieć moc międzynarodową :)

a sceptykom dodam, że jesienią jedziemy na jamajkę :))) ale wracamy bo Polska jest fajna :)
Myślę ze prostota i skuteczność PA jest bezdyskusyjna.

Dzięki za komplement ale z tego co widzę, zawodnicy na wysokim poziomie byli juz tu wcześniej :)

Jamajka, super! Udanego wypoczynku.
"Remember the definition of a winning attitude: a positive expectation of your efforts with an acceptance that whatever results you get are a perfect reflection of your level of development and what you need to learn to do better." Mark Douglas

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

Silver Pokonany support. Pozytywny test 19.700 może sprowadzić kurs niżej, następny ważny support to jakieś 400pips.
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

sunday_87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sunday_87 »

asmodeus8 po pierwsze dzieki za chec do dzielenia sie wiedza i link do watku na FF, ktory moze miec duzy wplyw na moje byc/nie byc na fx..
po 2..jak bardzo jestes wybredny jesli chodzi o "lokacje" [lokalizacje?] danej formacji PA ? Chodzi mi o to ze np podana sytuacja na AUD/CAD, która grales jest na oporze i "okraglym" poziomie [to oczywiscie ok]..Nie ma natomiast zniesien fibo i jest to zagranie przeciw trendowi..
Prosze nie traktuj tego jako szukanie dziury w calym..chodzi mi tylko o to jak bardzo jestes "picky" :) i jakie jest Twoje podejscie do warunkow jakie musi spelniac lokacja dla formacji PA..
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

jak sądzicie, takie setapy są warte uwagi?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

siersciuch pisze:jak sądzicie, takie setapy są warte uwagi?
Setup spoko ;)
W zasadzie z tego co pamietam Waskil kiedyś pisał że to formacja nad i pod!
Do tego mamy wsparcie.
W analizach wstawiałem screena do EU co moze sie wydazyc w najblizszych dniach! Jak widac Pierwsza czesc sie zrealizowała co bedzie dalej czas pokaze! Zagranie moze być w porządku pod warunkiem ze inwestorzy beda bardziej skłonni do ryzyka i sprzedadzą troche zeilonych.
Póki co od niedzielnego otwarcia widać że raczej nie chetnie USD lokowane są w akcje stąd spadki. Moze otwarcie w US troche rozjasni i nastąpi odwrócenie obecnej sytuacji. ;)

Pozdro

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Czyli mówisz, granie na R/S i kanałach nazywa się nad i pod :D?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

siersciuch pisze:Czyli mówisz, granie na R/S i kanałach nazywa się nad i pod ?

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

A mógłbyś dokładnie opisać w których miejscach ustawiłeś fibo? bo cos nie moge trafić z 23.6

ODPOWIEDZ