Poruszyłeś tutaj temat z którym potrafię debatować godzinami.saku82pl pisze:jakie RR?? to mnie w sumie interesuje
Nie ma. Nie używam.
RR w contr trendzie by mnie wykończyło, na ogol staram sie jak najszybciej wskoczyć na breakeven czyli przesunąć stop/loss w moment wejścia, tak ze jak cena pójdzie przeciwko mnie, w najgorszym przypadku wyjdę na zero. Dla mnie to jest w pozadku, staram sie chronić konto przede wszystkim.
Jeśli set up jest dobry, taki na 5 + czyli np: PA na podwójnie przetestowanym S/R, okrągła liczba, w zgodzie z trendem, mocny divergence, 50% Fibbs + 150 albo 365 Średnia krocząca, to nie ustawiam limitu. Daje mu leciec i przesuwam stop zabezpieczając profit.
W takich contr trendach jak to,ten AUDCAD to nie jest najlepszy set up mimo wszystko. Taki na 4 - , staram sie lecieć do pierwszego resistance. Na ogol cena tam dochodzi i zawraca. sztywny RR powodował by u mnie straty albo trzymał mnie z daleka od rynku. To ostatnie to pewnie dobra rzecz

Mam nadzieje ze w miarę jasno przedstawiłem sprawę, jak by co to mogę pisać dalej.
Happy trading